Powered By Blogger

torsdag 13 december 2012

Samtidigt faktiskt stödjer någon annan, något bra

Tacktack för er respons i mössfrågan! Den blev shopsad, sekunden efter att jag gjort inlägget faktiskt. Tänkte att det får bära eller brista, hellre inspärrad än frysa ihjäl, liksom… Och när jag då ändå befann mig där i Världsbutiken, som uteslutande säljer fair trade-märkta prylar och matvaror, kunde jag såklart inte låta bli att knäppa lite bilder också, på lite av allt det riktigt najsa de har där. 





Taggen som är med på en av bilderna var den som satt på min mössa. Och som berättar att den är från ett kollektiv i Peru. Sånt gillar jag. Att veta var sakerna kommer ifrån och framförallt att jag inte bara konsumerat för att tillfredställa mina egna behov utan att jag samtidigt faktiskt stödjer någon annan, något bra. Måste dock erkänna att jag inte är världsbäst på att göra det, handla rättvisemärkt. Dumt… men så är det med det, liksom… Tjing för nu!

2 kommentarer:

  1. Mössan är jättefin och jag gillar rättvisemärkt.

    Kramis

    SvaraRadera
  2. Åh den är så mysig den butiken. Hoppas de har öppet när vi kommer.
    Ja det känns lite extra varmt när man vet att pengarna går till nåt bra. Som ex en klänning jag har som är sydd i ett indiskt kollektiv för kastlösa kvinnor som annars inte haft försörjning.

    SvaraRadera