Powered By Blogger

måndag 22 november 2010

Respekt till upprörd tjej i matbutiken…

Jag blev stoppad någonstans mitt emellan pinjenötterna och keson. Av en tjej som drog på ett barn i vagn. Vilket gör att jag känner mig tvingad att ta tillbaka punkten jag satte i ämnet Jay Smith och det så kallade drogbruket. För matbutikstjejen läser min blogg, this blogg, jag känner mig hedrad. 

Men hon var väldeliga upprörd över att jag kan ta mr Stornarkoman i försvar. Nu använde hon inte den termen utan det är min egen sammanfattning av hennes ordsvada. Som även fick mig att ställa nedanstående följdfrågor:


- När blev Idol ett barnprogram, jag trodde att små barn sov på kvällarna?
- När såg de Jay ta droger i tv och promota dem som något coolt och bra?
- Sedan när kan femåringar gå till kiosken och köpa Aftonbladet för att sedan gå hem och läsa den?
- Och framför allt; när blev det upp till Jay Smith att vara en förebild för landets alla ungar? Var det kanske samtidigt som föräldrarna fråntogs samma ansvar?


Jag fick inga svar, jag blev vänd ryggen. Men en jävla kred för att hon kom fram. Och sa vad hon tycker ansikte mot ansikte. Det är fan respekt, till skillnad från att dölja sig bakom en anonym kommentar i blogglandia! Så tack för det!

Men NU är det sluttjatat om det här. Promise! Jag zappar över till att vara den patetiskt ytliga Mollyist jag också fått stämpeln på mig att vara. Kanske redan ikväll, för med tur har mr Make en paketleverans med sig hem från jobbet. Och då blir det istället ännu ett skrytinlägg… hehe… ;o) Var rädda om er! Kram!

14 kommentarer:

  1. åhå! jag hoppas på skrytinägg ikväll...nyfiken : )
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Lindiloo: haha... :o) fast jag har redan visat den, precis efter att jag hade klickat hem den, så där försvinner ju lite av spänningen. Kram!

    SvaraRadera
  3. Jag ser fram emot ett skrytinlägg, helst med ytligt innehåll;) Så du har blivit kallad ytlig du med, ja suck. Men vi hjärnlösa som handlar kläder får aldrig höra det nog tydligen.

    När det gäller Jay, så håller jag med till 100%. Jag blir så trött på att allt ska vara för barn. Mina barn ser inte Idol, men om min 6 åring gjorde så hade han inte haft någon aning om vad droger är.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Kan väl säga att jag har haft samma funderingar ang att Idol är ett "barn-program". För mig är Bolibompa barnprogram och i min värld sover små barn kl. 20 på kvällen. Och om nu alla kändisar ska vara mabassadörer och förebilder så måste vi ju glömma bort att såna som Elvis och Michael Jackson överhuvudtaget existerat! Knark, matmissbruk och snusk med små barn....
    Men jag får hålla med, all respekt åt den tjejen som gick fram och sa sin åsikt:)
    Ska bli spännande att se paket-innehåll! Stor kram gumman och tack för komplimangen tidigare i dag! Löv you!

    SvaraRadera
  5. Fick du skriva autograf??! Näe..skämt åsido, respekt för hon stegade fram för all del. Däremot hennes åsikter, nej dom köper jag inte!!(Suckade mest..) Dr Mollys kommentar var klockren däremot..
    Paket är ALLTID kul, så det så!! Vill se igen..
    STOR KRAM

    SvaraRadera
  6. Vad? Paket? Jag har missat? Vill se...

    SvaraRadera
  7. Visst är det bra att folk vågar säga sin mening, men då tycker jag nog att man får svara på följdfrågor också. Men cred till henne!
    Ang. Jay, jag har då inte gått i hans skor och tänker då rakt inte kommentera hans val i livet. Han är en vuxen människa som väljer sin väg och vad han vill offentliggöra. Man kan alltid välja en sundare väg men vem är jag att dömma någon?
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Eftersom det inte finns en gilla-knapp skriver jag så här:
    GILLA!
    Jo, jag vet, jag är FB-nörd :)

    SvaraRadera
  9. Jag håller absolut med om att det är coolt att hon går direkt fram till dig och inte anonymt postar något här.

    Däremot vet jag inte vem Jay är förutom att jag har läst att ni gillar honom här på bloggarna
    Så 5-åringarna kollar på Idol, medan den här 39-åringen som borde vara främsta målgruppen för Idol, kollar på annat. Världen är upp och ner ;)

    Kram från V

    SvaraRadera
  10. Jag kan ju säga som så att i detta hemmet går barnet och gonattar sig 19.30 så här är då Idol inget barnprogram!

    Jo det är ju viss cred i att spy galla IRL istf att gömma sig bakom kommentarsfältet.
    Fast jag håller med dig; Live and let live och nu låter vi jay vinna idol i frid. ;)

    SvaraRadera
  11. Till alla fördomsfulla pruttkärringar så har min son (6 år) en föredetta alkolist till gudmor. Hon är min bästa vän. Hon har nu varit nykter i 10 år och hon är min hjälte. Tro inte nu att hon satt på en parkbänk och söp... hon höll det hemligt för alla tills det en vacker dag sprack. Hon hade då nyligen blivit vald till årets anställd på ett stort börsnoterat företag. Snälla puckon! Visa lite medkänsla och empati. Att missbruka är inget man väljer. Om någon skulle be mig sluta handla Odd Molly skulle jag garanterat få återfall! Är jag beroende? Är det ett missbruk? Kram L8

    SvaraRadera
  12. Anonym:Att kalla folk pruttkärringar och puckon är inte coolt. Synd att all respekten jag hade för dig nyss (antar att du är tjrjen i butiken) försvann på en gång...



    Viola

    SvaraRadera
  13. Hilde: tack! Så skönt att höra det från någon som har barn! För jag utan barn har tyckt så där ganska länge.
    Och japp, ytlig och hjärnlös, det är vi det… börjar bli lite tjatigt att höra men det är ju mer synd om de som kallar oss det än oss själva, för vi känner ju oss själva och det gör inte det så därför är det deras förlust… ;o) Kram!

    Linda: klockrent skrivet, som vanligt! jag undrar också när Idol blev ett barnprogram… nog för att man med bra fantasi kanske kan ta Jay för Barbapapa men det är inte helt rätt liksom…Kram!

    Annelie: haha… nä jag fick inte skriva autograf, nästan så man blir lite förolämpad ju ;o) Håller med dig om Dr Mollys kommentar, så klockren och speciellt när det kommer från en läkare och mamma… Kram!

    Lingonberrie: va? Har du missat? Fy dej haha… Odde & Modde står i alla fall och klappar händerna av lycka… ;o) Kram!

    Lillis: bra sagt, har man inte gått i någon annans skor så har man heller ingen susning. Och mitt motto är att man aldrig ska döma någon annan för man vet aldrig själv var man hamnar. Kram!

    Jeanette: haha… du är för skön :o) Men en gillaknapp här också hade ju inte varit fel… Kram!

    Viola: haha… ja världen tycks allt lite upp och ner både här och där… :o) Kram!

    Helen: bra sagt, fast jag säger tvåa. Jay kan komma 2:a, då slipper han spela in någon löjlig skiva och bli känd med sitt band istället. Och det brukar ju dessutom vara 2:orna som kommer längst… :o) Kram!

    L8: precis, man vet aldrig vad som döljer sig innanför västen på folk. Det tragiska i det här landet är att det döms så förbannat så därför måste folk dölja sina problem för att slippa bli slaktade. Förjävligt när det är stöd och uppmuntran som skulle behövas istället. Intressant jämförelse med Mollysar, kanske kan få någon att tänka till kan man ju hoppas. Snälla puckon är ett uttryck som jag använde jämt förut… like it. Kram!

    SvaraRadera
  14. Jag förstår att du tar din vän i försvar, men samtidigt blir jag lite trött på att alla verkar hålla varandra om ryggen och hålla med. Idol är inte ett barnprogram om man med barn menar 6-åringar som verkar vara det ni menar med barn, men mina barn och även mina vänners barn som är 11-15 år tittar på Idol, och de är också barn. Barn som får vara uppe sent på fredagar och älskar Idol. Sen så är det naturligtvis upp till var och en hur man väljer att leva sitt liv, och med missbruk är det oftast inte något man "väljer", men jag kan tycka att om man väljer att ställa upp i ett program med så stor genomslagskraft, och särskilt bland yngre tonåringar så blir man en förebild, vare sig man vill eller inte, och då bör man också tänka på vilka värderingar man delar med sig av. Jag dömer inte Jay alls, tycker han är den bästa av alla artister, men jag försvarar aldrig droganvändning och om TV bestämmer sig för att sparka ut honom så tycker jag att de gör helt rätt, samtidigt som jag beklagar att den givna vinnaren försvinner

    SvaraRadera