Powered By Blogger

söndag 21 november 2010

Konsten att hålla fingrarna i styr…

… är en konst som jag absolut inte behärskar. Jag har inte ens den minsta koll på hur den fungerar. Kan med nöd och näppe stava till den… Så därför kunde jag helt enkelt inte låta bli, att klicka hem den här:



Tri knit scarf, almost black som jag testade i Malmö för ett gäng veckor sedan. Med för få slantar i plånboken tvingades jag, högst motvilligt, att lämna kvar den på AjaBaja. Och när jag sedan skulle klicka hem den ett tag senare så var den slut och finito… Överallt, trodde jag.

Men ett tips från Eva J (tack snälla!) i en kommentar i förrgår fick mig att navigera in till lisen.dk och där finns den alltså. Med en prislapp som egentligen skrek stopp och belägg men jag stängde öronen och lät fingrarna sköta sitt i fred. Så nu sitter det en lycklig sjaloman här och studsar i ivrig väntan på paket.

Som en kontrast till det och på tal om konsten att hålla fingrarna i styr så kan man ju även glida in på ämnet Jay Smith.


Foto: Daniel Ohlsson/ tv4

Och då på min inställning om de bitterfittor som sitter och skriker att han ska kastas ut från Idol. Jag tycker att det är gravt fascinerande att de uppenbarligen är så perfekta att de aldrig har begått något fel själva och att de därför tycker att de besitter rätten att slakta en annan människa.

Min uppfattning är att man aldrig ska döma någon annan för man vet aldrig var man själv hamnar. Så därför kan jag inte låta bli att undra hur de själva skulle känna om de råkade klampa över något klaver och folk vände dem ryggen?

Frågor på det? Annars är ämnet slutdiskuterat från min sida. Kram på er för nu!

17 kommentarer:

  1. AMEN!!
    Sjalen är ursnygg och jag har förståelse för att fingrarana slant;) Kram gumman!

    SvaraRadera
  2. Linda: ;o) Visst är det ändå liiite fascinerande att jag lyckades skippa alla svordomar om vad jag tycker om skinntorra jävla kärringar... ;o)
    Kram vännen!

    SvaraRadera
  3. Håller fullständigt med dig om Jay.Med vilken rätt har de att döma andra människor.Inskränkta är va de är och lever nog för övrigt i en liten bubbla och glider fram på räkmacka genom livet.Oj nu dömer jag ,men jag blir så jäkla förbannad.Själv är jag helt emot allt va droger heter,men kan ändå förstå och känna stor empati för dessa människor som på något vis hamnar snett.
    Jag gillar det gamla talesättet innan du kritiserar någon bör du vandra en mil i dennes skor.Om alla tänkte så kanske vi inte skulle va så snabba på att döma.
    Jag önskar din vän Jay allt gott och hoppas han vinner idol.Ska gå på finalen GBG,ska bli hur kul som helst att få höra honom live.
    // Laila

    SvaraRadera
  4. Oh, den sjalen var riktigt snygg!! Den passar dig perfekt :)
    Och jag instämmer helt i vad du skriver om Jay och hur snabba en del är på att döma :(
    Visst, karln trampade i klaveret, men vem har levt sitt liv fläckfritt liksom...?
    Han verkar ju ångerfull så varför inte ge honom en chans...
    Kram

    SvaraRadera
  5. Hej!

    Tack för fina kommentaren inne hos Sanni. Kan skriva att det hela föll väl ut och perfekt så här på Domsöndagen.
    Stöter du på Herr J. så hälsa honom och tacka från mig. Bara så att han vet att han var på gudtjänst idag.
    Sjalen är underbar och vad jag ångrar att jag inte slog till på en på Mathilde. Ack och ve.
    Men jag får njuta av att se den på dig.
    Äntligen har värmen kommit tillbaka.

    Kramar från Eva

    SvaraRadera
  6. Tjoho vilken snyggs jal du lyckades få tag på!! Den passar dig perfekt!

    Å ja...utan att ha följt med i debatten ang Jay och "drogerna"- Ursäka språket men-Faaaan vad löjligt-typiskt Sverige o vara så mesiga och politiskt korrekta. Säg den som inte har gjort sina misstag i unga dagar?!?!
    Bah! Tycker det finns bra mycket värre saker i Sverige att hetsa upp sig för men det är en annan diskussion=)

    tack för mig=)
    Kram!!

    SvaraRadera
  7. Hej hjärtat,
    vad glad jag blir över att du fick din hett önskade sjal!! Grattis!! (att fingrarna lever sitt eget liv är ju riktigt bra ibland..)
    Debatten över hur en del människor ser ner på andra gör mig rasande!!! Vad ger dom den rätten..!?? Ibland behövs t.om mer än en andra chans, vägen tillbaka kan vara både lång, krokig o gropar att trilla ner i igen..Som sagt så blir jag rasande.. Nu har visst även jag börjat predika!(f,låt Eva, din gebit..)Jay besitter en fantastisk talang, HAN BERÖR...(ta inte det ifrån honom!)
    KRAM

    SvaraRadera
  8. Du och Jay rockar! Slurpig sjal!
    Hoppas du får en mysig söndagskväll.
    Jag är tillbaka från mässan i Gtbg. Borta bra men hemma bäst!
    Kram
    L8

    SvaraRadera
  9. Grattis tilll den vackra sjalen ; )
    Har också svårt att hålla fingrarna i styr.

    Angående Jay så är väl idol ett musikprogram snarare än ett program om moral och etik och prestationsmässigt är han helt sagolik. Jag hoppas på en final mellan han och Linnea.
    Kramis!

    SvaraRadera
  10. Ja mig får du kalla vad du vill men droger och "barntv" tycker jag inte har något med varandra att göra. Visst man skall kunna förlåta felsteg men Idol känns som fel forum för honom, Idol där deltagarna är förebilder för många barn. Att låta han fortsätta är som att se på och acceptera... nä låt han få sin rehabilitering bli "frisk" och komma igen sen men just nu vill jag inte se honom i Idol, men grym röst har han och hoppas få höra mer av honom i framtiden.

    SvaraRadera
  11. Å snyggaste sjalen, grattis till bra köp!
    När det gäller Jay håller jag med dig, alla kan göra "fel" men ska ändå ha en andra chans tycker jag. Med all hysteri som uppstår när en sådan het potatis blir upptäckt håller inte argumentet "som ung förebild för barn" måttet. Det jag menar är att hur många av mina förebilder för ca 200 år sedan var prakteksemplar? Inte blev jag knarkare för det.
    Kram

    SvaraRadera
  12. Den sjalen har jag också förälskat mig i! Olycklig kärlek hittills tyvärr!

    Angående Jay så är det skrattretande om folk tror att andra kändisar och artister inte någonsin provat eller använder droger... Ha ha ha! Hur naiv får man va? Tycker det är upp till föräldrar att va bra förebilder och uppfostra sina barn. Mina barn får gärna lyssna på Elvis, Nirvana, Lady Gaga eller vem dom vill. Inte börjar barnen knarka för att Elvis gjorde det eller?!?

    KRAMAR

    SvaraRadera
  13. Fingrarna kan man hålla i styr när man ligger på kistbotten, klickandet är ett av livets goda, särskilt om det är en vacker sjal:))

    SvaraRadera
  14. Ja, man kan ju inte ha köpstopp varje dag ;o)Jag tror att sjalen kommer bli väl använd.

    Angående Jay, tja av någon anledning är det alldeles för många som njuter av andras olycka. Tror att det blir livskraft för en del människor. Det finns ju till och med de som skriver en bok om andras misstag = förnedrar offentligt och tjänar en massa pengar på det. Själv har jag nog med att se om mitt eget hus...

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  15. Halloj gumsan:
    har du lugnat dig nu? :-D Jag tycker lösningen med att han får fortsätta + hjälp är det ultimata för honom. Att ta sig ur ett missbruk innebär en massa återfall för de allra allra flesta men det kanske inte alla vet. (sa hon diplomatiskt)Därav deras krav om avgång eller vad det kan heta.
    som jag skrev på min blogg: hoppas mer på att han klarar sig ur missbruket än att han vinner Idol.
    Mäktigt var det iaf att uppleva hans tolkning av Like a prayer. ALLA i arenan stod upp o applåderade efteråt.
    sTOR kram!
    PS: din sjal är ett tipptoppköp!

    SvaraRadera
  16. Grattis till sjalen! Jag vet ju hur du har suktat efter den länge. Äntligen va?
    Kramar i mångfald!

    SvaraRadera
  17. Tusen tack för ert engagemang! Tanken var att svara er alla var och en men jag känner tyvärr inte att jag har energin till det just nu så det får bli ett klumpsvar. Jag tycker att ni har fångat vad jag tycker ganska klockrent fast jag tar mig ändå friheten att lyfta fram Dr Mollys kommentar som är precis det samma som jag tycker, och som jag tänkte när Anonym pratar barntv;
    ”Angående Jay så är det skrattretande om folk tror att andra kändisar och artister inte någonsin provat eller använder droger... Ha ha ha! Hur naiv får man va? Tycker det är upp till föräldrar att va bra förebilder och uppfostra sina barn.”
    Nu har ju jag då inte barn och då kan det ju tyckas att jag inte får uttala mig så men det skiter jag i. Det handlar om generell inställning, tycker jag. Så nä sorry Evalena, när det gäller människor med så inskränkt inställning kommer jag nog aldrig att lugna ner mig ;o)
    Och när det gäller sjalen, Äntligen är ordet!!! Lätt värt det köpstopp som min plånbok tvingar mig till nu för ett bra tag framöver. :o) KRAM!

    SvaraRadera