Powered By Blogger

måndag 18 oktober 2010

Utmaning - som ger svar på 10 frågor…

Jag har fått en utmaning av gulliga Maria med den fina bloggen Javabönan. Den går ut på att man ska svara på de 10 frågorna nedan:


1 What is your favorite word?
KAP VERDE. Ögruppen utanför Senegal som stal mitt hjärta från drömframtiden på Gotland när jag satte min fot där första gången för snart fyra år sedan. I december åker vi tillbaka, bland annat med visionen att leta boende och jobb där… för en dag SKA vi kalla det vårt hemland…

2 What is your least favorite word?
KÖTT. Eftersom jag inte äter det... För kött är lik…


3 What turns you on creatively, spiritually or emotionally?
RAMMSTEIN. Sur, bitter, ledsen. Glad, lycklig, hoppfull. Oavsett vad så är det alltid bandet som på världens fulaste språk lyckas få igång min kreativitet…

4 What turns you off?
ÖVERSITTERI eftersom det värsta beteende jag vet är när människor trycker ner andra för egen vinning skull och för att höja sina egna sunkiga självförtroenden… För min erfarenhet säger att de två lägena hör ihop…

5 What is your favorite curse word?
FUCK! Funkar i alla lägen och överallt...


6 What sound or noise do you love?
MJAU & VOFF. Som i när man kommer hem och blir mött i dörren av djuren... Fast ”Jag har en överraskning”, sagt av maken som väntar med PRESENT innehållande en Molly går inte heller av för hackor…

7 What sound or noise do you hate?
MOBILTELEFONPRAT. Som i folk som sitter på bussen och skriker idiotier i luren en hel jävla halvtimmesresa… Ja de finns och tyvärr i överflöd… säger en som jobbpendlat just 30 minuter i vardera riktning…

8 What profession other than your own would you like to attempt?
KOCK. Eftersom jag tycker det är skitkul att laga mat, men tyvärr är jag kass på det, även om det tar sig med vilja och efter en jävla massa brända grejer som fått skåda soptunnan istället för munnen… Jag lär av mina misstag med andra ord…

9 What profession would you not like to do?
SLAKTARE. Av exakt samma anledning som jag valde svar på fråga 2…


10 If heaven exists, what would you like to hear God say when you arrive at the Pearly Gates?
“Till höger hittar du din nya garderob, fylld med alla MOLLYSAR som någonsin tillverkats, så det är bara att plocka” ;o)

Utmaningen skickas vidare till följande bloggar, som jag lottade fram genom att ta alla mina favvobloggisbruttor (= alla i min blogglista), skriva ner deras namn och dra följande fem:

Art of non sense
Lingonberrie
Min last och jag
House of Adela
Mollymatronan

Take it or leave it girls. Ni väljer själva, för det är inget måste! :o) Kram!

7 kommentarer:

  1. Vad roligt att läsa dina 10 svar. Oj vad jag gick igång på din mening om att kött = lik. Skrev en lång utläggning om varför jag också tycker det, men kom på att det är otroligt stötande för vissa som väljer att äta kött, så jag avstod. Men som sagt, jag är en veggie som också tänker att rått kött = lik, för det är det ju.

    Stor kram

    SvaraRadera
  2. ja, och även tillagat kött är ju lik, vilken miss!

    SvaraRadera
  3. Läste att man kunde kombinera Kap Verde med en vecka på fastlandet och blev sugen på det. Det lät så spännande, och hur många har gjort det? Hade nog inte lagt märke till artikeln så, om det inte varit för allt jag läst hos dig :)
    Men så var det ju det där med flygrädsla...
    Kram Fröken Abbe (ute i kylan igen hos mobbarblogger)

    SvaraRadera
  4. Odd Oldies…: jag fattar exakt på pricken vad du menar… jag var själv lite tveksam till om jag skulle skriva det där med lik för jag vet ju så väl att det har en tendens att verka stötande och framkalla ilska. Men så tänkte jag att shit vad då, jag tycker ju faktiskt så och jag står för det so what. Och eftersom jag tycker att alla har rätt till sin egen åsikt så tog jag med det. Och det ÄR ju lik, hur äckligt det än låter. :o) KRAM!

    Abbe: men är du utmobbad av Blogger? Skit! Det har jag också råkat ut för, frustrerande så det skriker om det. Jag har ju inte direkt flygrädsla, tycker det är ganska äckligt att flyga men lyckas alltid förtränga det när jag väl sitter på ett plan och det har lyft. Tänker att då finns det ju ingen återvändo så då blir jag lugn. Låter som en kanonresa att kombinera Kap Verde med fastlandet. Är det Senegal eller Gambia då? Måste np,og kolla upp det. Så tack för tipset. KRAM!

    SvaraRadera
  5. Tack raring, den utmaningen mottar jag gladeligen. Gillar sånt! Ska bara pusta (överleva) dagen, som har varit mardrömslik...hjärtklappning av stress och till råga på allt såg jag att en webbutik gjort ett vintersläpp av Mollysar. Funderar på semester:)

    SvaraRadera
  6. Å vad kul! Jag svarar imorgon. Idag var en helt galen dag. Ganska brutalt uppvaknande efter smekmånaden/veckan. Åt lunch halv fyra. Inte bra.

    SvaraRadera
  7. Mollymatronan & Helene: kul att ni antar utmaningen! Men stressa INTE. Det tog flera dagar innan jag blev färdig att få ut det. Det tar ju lite tid trots allt. Kram på er!!!

    SvaraRadera