Powered By Blogger

lördag 17 mars 2012

Rapport från Kap Verde - del 17: vädersvek

Idag har vädret svikit paradiset. Bara en himla massa moln som redan tidigt i morse, till och med innan solen ens fick en chans, parkerade sig som en ogenomtränglig mur på himlen. Och! Det har till och med regnat!!! Vilket vi bara har varit med om en gång tidigare här. Då kom åtta droppar. Idag slog det till stort med tre mindre skyfall.

Fast! Jag har helt ärligt faktiskt mest tyckt att det har varit skönt eftersom jag hade bestämt att det får bli skugga resterande delen av vistelsen här för min del. Inledde ju starkt med att grisfärgas och nu fjällar jag som en tok lite här och var på kroppen, och så var det ju det här med solöverdoserandet, som gör mig snurrig i skallen. Och det har jag inte varit idag, men däremot otroligt rastlös.
För vad gör man en hel dag här med kass väder? Det här fick bli min hitte-på-lösning:


Först vädertrots genom att ändå ligga vid poolen och läsa bok. Jo Nesbös Huvudjägaren. Kan rekommenderas. Det med sällskap av mr Make och...


... kamrat Treben, såklart! Och när regnet slog till med ett par droppar för mycket mot vad som känns okej så blev det istället den här sysslan...


... på altan med ny bok, eftersom den andra hann ta slut, och dessutom lyxlir i form av lokalt rödvin och pistagenötter, mina största laster här har jag märkt. Och när det blev trist det också, och himlen blev lite ljusare så knallade vi ut i byn för lite shopping av fler pistagenötter, cigaretter och alkohol men även lite span i butiker.



Jag har inte shoppat speciellt mycket alls här. Typ inget för att vara mig... Idag blev det dock ett halsband med en träsköldpadda som jag blev lite blixtförälskad i, utan att överhivudtaget fatta varför. Tidigare har jag visat en tröja med en dödskalle på som också blivit inköp här. Men faktum är att jag har storkonsumerat dödskalletröjor, för denna, som premiärluftades idag är också ny i min klädsamling och alltså härifrån:



Och nu laddar kap verdianerna för fest på stranden. Vi är inbjudna och går kanske dit en sväng lite senare. Efter det dagligt obligatoriska restaurangbesöket. Det syns säkert att jag fettat på mig... för det känns. Som fan!... Ha en bra kväll! Peace out!

6 kommentarer:

  1. Hej!
    Ser ut som att ni har det bra!
    Klart att man inte vill ha fint väder hela tiden, allra helst om semestern är en vecka men är den längre kan det ju vara skönt med en dag med lite sämre väder. Då hinner man kanske återhämta sig lite. Och "fettat" på dig tror jag inte ett dugg på, du ser hur fin ut som helst! Fortsätt och njut, hoppas festen ikväll blir trevlig och att solen hittar tillbaka imorgon.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Tycker du ser så fin ut! Härlig och avslappnande semester. Jättekul att se alla bilder du lägger ut. Puss på nosen till Treben :) kram

    SvaraRadera
  3. Skönt kanske ändå med lite skugga? Vad vet jag...:-D
    kramar och vi ses snart!
    <3

    SvaraRadera
  4. Döskalletröjorna är ju skitcoola! OM du har tid och lust så skulle du gärna få investera i en till Moa. Men bara OM DU HAR LUST! Annars skiter du i det:) Vi träffas ju snart och kan göra upp:)
    Ha det så skönt sista dagarna nu! Kram!

    SvaraRadera
  5. Jag som älskar sköldpaddor hade nog fått en och annan sån med mig hem därifrån =)

    SvaraRadera
  6. Har missat svara här ser jag nu... utom Linda som fått mess... sorry till er andra... :o( KRAM!

    SvaraRadera