Powered By Blogger

torsdag 29 mars 2012

Lite reflektioner efter fyra dagar i praktikland

”Nu ytterligare ett kast. På väg till första dagen på praktik. Nytt ställe, nya människor. Vem är jag, vad kan jag, fixar jag det som förväntas...?
Så där skrev jag i måndags morse. Senare på kvällen plitade jag detta:
Egentligen hade jag tänkt att bjuda på lite av mina intryck från denna dag. Min första som praktikant. Men eftersom jag inte riktigt har fått rätt på alla tankarna själv ännu så väntar jag med det en dag eller två.

Nu har det gått fyra dagar och jag har fortfarande inte
kastat ut någon reflektion. Så det är väl dags. Nu. Trots att det fortfarande är en massa kluvet snurr i skallen. Men det som är allra tydligast är att jag bara såååå mycket vill ha ett jobb. Det känns märkligt att vara praktikant, och det lite åt det looseraktiga hållet. Jag som har drivit tidningar i flera år, är nu tillbaka på ett stadium mer än tio år tillbaka i tiden. Men jag försöker skita i att tänka på det och bara se här och nu. 
Och då dyker samma tanke upp: jag vill ha ett jobb! 
Och jag vill ha det där jag praktiserar, vilket aldrig kommer att hända, och det vet jag, till 100% och tyvärr! Jag trivs kanon! Miljön är superfräsch och inspirerande:


Men framförallt; vilka underbara människor! Jag hade helt glömt att det kan vara så på en arbetsplats. Att folk pratar med en och är vänliga, att man räknas och får höra bra saker… Jag! Den värdelösa och kuvade hackkycklingen. Svårt att ta in, så jag håller en låg profil. Egentligen emot min vilja. Knäckt av det förgångna… fan att det sitter så hårt i skallen… 
Som med intervjun idag. Jag har gjort tusentals intervjuer, på en höft sådär. Men jag trodde verkligen inte att jag skulle fixa det idag… Och det gick sådär, som jag redan skrivit. Nu väntar nästa steg att komma över. Det ännu tyngre. Det att jag inte tror att jag kan skriva. För det känns verkligen inte som att jag kan det… längre. Återigen på grund av den långvariga psyknedbrytningen på arbetsplatsen från helvetet och in-i-väggen-färden som det drog med sig. 
Och beviset på att jag verkar ha rätt är att jag har suttit halva kvällen, men istället för artikel har det varit blackout. Totalt mörker och ett helt blankt ark. Fortfarande… Kanske kallas det prestationsångest... 

Det här blev lite djupt och mycket rörigt. Men det är så det ser ut inuti min skalle också… Sorry om jag tråkar ut er med en massa shit. Lovar att hålla en ytlig profil imorgon igen… ;o) 
Och bara dravvla till det med reflektioner lite då och då. Okej? Gonatt & Kram!

12 kommentarer:

  1. Så kul att du trivs! men så synd att du inte får vara kvar. Jag visste inte om din historia på din gamla arbetsplats. tänk sånt kan verkligen få en att tappa tron på sig själv! stor kram!

    SvaraRadera
  2. Helt okej för du är bäst!
    kramar

    SvaraRadera
  3. "Kan inte skriva"?! Din galning, varför tror du att så måmga människor häckar här till exempel?! Det är inte bara för your good looks utan för att du skriver jävligt bra!! Och det menar jag på fullaste allvar så ta till dig för sjutton! Och dom där mobbande nollorna lägger vi bakom oss och tittar inte över axeln på svinen överhuvudtaget!
    Jag har mest suttit och tycket synd om mig själv här på kvällarna och inte orkat tagit tag i luren men jag ska ringa och tala vett med dig i helgen......
    Skönt att du har det bra på praktiken i alla fall:)
    God natt och kram!

    SvaraRadera
  4. Finaste! DU KAN SKRIVA OM NÅGON!!! Din blogg är den blogg jag och en massa människor söker sig vidare på till andra bloggar - via dina länkar - efter att ha läst allt bra du skrivit. Vardagligt - trevligt - med en önskan att återkomma - och läsa vidare. Du är fantastisk och ska vara stolt över dig själv - DU ÄR DEN ABSOLUT BÄSTA BLOGGAREN - OCH SKRIBENTEN!!! Så det så! Välformulerat - genomtänkt - och allt framstår som så självklart när man läser - KAN inte bli bättre! Du kommer att få ett fast arbete på din praktikplats - om du är du - tveka aldrig någonsin på just det och stå upp - och visar just det du visar mig och alla dina läsare här på din blogg ----- ETT ÖDMJUKT DJÄVLARANAMMA! Jag ÄLSKAR dig för just det - och det är därför jag och alla andra läsare återkommer - DU ÄÄÄÄÄR BÄÄÄÄST - SÅ ÄR DET BARA. Vem i bloggvärlden just nu kan överhuvudtaget mäta sig med JOSANNE??? FUCK NO - JOSANNE IS DA SHIT AND NO MESS!!!!!//Tusenkramar - Love you and your way of doing!!

    SvaraRadera
  5. Hej Josanne!

    Men snällaste du, skriva kan du och du har en egen stil vilket är bra, håll fast vid den. Skriver som Linda, det är inte endast för din snyggstil vi hänger hos dig utan även för det du skriver.
    Skönt i alla fall att du har det bra på praktiken och utgå från det och att du faktiskt längtar efter ett arbete.
    Kramar från Eva

    SvaraRadera
  6. Josanne, Det har varit så djäkla intressant att fått följa din resa här ;) du har lärt mig massor och det märks tydligt att du har kontroll över ditt liv i dag, du har gjort en jätteresa OCH
    Du kan, Du vill och Du vågar..
    Kram Jennie

    SvaraRadera
  7. Du fixar det, det vet jag..du är såå himla duktig !!
    Kraaam Anette

    SvaraRadera
  8. Framåt - Du kan - Du är bra - DET finns därute till DIG!

    GLÖM inte det! <3

    *kramar i massor*

    SvaraRadera
  9. Josanne, först och främst Du är BRA! Du duger oavsett vad du presterar! Du KAN skriva och du kommer att fixa det! Det tar tid att komma tillbaka efter tuffa saker, men tänk vad långt du kommit. Resten kommer att gå, om så inte av farten, så för att du har så mycket jävlaranamma :-)
    Sen vill gratulera dig till att ha kommit till en arbetsplats med mycket värme. Det behöver du och det är så det ska vara på jobbet!
    Kram!

    SvaraRadera
  10. Jag kan förstå att det låser sig men att du kan skriva ser vi ju varje dag här i bloggen! Dina texter är roliga, skarpa och du har en bra iaktagelseförmåga och kan sätta det du ser och upplever på pränt.
    KRAMAR fina fina du

    SvaraRadera
  11. Hej fina du!
    Du är grym på både att ta folk och att skriva, minst sagt grym! Dina artiklar har alltid varit outstanding och du har ett sätt att skriva på som ingen annan. DET kan ingen ta ifrån dig! :) Heja dig som övervann en av dina rädslor genom att intervjua på nytt, ännu mera heja dig som också kommer klara av att skriva samman detta till något galant! Tror på dig :) Kraaamis /lillsvägerskan

    SvaraRadera
  12. Tusen miljoner Tack!!! För allt pepp som betyder megamassor! Och för att ni finns!!! Kärlek!

    SvaraRadera