Powered By Blogger

fredag 9 mars 2012

Rapport från Kap Verde - del 5

Hela storyn bakom att jag just nu befinner mig en hel hop av mil hemifrån handlar inte enbart om semester. Tvärtom. För största anledningen till att vi återvände hit till "vår lilla ö" i det kap verdianska riket just nu är för att kolla över möjligheterna att eventuellt kunna bosätta oss här. På heltid och för resten av våra liv har varit tanken länge. Men!
Sedan en tid tillbaka har vi börjat mesa till oss, och istället riktat blicken mot att först provbo här en säsong. För att känna av inför framtiden.
Rimligtvis högsäsong som infaller från slutet av november till början på april. I alla fall så har vi under de senaste dagarna, och allra mest idag, försökt att bena upp i möjligheterna att göra detta till verklighet. Och, det ser ljust ut! :o) Efter en dipp i turiststatistiken, på grund av lågkonjunktur, är detta ett guldår för turistnäringen här, och så ser även nästa ut att fortsätta... Vi har kommit en hyfsad bit i boende- och lokalfrågorna (=tatueringsstudio), som är det vi har ägnat hela denna dag åt. En hel del återstår men det kommer...
Tyvärr blev det dock inte så många bilder tagna när vi for runt på byn och pratade med en massa folk, så ni får hålla till godo med ett gäng ganska menlösa, med start på dagens stass, på tant med knasig uppsyn, och därefter turistbilder när sådana är som absolut allra sämst:





Jag inser också att det ser stentrist ut men ska försöka göra omgivningarna lite bättre rättvisa vid senare tillfälle... Nu vankas det dock middag och det lutar åt grillat fiskspett med ris och värsta goda citronsåsen... Får se om jag lyckas fått till lite bildbevis på det, eller något annat att kasta ut här sedan.
Om ni undrar varför jag är så kass på att svara på kommentarer så handlar det om att Internet är segare än tuggummi och att det dessutom kostar en bra slant att hålla sig uppkopplad. En ytterst dum kombination... Så om ni inte misstycker så lägger jag nätkrutet på inlägg istället...
Okej? Hoppas ni har en kanonbra fredagskväll! Take care. Kram!

13 kommentarer:

  1. Det ser ju underbart ut!! Och den där toppen är ju to die for!

    Ni är dessutom de coolaste jag vet - hoppas att Kap Verde-drömmarna går i uppfyllelse.

    God kväll och kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, coolaste vet jag inte... men hoppas gör jag också. :o) Kram!

      Radera
  2. Vad härligt att bollen är i rullning! Och satan i gatan vad jag blir än mer sugen på den virkade lilla godingen nu då! Ha det fortsatt gott i värmen och hälsa den långhårige:) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den virklade är najs, lite lång i axelbanden bara, ska försöka korta dem. Kram!

      Radera
  3. Vad spännande det låter! Hoppas verkligen att allt kommer att gå i lås.
    Och oj, vad fin du är i linnet... Det linnet är en riktig dröm! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjusigt linne!!!
      Spännande med framtida bosättning.....Follow your dreams.
      Kram Titti

      Radera
    2. TackTack till er båda! Kram!

      Radera
  4. Soliga gator och bara ben, hur fasen kan du tro att det ser dötrist ut?? Här hemma är det grått och tråkigt (men snön lämnade som tur var oss illa kvickt!).

    Knäckebröd ja.. Visst är det grymt underskattat? Har också fått lite dille på det sedan jag började undvika gluten, ska ta en bit för dig lite senare idag ;)

    Sola för mig!
    Kram till dig och krama bror också vettja!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jäkla tur ni blev av med snön. :o)
      Ja visst är knäckebröd underskattat, något av det godaste som finns ju, ångrar att jag inte tog med ett paket. :o)
      Hoppas våra darlingar sköter sig... Kram! Och från bror din också!

      Radera
  5. Ja det är ju lättare att reka på plats, så att säga.
    Och vem om jag kanske firar nästa -jämna/ojämna födelsedag- i februari på eran ö då ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det där med födelsedagen hade ju varit ett drömläge... ;o) Kram!

      Radera
  6. Ser fantastiskt härligt ut! På vilken av öarna är ni? Har varit sugen på kap verde länge men inte tagit oss iväg. Skulle vara jätteintressant om du orkade med att beskriva lite mer om kap verde, prisnivå, flygmöjligheter, hotellstandard, matutbud... Ja typ allt! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är på Sal. Om jag inte svarar på dina frågor härifrån, segt Internet bland annat så lovar jag att göra det nästa vecka när jag är hemma igen. Ok? Kram!

      Radera