Powered By Blogger

onsdag 24 november 2010

8000:- på kläder och skor & jag tänker inte skämmas

Handeln fortsätter att öka läste jag i Metro. Det var siffror hit och dit. Ögnade igenom lite småslött tills jag fastnade ganska ordentligt på en av dem. 8000 kronor. Så mycket pengar lägger vi per person och år på kläder och skor. Hmmmrrrfff… host och harkel… Då ska vi se här. Kläder OCH skor…























Japp där var mina 8000:- spenderade. På ett sätt lite skrattretande, på ett annat sätt en smula skrämmande när man tänker på allt annat som också har hittat hit. Jag erkänner att jag har gått lite överstyr i shoppingdjungeln ibland. Men jag tänker inte skämmas, inte be om ursäkt eller försöka förklara bort.

Det har pratats om bloggarnas inverkan att hetsa till köp, vilket mest är lite tröttsamt. Vi blir påhoppade för våra shoppingvanor, förväntade att redogöra för vår ekonomi och kallade ytliga. Men i min värld har var och en ett eget ansvar, för sina liv, för sin ekonomi. Jag kommer garanterat att stäppa över mina 8000:- nästa år också. Men det är mitt val, mitt ansvar. Och bara mitt. 

Hoppas ni får en bra dag. Min blir tuff men det är en annan historia. Kram på er!

13 kommentarer:

  1. Keep shining!
    Kram
    L8

    SvaraRadera
  2. Ja när jag får en riktig lön så lär nog jag också förivra mig lite. (fast det är klart då har jag kanske valt fel jobb...)
    Just nu är det CSN som sätter gränsen för vad plånboken tål. =)

    SvaraRadera
  3. Ja, under 8.000 kr på ett år var nog mycket länge sen för min del.

    SvaraRadera
  4. L8: detsamma vännen! ;o) Kram!

    Helen: haha… jag har också fel yrke egentligen men man anpassar ju efter inkomst och desto mer i börsen desto lättare att förivra sig, så allt har för och nackdelar. :o) Kram!

    Efva: haha… ja du samma här… :lo) Kram!

    SvaraRadera
  5. Ha ha - härligt! Jag bestämde mig för en tid sedan att jag får shoppa precis så mycket jag vill så länge jag betalar mina räkningar, har mat på bordet och själv känner mig bekväm med mitt shoppande. På något konstigt sätt fick det beslutet även till följd att jag blivit duktig på att sälja av det som inte känns 100.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Jag håller med alla ovan och har som Anne blivit duktigare på att sälja det jag inte verkligen tycker om. I perioder har jag medel till mer shopping, i andra perioder är det svårare och det blir kompletterande shopping på HM och Lindex t ex. Var och en ansvarar för sig och jag tror inte att bloggarna huvudsakligen är för shoppoholics, utan mer för oss som har en passion för kläder och shopping. Många plagg man pratar om blir kanske inte ens shoppade utan snarare belysta från alla vinklar tills man hunnit se sig mätt på det...
    Stor kram Josanne, hoppas det blir en bättre dag än du förutspår!
    Kramis

    SvaraRadera
  7. Haha..tillåt mig skratta!! Jo jo, vi Mollygalningar passerar den gränsen både fort o med råge! Var o en gör som passar just dom bäst, förhoppningsvis..
    Måste bara fortsätta gnälla om vädret, nu är det inte kul längre! Ölandsbron stängde dom av igår kväll, byar över 30/sek,m. Dessutom skall det fortsätta o tillta framåt kvällen. Får kedja fast maken ikväll som har sina schackkvällar på onsdagarna..han tror alltid det blir bättre! Suck..
    Hoppas din dag blir dräglig hjärtat!
    KRAM

    SvaraRadera
  8. Hihi klart som fan man inte ska skämmas!! Alla lägger vi pengar på olika saker! Mollysar är som balsam för själen så handla på=)!!

    kram!

    SvaraRadera
  9. Anne: precis så har jag också resonerat på sista tiden. Vilket har gjort att jag faktiskt har shoppat mindre och mer eftertänksamt. Köpstopp funkar INTE på mig, då handlar jag bara ännu mer… :o) Kram!

    Lindiloo: Håller med dig rakt av! Och vi får intre glömma vänskapen vi har fått här. En del tror att det går ut på att shoppa så mycket som möjligt för att platsa i Mollylandia men det är ju faktiskt absolut inte så. Tvärtom så har jag hittat fantastiska vänner här och den vänskapen betyder s mycket mer än hur ofta man lättar på plånboken. Kram!

    Annelie: jag som skrev häromdan att jag saknade ö-livet. Det gör jag inte när jag hör hur ni har det hos er nu. Stackare! Hoppas det blir bättre snart. Kram!

    Filippa: haha… snyggedåre… fan vad ûberskön du är. ;o) Kram!

    SvaraRadera
  10. Tummen upp!!! Jag fattar inte hur Mollyköpare automatisk hetsar till köp. Alla måste ta ansvar för egen plånka.
    Kram

    SvaraRadera
  11. 8000 om året på BÅDE kläder och skor!! Det spricker nog redan framåt Mars;) Men å andra sidan har jag en karl som inte gör av med den summan på kanske 4-5 år på kläder. Jämnar det inte ut sig då?! Samma familj liksom;) KRAM!

    SvaraRadera
  12. Linda, hur kan han inte göra det? Ett par skor, ett par jeans och några tröjor så är man ju redan uppe i det! Och det är ju så kul att shoppa :-) fast visst ligger jag i lä i mollyland, jag kompenserar med åtskilliga tusenlappar på tatueringar istället, och en hel del på köksjox och sånt, det är ju kul att shoppa som sagt!!!

    SvaraRadera
  13. Hilde: :o) Kram!

    Linda: här spricker det nog i februari ;o) Och här jämnar det ut sig på det sättet att mr Make nog shoppar snäppet mer än mig, som synes ovan... eller nja, kanske inte men vi låtsas det... ;o) Kram!

    SvaraRadera