Powered By Blogger

tisdag 30 november 2010

Köldexperten bjöd på kunskap & min dagens

Ännu en dag lagt till handlingarna. En riktigt svinkall dag. Runt –10 var det någon som försäkrade. Galet säger jag, som trots allt köper det påståendet rakt av eftersom jag liksom kände det i skinnet. Enligt Olle Rosén, köldexpert vid Försvarsmakten kan den fuktiga luften göra det kallare vid Västkusten än i Norrland. Och det kallaste han vet är Göteborg. Det läste jag på hd.se nyss. Lider med er Mollysystrar i Götet… Nu bor jag ju runt 30 mil söderöver men även här är luften fuktig och vindarna bitande.

Visste ni att upp till 70 procent av kroppsvärmen försvinner om man inte har något på huvudet? Det hade jag mindre koll på men tack vare ovan nämde Rosén kan jag sortera in den faktan i min kunskapsbank nu. Och trots att jag ser ut som en övergödd fotboll med kondom på toppen i mössa så ska jag faktiskt plocka upp den jag nyligen köpte på NoaNoa ur sin påse. Tänkte ha den på mörka hundpromenader, nu kanske den även får se dagens ljus…

Fler tips från mr Köldexpert om hur man håller sig varm i kylan hittar ni här. Själv har jag försökt leka eskimå med hjälp av denna stass idag:



















Billion dollar stitch, grey
Chrysalis minigown, lite lilac
Scarf scarf, rose
Jacquard sleevewarmers, multi
Jeansleggings från Vila
svarta Primeboots

Ett inte helt lyckat val även om jag hade Parker coat på mig vid utevistelserna. Får se om jag lyckas välja smartare imorgon. Troligast inte eftersom jag lätt förtränger det som finns utanför dörren. :o) På grund av att jag hatar det! Kram!

6 kommentarer:

  1. Fin som alltid är du och ja, haha.. det ante mig att Götebrg är den kallaste hålan. Alltid fuktigt på vintern och blåsigt och underkyld fukt fryser man ihjäl sig av. Kram på dig

    SvaraRadera
  2. Har vänner i Oxelösund, var där en första advent ett år och höll på att frysa ihjäl fast det bara var 0-gradigt pga den fuktiga luften. Bara 3 dagar kvar nu:) Kram gumman!

    SvaraRadera
  3. Fin kombo!
    Jaaa du!! Underbara Göteborg- vi har det riktigt kallt nu, gaah! man går inte gärna utanför dörren i onödan nu alltså! Håller med Katinka, blåsigt o jävligt=)
    kram
    ps du har mail

    SvaraRadera
  4. Snygging!! Ja du är inte den enda som hatar kylan. Här var det -14 i morse och nu är min gräns nådd, tyvärr säger de som kan det att det blir -21 på torsdag. Du är snart på väg till värmen, glöm inte det:)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Vilken bra länk! Den ska jag nog använda mig av. Innehållet i den hade jag dock koll på.
    MVH Frk Abbe

    SvaraRadera
  6. Katinka: ja det är samma här, fukt och konstant blåsigt. Vidrigt är vad det är. :o( Kram!

    Linda: känner igen det lite härifrån… and I hate it! Japp, bara tre dagar kvar :o) Kram!

    Filippa: här blåser det också konstant, blåst är fan det värsta… Jag har sett ditt mail, kass på att svara bara, sorry… men tack för tipset. Kram!

    Hilde: ja det är helt galet vad kallt det är, man trodde att det inte kunde bli värre än förra vintern men det här är värre. Fasar för vad som komma skall i kylväg. Kram!

    Fröken Abbe: jag hade koll på lpte men inte allt. Tycker man fryser bara man läser det. :o) Kram!

    SvaraRadera