Powered By Blogger

torsdag 28 oktober 2010

”Det ska väl du skita i”

Jag fick ett mail, ett anonymt och småspydigt, där skribenten ifrågasatte hur jag kan ha råd att shoppa så mycket Mollysar när jag är sjukskriven. ”Det ska väl du skita i” var min spontana reaktion.

Men ändå så smyger sig den där känslan på, av att vilja förklara, nästan ursäkta. Trots att jag helt ärligt verkligen inte fattar varför jag egentligen ska behöva känna mig ”tvingad” att redovisa för min ekonomi… Men eftersom jag ändå tar upp ämnet så kan jag berätta om min nya shoppingstrategi…



… som går ut på att se men inte röra, förrän jag har sålt av saker för exakt samma summa som ett nyförvärv kostar. Jag är ganska nöjd med den själv. I alla fall hitintills eftersom jag har lyckats hålla den på öret.

Men man kan ju aldrig så noga säga vad som händer den dagen jag inte har fler plagg jag vill sälja… men den tiden den sorgen… Min sorg dessutom. För nu får det vara slutförklarat för all tid och evighet… Så det så! Kram på er!

24 kommentarer:

  1. Håller helt med dig i din spontana tanke!!! Håll kvar den


    kramar

    SvaraRadera
  2. Hej Josanne,

    Vill börja med att säga att du är en härlig tjej och har en underbar blogg som piggar upp min vardag. TACK! Och sen du behöver verkligen inte redovisa din privata ekonomi för någon!!!!! DUMHETER!!
    Ha det gott och skött om dig
    //Johanna

    SvaraRadera
  3. Men jösses att folk inte har bättre för sig!!? BTW tycker din strategi är mycket bra, försöker praktisera den själv också! *kram*

    SvaraRadera
  4. oj vad folk har mycket energi att lägga på elakheter. Tänk så mycket mer dom får igen om dom istället sprider värme och glädje. Synd om dom tycker jag som inte inser det...

    Vuxna människor gör vad dom vill för sina pengar!

    Kramar

    SvaraRadera
  5. Ingen har väl med någon annans ekonomi att göra. Det måste ju vara avundsjuka! Vi lever ju i Sverige och man kan ju ha pengar på kontot som inte kommer från lönen. Själv har jag turen att ha travhästar som betalar mina mollysar. Så se upp snart kanske det dyker upp en häst som heter Odd Molly på travbanorna!
    Lisa

    SvaraRadera
  6. Det är väl din ensak hur du finansierar dina köp. Typiskt svenska avundsjukan. Trist att man inte kan glädja sig med sina medmänniskor.
    Jag gillar din stategi. Själv försöker jag leva med en in och en ut. Detta gäller både saker till hemmet och kläder :)
    Kramiz

    SvaraRadera
  7. Hej
    Det lyder næsten som om det er en dansker der har skrevet til dig - haha ;))
    Vil dog sige at din nye strategi er SUPER fin! Den fungerer også for mig :)

    Kram
    Annette

    SvaraRadera
  8. Men oj, har du råkad ut för detta med? Ja, vad säger man? Håll fast vid ditt spontana svar och kom i håg att det finns människor till allt;)
    Stor kram!

    SvaraRadera
  9. Undrar just vad en del har innanför pannbenet..?! Förmodligen ingenting! Givetvis ska du inte ens behöva ha den känslan, vi gör som vi vill som vuxna! Eller hur?
    I vilket fall som helst så är din strategi väldigt bra att tillämpa. Håller på likadant för tillfället, känner mig nöjd när det fungerar.
    Glöm det här nu o ha en bra dag istället!!!
    KRAM

    SvaraRadera
  10. Samma som min första tanke - Sköt du ditt och skit i andra!!! Jag blir bara så förbaskat matt av att någon orkar lägga tiden på att maila och anonymt dessutom..... suck. Get a life!!

    Kram snyggo!

    SvaraRadera
  11. Vad är det med folk???
    Jag har till och med fått mejl från folk där de talar om att de ringt upp butiken jag handlat i för att få bekräftat att jag verkligen köpt det jag skrev på bloggen att jag köpt... när jag frågade varför fick jag till svar "Jag trodde bara att du skulle göra dig märkvärdig!" SUCK!!!
    Det finns folk som är så avundsjuka att man blir rädd! Aldrig mer att jag tänker skylta offentligt med vad jag shoppar, jag har sett bloggandets fulaste baksida.

    Mycket bra strategi det där att sälja av och finansiera nya inköp!
    KRAM

    SvaraRadera
  12. Hej! Första gången jag kommenterar här men jag gillar verkligen din blogg:) Måste få säga att det är inte klokt, vissa människor har tydligen ingen gräns! Att maila dig om hur du har råd att shoppa mollysar är ju helt befängt! Har sådana personer inget annat att göra med sina liv än att uppenbarligen irritera sig över de som väljer att lägga pengar på fina kläder!? Så himla tråkigt, dessutom förstör det för oss alla som verkligen ser er odd molly bloggerskor som inspiration, för många väljer ju till slut att stänga sina bloggar för oinbjudna. Jag får också nästan dagligen kommentarer om mitt shoppande och vill inget hellre än skrika de rätt i ansiktet precis det du skrev här ovan, att "skit du i det", men tyvärr intar jag istället försvarsställning med allehanda undanflykter till hands. Bra strategi med att sälja innan nyköp, jag försöker hålla den jag med men lyckas inte lika bra som du... :)
    Kram från en av dina läsare

    SvaraRadera
  13. aaa.fan vad löjligt. Undrar hur folk orkar bry sig om hur andra har råd alltså....inte behöver du förklara dig!!
    KRAM!

    SvaraRadera
  14. Hej!

    Nej, inte ska man behöva redovisa sina inköp för anonyma, inte för ickeanonyma heller men då kanske det finns en ärlig fråga bakom, ett genuint intresse av att kanske börja samla själv men det är ju någonting annat. Själv har jag ju inte råkat ut för den typen av påhopp men det är nog ingen som förstår riktigt här vad jag har för kläder, det är ingen som bryr sig. Du får väl säga att du är en högt älskad lyxhustru som lever på din man haha!
    Många kramar till dig från Eva

    SvaraRadera
  15. Måste kommentera Eva här..; Haha vilken underbar idé!! Den köper jag rakt av! Det om något måste ju reta gallfeber på vederbörande som frågar!(fnissar..)
    KRAM

    SvaraRadera
  16. Jag sällar mig till de som håller på kommentaren: "Det ska väl du skita i"

    Jag hade aldrig ens bemödat mig att svara, skulle snarare ha blivit lite tvärtom och lagt ut mer och visat av hur mycket man har. *haha*

    Nä fy f-n för avundsjuka människor.

    Kraaaaaaaaaam

    SvaraRadera
  17. Eva: jag tar din idé direkt:D Superbra

    kramar

    SvaraRadera
  18. Annelie och Fengxuigumman
    Tackar och kramar till er
    från Eva

    SvaraRadera
  19. Oj oj oj, bittra, avundsjuka människor är de mest (tragi)komiska. Sjukskriven eller ej, ingen har en susning om hur vars och ens ekonomi ser ut. Men det är i alla fall nån som läser din blogg, avundas både dina kläder och att du har möjlighet att köpa dem, så sträck på dig du inspirerande människa:)

    SvaraRadera
  20. Get a life!! Folk borde inte bry sig så mycket om andra och deras liv. Jag säger bara: Get a life!!
    Den svenska avundsjukan.... Blä!!
    Kram.

    SvaraRadera
  21. Så snokigt och missundsamt det luktar om en sån fråga. Och jag har ju inte läst någonstans att man är tvungen att redovisa sin privatekonomi bara för att man har en klädblogg ;)

    Vi andra är här för att njuta av dina coola outfits och roliga inlägg :)

    Kram från V

    SvaraRadera
  22. Anonyma, fega jävlars klubb har fått ännu en medlem....Suck!! Kram gumman!

    SvaraRadera
  23. Det är ju helt åt helskotta att vilt främmande människor ska fråg om /ha åsikter om hur man spenderar sina pengar! De gånger det händer mig brukar jag fråga med ett intresserat tonfall "varför undrar du det" och då blir det oftast lite jobbigt för frågeställaren förklara sig ;-). Använder fö samma taktik när någon frågar varför jag inte har barn vilket är helt avskyvärt. I mitt fall är det självvalt men tänk om det vore så att jag väldigt gärna ville men inte kunde......
    Kram

    SvaraRadera
  24. Handlar bara om avundsjuka, att inte själv kunna handla fast man gärna skulle velat. Men det är klart, jag förstår ändå hur du känner när man får ett sånt påhopp, försvarsmekanismerna sätts in.

    SvaraRadera