Powered By Blogger

söndag 18 mars 2012

Rapport från Kap Verde - del 18

Även om denna lilla ö i den kap verdianska myllan är paradiset för mig på många sätt så finns det andra sidor som går i motsatt riktning. Och det som nog upprör mig allra mest är hundarna. De hemlösa vovvarna som finns här i ganska stora mängder. Det gör mig ledsen att se dessa djur stryka omkring och så uppenbart vilja ty sig till första bästa som är lite snäll mot dem. Och jäkligt förbannad över människors slappa attityd att låta sina hundar, de som ägs av någon, för det finns en del sådana också, springa fritt så det blir ännu fler. Nu har de visserligen haft en steriliseringskampanj här för inte så länge sedan, men det är bara en liten del av honorna som fått genomgå den processen, inte hanhundarna. Som enligt ägarna inte kan berövas sin manlighet och behöver sin frihet att springa utom kontroll... Och vips så var det plötsligt ännu fler valpar producerade... Som ingen vill ha eller bryr sig om... Ja jag är blödig när det gäller djur, extremt blödig. Och ville bara stoppa ner i resväskan när jag knallade ut på altanen nyss och möttes av denna syn:


Ung flickhund som härbärgerat i "vår" rabatt under natten. Och ja vi har satt ut en vattenskål till dem så vi får väl lite skylla oss själva att just vi hamnar högt på hundarnas lista över människor att hänga hos... Här är några till, som dock inte vet var vi bor... :o):





Molnigt här idag också men det finns i alla fall glimtar av hopp om sol. Hoppas att ni har våren hos er. Och att ni håller kvar den till jag kommer hem... :o) Kram på er!

8 kommentarer:

  1. Ja det är trist att man har så respektlös syn på djur.
    Å andra sidan har ju du ett uppdrag då... ;)
    Att driva informationskampanj och hundhärbärge, menar jag.
    Ska göra mitt bästa att se till att våren stannar; även om det idag är grått så är det iaf +8.

    SvaraRadera
  2. hej hopp. Du får väl tänka på att din hud nog bara mår bra av en paus ett par dagar.... färgen liksom får en chans att djupna. Hoppas solen tittar fram i morgon hos er. Här är i alla fall grått o småregn o 6 grader... om det kan muntra upp!
    Det är så trist det här med hundar. Tyvärr är det en vanlig syn att man inte vill kastrera hanarna pga deras manlighet, som ju annars är ett betydligt mindre ingrepp än att sterilisera tikar. Men åh det låter ändå så sorgligt. Och ganska vanmäktigt. Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är som du när det kommer till djur.....lille stackarn på sista bilden ser så ynklig ut.
      Kram Titti

      Radera
  3. Stackars hundar.. får ont i magen när jag läser och ser bilderna. Tyvärr behöver man inte komma längre bort än till Grekland för att se samma sak.. jobbigt och man känner sig så maktlös. Kram

    SvaraRadera
  4. Jag blir väldigt ledsen när djur far illa och över att vi människor anser oss ha rätten att behandla dem hur som helst :( När jag har haft katt har jag alltid hämtat dem från ett katthem i närheten och så blir det nästa gång också!
    Kramar

    SvaraRadera
  5. Ja, det är verkligen sorgligt!! Ens hjärta brister nära på när man ser de vilsna själarna! Kan ibland fundera varför människor låter det bli så här.. Hjärtlöst beteende tycker jag! Förstår du drömmer om "packa med" dom hem..
    Hoppas ni får sol igen innan ni vänder hemåt igen!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Ännu en som vurmar för alla dessa stackars herrelösa djur!
    Jag är världens mest blödigaste person när det kommer till djur som far illa! Ja, alla oskyldiga liv som far illa för den delen.
    Vet inte hur många hundar och katter som jag matat och klappat när jag varit utomlands! Kan inte låta bli.
    Ser underbart ut med sol och värme iallafall! :o)
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Tackar för kommentarer, mår så kass bara jag tänker på alla djur som far illa på grund av idioter till människor... Kram på er!

    SvaraRadera