Powered By Blogger

söndag 4 mars 2012

En rapport – efter 9 veckor i Shapeupland & halvtidspaus

Planen för veckan som passerat var att hålla vikten. Att stanna kvar på förra söndagens resultat. 61,7. Typ. Fast det har ändå blivit att jag har kört på i det upptrampade bantarspåret. Till och med ätit mindre än vanligt ett par dagar. För att det bara har blivit så. Men av det märks det inte överdrivet mycket på vågen:

 
Kan det vara så att jag har hamnat i tillståndet när kroppen inbillar sig att det är svält på gång och därför glupskt suger åt sig minsta lilla kalorijäkel och sedan vägrar att släppa dem ifrån sig? … Men NEJ, jag ska INTE klaga, 0,6 kilo ner är trots allt både ner och bra. Det är bara jag som har blivit lite skadad och fått neråtsiffror på hjärnan. Förmodligen det gamla anorexiatänket som, tyvärr, har vaknat upp från sin plats långt långt bak i skallen… 

Så! Därför tror jag att det är ytterst välbehövligt och smart att jag tar en semesterpaus från banteriet nu. Med målet att stämpla in på max 62 kilo när jag äntrar vågen nästa gång, vilket blir om lite drygt två veckor. 62 kilo eftersom det betyder att jag står kvar på halvtid i fettkampen. 


Fast det kan bli svårt att hålla… riktigt svårt. Och ner tror jag absolut INTE ett skvatt på, så den tanken har jag sopat långt under mattan. För från imorgon vankas 15 dagar av god mat, vin och strandslappande. Och jag lovar att det är tre aktiviteter som jag är grymt bra på… :o) Dessutom kommer jag även att låta Shapup-appen vila, eftersom Internet i mobilen + Kap Verde = ekonomisk ruin… 

Men för att återgå lite bakåt så kommer här en överblick på min bantarhistorik:

Vägning vecka 0: 1 januari 69,1 kg
Vägning vecka 1: 8 januari 68,5 kg = – 0,6 kg
Vägning vecka 2: 15 januari 67,2 kg = – 1,3 kg Totalt – 1,9 kg
Vägning vecka 3: 22 januari 66,0 kg = – 1,2 kg Totalt – 3,1 kg
Vägning vecka 4: 29 januari 65,0 kg = – 1,0 kg Totalt – 4,1 kg
Vägning vecka 5: 5 februari 64,5 kg = – 0,5 kg Totalt – 4,6 kg
Vägning vecka 6: 11 februari 63,8 kg = – 0,7 kg Totalt – 5,3 kg    

Vägning vecka 7: 19 februari 62,6 kg = – 1.2 kg Totalt – 6.5 kg
Vägning vecka 8: 26 februari 61,7 kg = – 0,9 kg Totalt – 7,4 kg
Vägning vecka 9: 4 mars: 61,1 kg = – 0,6 kg Totalt – 8,0

Hoppas ni får en bra dag därute. Här ska bland annat megastädas och packas, skeppas hundar till pensionat och shoppas det sista, som i tandkräm och duschcreme. Åker hemifrån imorgon bitti runt 4-5 tiden. Men jag lär titta in här igen under dagen, så på återseende om ni har tid och lust... Take care. Kram!

13 kommentarer:

  1. Fan va grym du är tjejen :) jag vill också, kan du inte berätta lite hur du har ätit? Jag blir helt tsggad här :) Ha en fin resa till värmen! Kram

    SvaraRadera
  2. Grymt bra jobbat och njut nu på din resa!!!kram

    SvaraRadera
  3. Otroligt bra jobbat!
    Ha en finfin semester, att resa två veckor i början av mars är helt underbart eftersom det i princip är vår sen, när man kommer hem.
    Kram
    Jenny

    SvaraRadera
  4. Så många kilon på så kort tid; otroligt bra jobbat!
    Här går det inte så strålande, men det har ju sina skäl.
    Ta en paus och bara njut nu på semestern!

    SvaraRadera
  5. Du har jobbat superbra och det syns verkligen. Vi har samma rumpmått du och jag :) Klart du ska ta paus från Shape Up-land på semestern och njuta!
    KRAM

    SvaraRadera
  6. Grattis till så lyckad viktnedgång! Här hår det gått urdåligt, jag behöver lite mer jävlar-anamma...
    Och ååh vad skönt det låter med mat, vin och strandslappande! Njut allt vad du kan!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Extremt sjukt bra kämpat. Inget gammalt anorexitänkande vill vi ha tillbaka, men jag tror att det lätt tittar fram just när man förlorar vikt, så ha det så jättebra o njuuuuut o slappa o ät vad du känner för. Kram

    SvaraRadera
  8. Fantastiskt bra jobbat! Och väldigt klokt att ta semester på semestern ;) Det kan tom göra så att kroppen släpper svältvarningen och börjar förbränna som vanligt igen.
    Ha nu en helt underbar semester och ladda batterierna!
    /Kram

    SvaraRadera
  9. Bra jobbat! Och lova nu att du helt släpper tankarna på detta på semestern. Jag gick upp 1,7 kilo på min semester men de är redan väck, så det så....Det får det vara värt liksom. Semester är semester!
    Kram

    SvaraRadera
  10. Härligt! Vankas semester också.. Ha det heltfantastiskt!

    <3

    SvaraRadera
  11. Jätteduktig du varit..hoppas nu ni får världens finaste resa och väder där nere..
    Längtar att få se bilder på dig med lite bränna på. Och sand och blå himmel!

    Tusen kramar och få se om vi kan höras lite kort idag, jag vet du har massor att fixa.
    kärlek!

    SvaraRadera
  12. Du har haft en fantastisk viktnedgång måste jag säga, bra kämpat. Semester och bantning går inte ihop, så njut av god mat och vin. Slappa på stranden.... Visst låter jag lite avundsjuk? :-)
    Kram

    SvaraRadera
  13. Jag brukar alltid vara orolig när jag kommer tillbaka från semester. När man har ätit gott och druckit ännu godare och inte tänkt på diet och bantning en endaste gång. Det märkliga är att det brukar sällan visas på vågen. Eller kännas på kläderna. Snarare tvärtom. Jag tror kroppen helt enkelt mår bra och när man släpper alla negativa bantningstankar så löser det av sig själv. Hoppas det iallafall. Att det gäller för dig också.

    SvaraRadera