Powered By Blogger

tisdag 30 november 2010

Många bäckar små blir till en stor översvämmad å

Som ni vet har jag sagt upp mig från mitt jobb. Suck tänker ni, ska hon nu hålla på och mala om det igen… Japp, det ska hon, men bara lite, jag lovar… För det är årtiondets bästa beslut som jag borde ha fattat långt tidigare. Fast ibland tar det helt enkelt en bra stund för poletten att trilla ända ner. Fegheten står stadigt ivägen för att man ska våga kasta sig rakt ut i det okända, även om man vet att det egentligen är det snällaste och bästa man kan göra mot sig själv.

Och i min kamp om att övervinna klenmodet så har en rad större men framförallt mindre saker spelat en avgörande roll. Många bäckar små blir till en stor översvämmad å. :o)
Ert stöd har varit ovärdeligt, tusen tack för det! Tänkvärdheter som jag har hittat hos fina Chatarinas Värld har också haft ett finger med i spelet. Så i dessa tider av nedräkning så tänker jag helt fräckt sno ett litet citat om dagen av henne. Hoppas det är okej Chatarina, annars får du hojta…
Så med 4 dagar kvar på skitstället får den här stå som dagens tänkvärdhet:


Ha en bra dag. Och tänk på att det som inte dödar en gör en starkare. Kram!

16 kommentarer:

  1. Starkt gjort!

    Lycka till nu med ett lyckligare liv.
    Jobbet kan ta likamycket energi från en som det kan ge.

    SvaraRadera
  2. AnnaSC: tack! jag kom på att när något bara stjäl energi utan att nånsin ge så är det inte värt att utsätta hälsan längre. :o) Kram!

    SvaraRadera
  3. Underbart! Jag önskar dig all lycka Josanne! ♥

    Kram
    Adela

    SvaraRadera
  4. Bara 4 dagar kvar.....Fy fan vad skönt! Ha en bra dag stumpan:) Ska ner på stan och köpa lösskägg nu;) Kram

    SvaraRadera
  5. Adela: bdetsamma vännen!!! Vet ju att du också sitter i en lite liknande sits! :o) Kram!

    Linda: haha... och glöm inte sjuka mängder löshår i svart och rosa ;o) Kram!

    SvaraRadera
  6. Det kommer bli så mycket bättre även om det kanske blir tufft i början. Jag tror att du kommer må mycket bättre och det är huvudsaken. Det löser sig säkert med jobbfronten.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Vilka fina och sanna ord! Tjata på du, det är läskigt att ta ett steg ut i det okända och behöver processas.
    Jag är lite osäker på mitt liv efter mammaledigheten eftersom jag ju inte har något arbete att återvända till men det kommer bli bra. För mig kan det bara bli till det bättre än hur jag mådde på min arbetsplats, det har gått 5 månader sedan jag sa upp mig och det händer attjag fortfarande drömmer om dem eftersom det ringer journalister som vill interjuva mig om detta (någon har tipsat om min situation och mina fd arbetsgivare är offentliga personer så det drar mycket uppmärksamhet till sig) men jag vill inte dra ut på processen mer än nödvändigt så jag kniper min mun för min skulle och hoppas snart kunna lägga det bakom mig. Me detta vill jag bara säga att det är ok att tjata om en sådan stor avgörande händelse som du går igenom. Vi lyssnar och hejar på Dig!
    Kram på dig Josanne!

    SvaraRadera
  8. Hej!
    Vill bara säga att jag är imponerad av ditt mod! Det är ju bara en själv som kan ändra på sin situation när man inte trivs men det krävs stort mod och styrka. Jag tror verkligen att du inspirerat många genom att dela med dig av detta på bloggen, så du är absolut inte tjatig :)
    Ha det gott och stort lycka till, allt kommer att ordna sig till det bästa!
    Kram/C.

    SvaraRadera
  9. Så himla skönt att det snart är över ;-). Finns ett annat "klokspråk" som jag fick mig till livs en gång när jag var ledsen över hur någon tilltalat mig: det är ju bara ord - du bestämmer själv om de ska skada dig. Nu menar jag inte alls att man ska ta en massa skit dagligen och stå ut men om det händer någon enstaka gång kan det vara bra att tänka på. Funkar för mig.
    Stor kram

    SvaraRadera
  10. Wake up call!
    VAAA har du sagt upp dig från jobbet, jisses amalia. Hmm, för mig som jobbar med näbbar och klor på att hitta ett jobb så känns det rätt märkligt.
    Fast å andra sidan vet man vad man vill i livet så är det ett klokt och bra beslut.
    Stort lycka till Josanne (nu bara måste du dessutom byta namn ;).
    Ha en fantastisk resa och lycka till med vad än du tänkter företa dig.
    Föresten. Tusan så häftigt =)

    Kram
    /Carina

    SvaraRadera
  11. Härligt med bara fyra dagar kvar.
    Och trevligt med citaten. Kanske får nån annan lite mod av dem?

    SvaraRadera
  12. Mään jag kommenterade här innan? Var tog den vägen? Glömde jag sista steget mot bloggerinfernalia??

    Jaja, här kommer en stor tisdagskram till snyggaste och roligaste du!
    Kram!

    SvaraRadera
  13. Hej Josanne!
    Skönt med nedräkningen och avslut.
    Gör som sötaste Lingonberrie; köp champange!!
    Kramar från Eva

    SvaraRadera
  14. Du får "mala" och älta hur mycket du vill om detta...det är en del av processen :-) skönt för dig att du tog steget och vågade! Modigt gjort och jag tror att det bara kan bli bättre :-)
    Kram snygging!

    SvaraRadera
  15. You rock!
    Sa upp mig från mitt helvete i somras och fick nytt jobb direkt! Ångrar mig inte en sekund trots att jag nu måste jobba både på helger och nätter ibland! Det är värt hur mycket som helst! Jobbar hellre med trevlig människor på obekväma arbetstider än as mån - fre.
    Hoppas du hittar eller redan har ett nytt jobb på gång och att det blir superbra!
    Kram från en flitig läsare som sällan kommenterar
    /Fiona

    SvaraRadera
  16. Jeanette: tack! Jag tror också det kan bli tufft men det känns ändå som jag lägger det som varit tuffast bakom mig. Kan liksom omöjligt bli värre… Kram!

    Lindiloo: tack söta! Och jag känner detsamma, det spelar liksom mindre roll vad som kommer, det viktigaste var att komma bort därifrån. Man kan inte skoja med sin hälsa hur mycket och hur länge som helst helt enkelt. Skönt att du också har inställningen att det bara kan bli till det bättre. Vi har ju varandra i stöttningen också. :o) Och du gör helt rätt som dissar journalisterna!!! Tror mer att det kan skada dig om du skulle ställa upp på en intervju så fortsätt nobba tycker jag! Kram!

    Once in a lifetime: tacktack! Känner mig inte speciellt stark eller modig men det kanske kommer, ;o) Jag hoppas kunna i alla fall inspirera någon om så bara en liten smula. Det är faktiskt därför också som jag tjatar. Livet är för kort för att man ska må dåligt helt enkelt. Kram!

    Anne: tacktack söta för ditt klokspråk, så himla rätt egentligen, man väljer själv. Ska tänka på det när dåren får sitt nästa omotiverade tokspel på mig. :o) Och skit dagligen har det snudd på varit men snart är det över tjohooo. Kram!

    CLE: jag kan fatta att det låter märkligt men jag kom till en punkt där jag helt enkelt var tvungen att säga upp mig. När hälsan blev så mycket viktigare än ett jobb där man blir förnedrad och måste lägga så mycket av sin fritid på för att hinna med alla idiotkrav, utan att det man gör ändå aldrig duger. Sedan att jag absolut inte vet vad jag ska göra eller ens vill göra är en annan sak men värre kan det knappast bli… Kram!

    Helen: tackar. Hoppas såklart på att kunan inspirera någon om så bara lite lite. Citaten har ju hjälpt mig så kanske och förhoppningsvis kan de hjälpa någon mer. Kram!

    Lingonberrie: tack underbara vännen!,Det där händer mig titt som tätt också. Kommentarer som försvinner, kanske någonslags Bloggercensur… ;o) Kram!

    Eva: haha… champagnen sparar jag nog till onsdag nästa vecka när jag kan dricka den på en strand på Kap Verde ;o) men något fint vin lär det garanterat bli på fredagkväll istället. Hur har Otto det i snön och kylan? Ahjax gillar snön medan Frejan bara hatar det, skakar som ett asplöv och vägrar nästan att röra sig. Kram!

    Peggy: tack underbara! Känner mig inte så modig men det kanske kommer. :o) Ja det hjälper ju faktiskt att mala, synd för er bara som måste läsa samma dravvel om och om igen. :o) Kram!

    Fiona: tack snälla du! Skönt att höra att du fick nytt jobb direkt, Grattis och bra gjort att du vågade! Jag blir peppad av att läsa det, för de flesta ser ju bara till att man har ett jobb och att man är dum i huvudet som säger upp sig. Som om ett jobb går före hälsan, idiotiskt och inskränkt. :o) Jag har inget nytt jobb på gång men oroar mig inte för det ännu i alla fall. Och så rätt du har ” Jobbar hellre med trevliga människor på obekväma arbetstider än as mån - fre.” Kram!

    SvaraRadera