Powered By Blogger

onsdag 14 mars 2012

Rapport från Kap Verde - del 11

Vi var på favoritrestaurangen igårkväll. Barracuda. Öns allra första restaurang så den har funnits ett tag. Startades av en ung suftkille som kom hit och stannade kvar, (ett fenomen som "drabbat" en del inflyttade europeer här...) För något år sedan såg den ut att vara kraftigt på fallrepet så därför var det riktigt superskoj att se att den har fått ett ordentligt uppsving och lyft nu igen. Med samma ägare.



Favoriträtten alla kategorier; tuna lemon cream, tonfisk med sås gjord av grädde och citron, helt magiskt gott. Och inte speciellt dyrt besök blev det heller:


Dra bort den sista nollan från allt på notan och priset i svenska kronor uppenbarar sig, minus några kronor. Så knappt en hundring för min rätt, lite mindre än 85 för mr Makes, som var grillspett med fisk, 45 för jätteskålen med sallad, 25 för en liten karaff vin och 35 för en gigantstor öl.
Och på tal om priser och köpa så slösade jag även 280 kronor på den här tröjan:


Annat än Mollypriser det... ;o) Ha en bra dag därute. Peace out och Kram på er!

6 kommentarer:

  1. Åh tonfisk! Jag har längtat efter att äta sån grillad tonfisk från den dagen ni var här och grillade det med oss för vad är det nu.. 2? 3? år sen.. Längesen är det i alla fall! Och fantastiskt gott! Det enda som hängt kvar sedan dess är pepparmixen, fantastisk blandning det där ;)

    Åh vad jag är avundsjuk på er, och bättre lär det inte bli när ni kommer hem som två negrer.. Här hemma har vi och för sig också fått njuta av solsken i några dagar nu men även 10 grader känns väldigt ynkligt i jämförelse...

    Ha en fortsatt bra vecka :)
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pinsamt länge sen i alla fall. Så absolut att vi får ta igen det snart! Och ja pepparmix funkar till allt, vi gör nog av med en stor sån burk i månaden... :o)
      Ja 10 är lite ynkligt men det går åt rätt håll i alla fall. Hoppas våra darlingar sköter sig... Kram!

      Radera
  2. Kap Verde är väl populärt för surfare har jag för mig..har ni provat?? Förmodar det är roligt som de flesta vattensporter är!
    Middagen igår ser otroligt god ut, låter gott dessutom. Ska jag försöka minnas att prova någon gång.
    Fortsätt njut!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det klassas till och med som det tredje bästa surfstället i världen (efter Hawaii och Sydafrika om jag inte minns helt fel) Jag har inte provat, är för mesig men maken kitesurfar en del. Inte lyckats få det på bild bara men får väl göra ett försök.
      Ja vi har gjortden där maten hemma, inte riktigt lika gott som här men nästan. Kan plita recept till dig när jag kommer hem. Kram!

      Radera
  3. Såg gott ut:) Och du börjar anta ton av neger:) Fortsätt njuta! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... nä än är det en bra bit till neger och tyvärr minst färg i ansiktet... snacka om Ilandsproblem... :o) Kram!

      Radera