Powered By Blogger

lördag 6 november 2010

Dagens – vitt utan att hamna i fängelse & 15 ägg

Parker coat, grey
Palestinasjal från Roskildefestivalen 2007
Wigwam dress, white
vit Saraklänning
jeans från Gina Tricot
och de uttjatade Primisarna

Ja jag kände mig sådär lite lagom egotrippad idag att jag beslöt mig för att svälla över ordentligt och publicera hela fyra kameraklick. På samma sätt som i princip inga plagg är finplagg för mig, jag tycker nämligen att allt kan bäras när som och hur som, det handlar om humör, känsla, kombination och framförallt egen vilja, snarare än några puckade koder.

Lika illa tycker jag om ordet årstidsplagg när det enbart inskränker sig till kulörer. Såklart går inte jag runt i en strandklänning nu, men rent färgmässigt så tycker jag att ljusare färger behövs lika mycket under de mörkare årstiderna. Om inte mer. För hur kul är det att alla dressar sig murrigt bara för att vädret är det?

Jaja, jag vet också att det inte färgsprakade om mig idag men eftersom jag flera gånger har fått höra att vitt = sommar och inget annat så vill jag obstinata, och det i fyra rutor, genom att visa att jag minsann inte hamnade i fängelse, trots mitt färgval idag…

Och nu över till pannkakorna, igen… Vi upptäckte att vi hade ett oöppnat 15-pack ägg som går ut imorgon. Vad göra? Jo, en sjuk mängd pannkakor… Fatta hur många barn i Afrika vi hade kunnat mätta livet ut… men eftersom vi inte bor i Afrika så får vi försöka konsumera dem själva istället…
Crêpes blir ödet åt några, medan andra får finna sig i kombon creme fraiche, rödlök och räkor. Såklart kan man inte vända ryggen åt glass, sylt och grädde för ett par av dem…. Men är det någon som har fler förslag?

Nu ska jag sluta babbla en massa skit… Hoppas ni har en bra kväll. Kram på er!

9 kommentarer:

  1. Vitt är inte sommar för mig på det viset och speciellt inte som du så fint kombinerat din dagens. Vita skor kanske hade fått mig att tittat till....

    Tycker du har en mycket snygg sjal idag. Skulle gärna få tag på en sådan utan att åka på Roskilde festival ;) Numera är jag för bekväm för sådana ;)

    haha, ni är ju för roliga som gör sådana mängder pannkaka :D Pannkakstårta kanske?

    Kram från V

    SvaraRadera
  2. Mmm pankisar..
    pannkaksgirlanger?

    Kramar!

    SvaraRadera
  3. Fint! Jag använder vitt och ljusa färger året om. Det piggar om inte annat upp i mörkret som vi i Svedala föräras med mellan november och mars.
    Hoppas pankisarna smakar!
    Hälsningar
    Linda ♥

    SvaraRadera
  4. Gör du crepes med olika fyllningar så är det ju perfekt färdigmat o plocka fram eftersom. Champinjon/räk/grönsaks-stuvningar kan du frysa in. Ta fram, strö över rivost o gratinera, klart!
    Fast det visst du förstås..blev själv sugen på champinjoncrepes nu för det, så gott det är!
    Klart man kan ha ljusa kläder nu med! Vore ju helknäppt o bara o i grått o svart! Då blir man garanterat än mer deppig..
    KRAM

    SvaraRadera
  5. Mmmmm pannkakor - det känns som 100 år sedan. Jag tycker om att sockra och lägga en tunn sträng mosade hallon tvärs över och sedan rulla ihop den och äta med fingrarna. Strängt förbjudet hemma när jag var liten - mamma var lite fin av sig - men hos farmor fick vi ;-). Kungspannkakor kallade hon dem.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Vitt kan man använda året om! Så det så! Såna pannkakslass har det hänt att det blivit här med, eller en gigantisk hög stekta ägg;) Kram

    SvaraRadera
  7. Viola: jag har en granne som alltid går i vita skor, inte helt snyggt, ser mest konstigt ut till vinterjacka så där håller jag helt med dig. Haha… jag åker ju till Roskilde varje år, nu är det ju tyvärr länge till nästa festival, juli 2011 men jag ska hålla span efter en sådan till dig, kan ju dyka upp någon annanstans tidigare med lite tur. Pannkakstärta, ja varför inte. Tack för tips. Kram!

    Lingonberrie: haha… just girlanger är jag kanske inte helt bra på så jag tror jag står över det… sorry… ;o) Imorgon är det måndag! Tjohooo! … Kram!

    Lindiloo: precis, och uppiggning är absolut det man behöver som mest nu tycker jag. Grått och mörkt och värre lär det bli… usch… Det blev pankisar med creme fraiche, rödlök och räkor igårkväll. Gott! Kram!

    Annelie: japp, vi har crepes i frysen nu… Lyxade och tog både champinjoner och räkor. Det är ju helg. ;o) Ja mer depp är det sista man behöver nu, ljusa färger räddar i alla fall mig från total galenskap… ;o) Kram!

    Anne: ojoj vad det lät gott med socker och hallon! Måste absolut testas! Kungspannkakor, låter som ett passande namn. Lovar att kladda riktigt ordentligt när jag äter dem ;o) Kram!

    Linda: jag kom ju på sedan att man kanske inte hade behövt göra pannkakor av alla äggen, det finns ju stekta ägg och kokta också, kanske en omelett, men då var det ju redan försent. Smart är inte min grej. ;o) Kram!

    SvaraRadera
  8. Jag frossar i vitt ljust nu. Jacka, kofta, blus. Tyckte vitt kändes vintrigt :-)

    Har du verkligen gjort pannkakor på 15 ägg så är jag imponerad!

    SvaraRadera
  9. Pannkakstårta är galet underskattat... faktiskt! Och ugnspannkaka är både enkelt och gott ju... Och när ska man förresten bli bjuden på saffranspannkaka av den gotländska experten igen? ;)

    SvaraRadera