Powered By Blogger

torsdag 4 november 2010

Förbryllad & förgrymmad över disktrasan…

Jag är lite konfunderad över min Dish blouse, vintage chalk. Direkt när jag packade upp den så blev jag lite småförvånad att den var så mörk i färgen. Fick för mig att den jag provade på Factory i Malmö var betydligt ljusare. Men tänkte att det var mörkt och kanske därför bara ljuset som spelade mig ett spratt.

Fast även sedan dagen efter (som var igår) anlänt dröjde sig känslan kvar. Rotade fram provbilderna från Factory, hade chrysalis i cabaret under när jag testade den då så för att få det rätt åkte den på under nu också.



















Visst är det superskillnad? Det ska vara vintage chalk båda två men det känns ju som helt olika färger… Någon som vet något om detta mysterium?
Det känns ju bisarrt att det skulle vara en annan färgnyans när man beställt från en webbutik i USA, lite väl långsökt liksom…

Ni som har den, är er mer vitaktig eller mer beige? Nu kan man ju säkert få den att åtminstone en smula ljusare ut genom att ha något vitt under – får testa det idag – men jag känner mig ändå förgrymmat besviken och lite smått ”lurad” för det var ju den ljusare färgen jag blev förälskad i… Snyft!...

14 kommentarer:

  1. Den ser väldigt olika ut. Hoppas fler kan kommentera vilken färg deras har.

    SvaraRadera
  2. Skumt! det ser ju ut som två helt olika färger!! kan det blivit något fel?? du får väl testa att prova med något annat under och se om "det händer nåt"
    Kramar!

    SvaraRadera
  3. Oj, ja det var ju stor skillnad!!! Kolla med OM huvudkontor.
    Kram

    SvaraRadera
  4. De ser ju väldigt olika ut faktiskt! Jag måste erkänna att jag tycker att den beiga ser finare ut, men har man blit förälskad i en färg så har man!

    Kram från V

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Jag den i vintage chalk men upplever min mer beige än vit, dvs som den till höger på bild. Brukar ha min crysalic i powder under men gillar den lite beiga slitna färgen som ger den ett "gammalt" uttseende eller hur jag ska förklara.
    Hoppas ni blir kompisar =)
    Kram Caroline

    SvaraRadera
  6. Min som du var med när jag köpte, är likadan som din! Kollat o jämfört här o anser den är åt puderhållet!
    Däremot den du provade ser ovanligt ljus/vit ut. Kan det varit belyningen inne på Factory..eller har den kommit i ytterligare en ljus variant!??
    Själv tycker jag ju den mörkare (som vi nu har) är snyggare. Fast det är ju en smaksak..
    KRAM

    SvaraRadera
  7. Det har helt klart med belysningen att göra, den kan ställa till det rejält med färger. Antagligen har de lysrör i taket på affären och hemma har man mer gult ljus samt antar att du har blixt också.

    Själv hatar jag att fotografera med blixt för inget blir sig likt då, tyvärr har man ju inget val den här tiden på året.

    Hoppas du kommer tillfreds med klänningen, den är übervacker i alla fall. ;-)

    Kraaaaam

    SvaraRadera
  8. Jag vill inte stöta mig med nån men jag tycker den ljusare är mycket finare. Det ska bli mycket intressant att se om det verkligen är två olika färger.

    SvaraRadera
  9. Det är inte blixten som förtrollar färgen på bilderna då??

    Mystiskt...

    KRAM

    SvaraRadera
  10. Hej! Ja, det var verkligen skillnad!! Kan bero på ljuset..kanske..hoppas att du kommer överens med färgen.
    kram

    SvaraRadera
  11. Jag har också den och min är också mer lik den till höger alltså den mörkare. Jag gillar färgen men är mer förtjust i kulörerna som går mot puder.

    SvaraRadera
  12. Hej!
    Inte vet jag men det ser ut som två totalt olika färger i mina ögon och jag förstår att du förälskade dig i den ljusare (inte för att den andra inte är superfin för det är den). Men det kan ju inte bara handla om lysrören om du kommer ihåg den som betydligt ljusare. Onekligen ett fall för OM-detektiven..
    Kramar från Eva

    SvaraRadera
  13. Skumt att det är så stor skillnad. Kan inte gubben ta ett kort ute i dagsljus i fall det var "dagsljus" i lysrören hos Factory? Ska bli spännande att följa denna.
    Kram

    SvaraRadera
  14. Hej hopp! Jag har också tänkt på det där med ljuset. Men eftersom vi, tro det eller ej, också har lysrör i vårt kök, (det var nämligen kontor precis innan det blev lägenhet och jag flyttade in) där jag tar alla mina hemmabilder så bedömde jag det som att det inte skulle kunna spela så stor roll. Jag använder aldrig någonsin blixt och ställer in kameran efter det ljus det är där jag befinner mig (i alla fall så nära jag kan) och plåtar så det kan inte vara det heller. Jag tycker främst att det är broderierna som är ljusare på Malmö-dishen och det är ju lite skumt… MEN jag vet en liten människa som har samma dish och jag är till 99% säker på att hon köpte sin på Factory där jag provade, så tanken är att försöka sammanstråla med henne och disharna och helt enkelt jämföra dem sidan om varandra. Så jag återkommer i ämnet. Tack alla darlings för era kommentarer. KRAMAR!

    SvaraRadera