Powered By Blogger

torsdag 13 september 2012

Vara lite kriminell och få vuxenpoäng

Äntrar Seven eleven för att shopsa på mig cigaretter. Men lika bra att skaffa sig ett slags helhetshum om utbudet när man ändå är där. För eventuella behov som kan dyka upp i framtiden. Tänker jag. Börjar därför snoka runt ordentligt bland hyllorna. Och snubblar efter en stund över något jag blir så där spontant och överväldigande megasugen på. Fast som samtidigt väcker min förargelse ”Men herregud, julen blir bara tidigare och tidigare vart år, det är ju psyksjukt.”


En känsla som ganska kvickt visar sig ömsas av och istället bli grav förfärelse. ”Men herregud pepparkakor NU, det måste ju nästan vara en skymf. Skamligt, det ska ju bara finnas till jul”… Men! Jag kan ändå inte låta bli att köpa med mig ett paket. Skulle nog inte kunna sova annars, bara ligga hela natten och räkna pepparkakor som jag skulle vilja glufsa… fast det var absolut med känslan av att vara kriminell jag smög hem med mitt pepparkakspaket.
Väl i boningen och med nästan hälften av kakorna redan slukade så slog det mig… att jag hade fått min bank av vuxenpoäng påspädd. Och det av de där upprörda känslor. För det ÄR vuxet att anamma traditioner och tänka i de fack som är givna. Som att inte bara rakt av gå med på att julens egna små bruna är okej att slurpas när andan faller på i fel årstid.
Till skillnad från hur jag alltid tidigare resonerat, som en barnslig rebell, att det är skitlöjligt att man inte kan dricka glögg till midsommar, inte käka lussekatter på strandpartyt…  
Fast ärligt: är det ändå inte i alla fall liiite löjligt?… om man tänker efter… För det var faktiskt galet gott med pepparkakor… i fetfel september… Take care därute!

6 kommentarer:

  1. Pepparkakor å mjölk mmmmm. Tack för i går och ge Ozzy en bamsekram! jag är så jäkla nöjd! Finns bilder hos mig nu och jag har mailat dig.
    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Superkul att du är nöjd! Den blev grym, jag är avis. :o) Har svarat på ditt mail, alldeles nyss. Tack själv, kul att ses även om det var kort! Kram!

      Radera
  2. Hej!
    Pepparkakor bör njutas året runt enligt mig, tänk skånska pepparkakor med smör och ost på eller vanliga pepparkakor, baka pepparkakor görs däremot till första advent.
    Kramar från Eva

    SvaraRadera
  3. Mer pepparkakor åt folket! Nu blev jag också sugen!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Det är aldrig någonsin fel med pepparkakor. Helst med SMÖR emellan ;) Förresten serverar jag ibland glögg kall med is som välkomstdrink på sommaren. Otippat få kan gissa vad det är. Klem snyggo, hörs senare

    SvaraRadera
  5. Ja pepparkakor funkar alltid! Dock är jag skeptisk till smör på dem, men kanske borde testa... eller inte för kanske kan jag ännu mindre låta bli dem då... dilemma dilemma... ;o) Kram!

    SvaraRadera