Powered By Blogger

söndag 11 mars 2012

Rapport från Kap Verde - del 6

Bloggerstrul. Får inte in bilder. Och knappt text... :o( Inte ens tvång och våld löste problemen under gårdagen, men gör ett nytt försök med en dagensbild från igår:



Tjohoo... efter tio minuter av malande ville den... :o) Så då fortsätter jag lite till och ser hur det går... Bilden alltså från igår. På väg ut på liten shoppingtur.
Husen bakom mig är faktiskt bostäder som vi har varit och pratat med mäklare om, i fall det nu heter mäklare även när det handlar om att hyra... I alla fall så är det de som äger hotellet vi bor på som även har dessa hus, på andra sidan gatan, så det är lite samma stil på inredningen där, vilket inte är helt fel. Hoppas på en visning av någon lägenhet irl nästa vecka. Lovar att ni får haka på i så fall...
Fast. Nu var det inte det jag hade för avsikt att rapportera om utan om vår korta shoppingtur. Detta är inte ett shoppingens paradis. Alls! Vilket är lite trist när de nerverna rycker och drar. Det gjorde de dock inte igår. Däremot så är det ovanligt kallt här på kvällarna, ovanligt enligt ett par personer vi pratat med som bor här permanent. Och jag fryser och hade därför redan spanat in den här:



Sedan kan man ju ifrågasätta om en tant med kräftfärgad hudton verkligen gör sig så bra i en orange tröja... men det skiter jag i.
Vad finns det annars att köpa här? Afrikanskt hantverk, träsaker av alla format och storlekar. Kläder, som jag inte tittat alls på, det här inhemska spelet...




... som jag korkat nog inte kommer ihåg namnet på just nu. Sköldpaddor är nog det man kan shoppa på sig mest av om man vill, just sköldpadda är nationaldjuret här och finns därför i en hel massa utförande till salu. Saronger och flipflops finns i mängder, inte så mycket bikinis dock, synd för jag hade kunnat tänka mig en ny... Ja och mer då?... Jag får nog ta en längre, och bättre spaning nästa vecka och återkomma igen... Om ni vill veta?...
Nu frukost sedan lutar det åt en söndag på stranden. Insmetad i 18 lager skyhög solskyddsfaktor. Jag fattar inte hur det gick till men jag som alltid brukar bli brun, aldrig röd, har blivit just det, stoppljusröd till och med... Skumt... Men Kram för nu!

12 kommentarer:

  1. Härligt att se dig!
    Det som jag mest ändå lägger märke till är dina flipflops och bara fötter. Det säger allt om hur skönt det är att känna luft mellan tårna..:-D

    Massa kramar och hoppas ni har det bra!
    <3<3<3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är en av de bästa sakerna jag vet med sommaren, luft mellan tårna. Nu håller jag tummarna att ni har vår i faggorna. Miss you! Kram!

      Radera
  2. Kalaha heter spelet ;)

    Det är faktiskt riktigt roligt! Spelade det mycket när jag var liten men sen glömde jag det under sängen hos en kompis som jag slutade umgås med så sen var det slutspelat haha.

    Roligt att se hur ni har det!
    Kraaam

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast din bror tror det heter något annat här. Uril säger han, jag är osäker, ska kollas upp.
      Jag gjorde typ likadant med mina skolkataloger, lånade ut till en kompis, slutade umgås och så var det sluttittat i dem... Kram!

      Radera
  3. Ja det ser underbart ut med bara fötter i flipflops! Hänger gärna på husvisningen sedan :) Superspännande! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vägrar nätan att gå i annat än flipflops nu, fick på mig converse igårkväll... inte kul. :o) Ja hoppas det blir visning, hon som ska visa oss i såfall är bortrest nu... Kram!

      Radera
  4. Låter som ett spel till Ella är en bra idé... ;)

    Skulle också säga Kalaha och det härstammar från där jag om en inte alltför lång tid kommer att befinna mig. Och troligen bli lika kräftröd jag =)
    Cool tröja!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... Ella får kanske önska sig ett sådant om hon vill...
      Hoppas du slipper kräftröd, inte kul... Kram!

      Radera
  5. MEN du , vilken härlig bränna du fått, ser så fräscht ut:)
    Åhh, sola lite för mig med..Lova:) kramkram..

    SvaraRadera
  6. Brun och fin:) Japp jag drar till Stockholm men bara över dagen......Kram på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det lutar nog att jag också kommer iväg till la hufudstad, en dag är bättre än ingen ju. :o) Kram!

      Radera