Powered By Blogger

lördag 1 september 2012

Någon som vet hur man lagar siden?


Jag har en ide själv; att limma på något tyg under, alltså på baksidan. Så att det inte ser så himla sönder ut och inte kan gå sönder mer. Typ. Men! Vad ska jag ha för tyg? Funkar textillim på siden? Så att det inte ser ut som att man har hällt en skopa flott på blusen, liksom... För sy funkar väl inte, eller? Komplett invalid inom sfären sykunskaper hoppas jag på att någon av er har tid, lust, bättre koll och kan rycka ut med lite tips och råd... Tack! Kram!

- Posted using BlogPress from my iPhone

6 kommentarer:

  1. Det enda som funkar är nog svart vliseline och det ska strykas på. Men se upp att du vänder rätt håll upp annars blir det katastrof och tänk för guds skull på att inte ha för varmt på strykjärnet för då är det också gonatta med sidenet.

    Lycka till och ha en härlig helg, här i Bergslagen är det strålande sol. =)

    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Lämna in den till en sömmerska? Brukar vara rätt billigt.

    SvaraRadera
  3. Jättesvårt! Siden brukar krulla sig och blir tyvärr inte vackert!!
    Mvh A

    SvaraRadera
  4. Det går att sy ihop snyggt med en söm, gärna trestegssicksack. Lämna i till en sömmerska eller ta med dig den hit till mig. :)
    Kramar och lycka till.
    <3

    SvaraRadera
  5. Jag skulle lägga svart tyg under, nåla fast försiktigt, sy med små stygn från rätsidan. Sy gärna som två ringar runt hålet så håller det mycket bättre. På detta brukar jag alltid göra när det har gått söder på mina älsklingsplagg.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  6. Tusen Massa Tack för hjälpen! Ska klura lite och se vilket av era tips som jag kommer att gå efter, de var ju liksom bra allihopa... :o) KRAM!

    SvaraRadera