Powered By Blogger

måndag 3 december 2012

Det jag gillar bäst med fenomenet julskyltning

Precis som i de flesta andra städer och byar i det här landet, gissar jag, så var det julskyltning i mina hemmadomäner igår. Med försäljning av brända mandlar, ulltofflor, hembakta lussekatter, polkagrisar, glögg… Lotterier där rökta produkter, chokladaskar och delikatessostar har tagit plats på vinstplanen… Tivoli, luciakröning och julsånger i mängder. Gemyt om man vill vara snäll, tokträngsel och bök om realiteten ska komma till tals. Jag håller mig till att säga helt okej en liten stund. 
Men det jag tycker är det allra bästa med fenomenet julskyltning är att spana skyltfönster. Begrunda och förundras, hissa och dissa hur de gjort och tänkt. Tyvärr är detta inte det allra enklaste när bodar, stånd och horder av människor är i vägen och skymmer sikten så det får bli ett ordentligare span på den fronten någon annan dag. Men ett gäng rutor fick jag ändå chans att lägga ögonen på:













Intresseklubben antecknar misstänker jag… :o) Nu dags att rusa till buss och skola. Toksen som vanligt… prioritering… hmm… Ha en bra dag därute. Kram!

2 kommentarer:

  1. Å jag gillar också att kolla i fönstren - njuta av en del och förfasas över annat haha. Var ingen idé att ge sig in till City igår för det är helt odrägligt på skyltsöndagen så det blir senare i veckan.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. och jag missade hela alltet på byn igår :( så kan det gå, men skyltfönsterspana kan man ju göra en annan dag. Klem och tat´t lugnt

    SvaraRadera