Powered By Blogger

måndag 1 november 2010

Hög tid att ta tag i sitt liv...

Ny dag, ny vecka, ny månad. Och hög tid att ta tag i sitt liv känner jag. Problemet är att jag inte riktigt vet var jag ska börja för det känns som det är Mount Everest som ligger framför mig.
Och hur forcerar man ett berg när man är riktigt kass på att klättra?…


Det får bli dagens projekt att klura ut. Listor är ju kul, så en lista med viktiga punkter och prioriteringar kanske kan vara något att börja med?… Jag vet att jag är kryptisk med vad det handlar om, vi kan väl säga att en gigantisk livsförändring vore på sin plats, och allt vad det innebär…

Stora frågor som man inte svarar på hur som helst men jag kan ändå inte låta bli att kasta ut en liten fråga; nämligen om det är någon som har några generella tips på hur man kommer igång med att ta tag i sitt liv?

Hoppas ni får en bra måndag därute i höstlandkapen. Vi ses senare igen. Kram!

8 kommentarer:

  1. Ta en sak i taget. Man an inte förändra allt på en gång. Ta det viktigaste först!
    Mvh Pernilla

    SvaraRadera
  2. Ah, bara koppla bort allt "måste" & tänk på Kap Verde.... EFTER semestern tror jag att du har fått mängder med energi så du kan börja ta tag i det mest viktiga ♥
    Å du.... om man mår bra med sej själv så löser allt sej till det bästa, tro mej ♥

    SvaraRadera
  3. Gräv där du står. Tanka energi på semestern som börjar vara inom räckhåll och ta en sak i taget.

    Inte typ "sluta röka", börja "motionera" och "lägga om kosten" på en och samma gång.
    Acceptera att även solen har sina fläckar och tyck om dej själv brukar ara en bra start.

    Nu var det mycket floskler men jag hoppas du fattar vad jag menar./K

    SvaraRadera
  4. Välkommen in i 'no mans land' - jag har hållt på och velat med vad jag ska göra av mitt liv i flera år nu och känner mig idag längre från något beslut än vad jag var när jag började.
    Jag (uppenbarligen till motsats av många andra) har en förmåga att ha svårt att komma tillbaka efter semestrande, det där med att tanka energi är inte min grej - det blir som sagt ofta motsatt effekt :(

    SvaraRadera
  5. Cliiiimb eeeevri mountaaiiiiiinnnn, fffoooooorrrrrdddd everyy striiiiiiiiiiiimm
    follow every rainbow, til you find your dream......

    (julie andrews style)

    Alltså jo, liksom, såhär...va....

    Långsiktiga och kortsiktiga mål.

    Vissa enkla och lätta att göra, vissa svårare men önskvärda på lång sikt.
    Kanske vissa hamnar i "inte just nu högen", men vissa kan man göra utan att lägga så mycket bekymmer på, genast.

    Långsamt leder också någonstans.

    Vänta? Leder jag floskeltoppen nu?:-) Jag har mer, vänta bara....hehe.

    Josanne, du är på gång nu!! Rastlös och tar tag i saker. Finemang!!!

    Kramar och vi ses snart!!!

    SvaraRadera
  6. Ja du, kanske inte så lätt som det låter alltid! Många bra tips från ovanstående.. Min första spontana tanke som dyker upp o har väl egentligen inte med din fråga att göra, eller..?! Men ifrågasätt alla "måsten" som ständigt dyker upp!! Hur viktiga ÄR dom egentligen..!??
    Lägga om sitt liv låter som ett enormt projekt, tja som du säger ungefär..bestiga Mount Everest eller nåt! Puuuhh..
    Hoppas dagen blir bra med dina grubblerier!
    KRAM

    SvaraRadera
  7. Pernilla: så rätt, så rätt! Det viktigaste… hmmm… det ska jag nog kunna klura ut rätt snabbt! Supertack för din kommentar! Kram!

    Johanssonskan: ja det känns ju som det absolut bästa att göra, men du vet hur det är, det ställs krav utifrån och då måste man vara lite duktig och engagera sig… må bra med sig själv… jobbar på det. Tack sweetie! Mailar dig innan kvällen är över. Kram!

    Mimmi: floskler? Ja kanske, men det var förbannat bra floskler i så fall! Jag är väl lite för mycket av allt eller inget… dags att lära sig att en sak i taget är en bättre väg att gå… Tack söta! Kram!

    Carina: jo du, där har du mig också i ett klockrent nötskal! Vartenda ord skulle lätt kunna komma från mig också och vara helsant. Vela med vad man vill är bara förnamnet och det där med att tanka energi har jag aldrig någonsin fattat, trots att jag faktiskt har försökt… :o) Fan vi borde ju slå vara smarta snygga ihop… För inte fan hade det kunnat bli värre i alla fall… Kram ”knaskompis”! ;o)

    Lingonberrie: haha… nix du leder inte floskeltoppen, du leder underbaringtoppen. :o) hmmrrrrffff… tar tag i saker… jo det hade jag ju tänkt… imorgon… kanske eller i alla fall någon dag den här veckan… typ… Saknar dig vännen! Kram!

    Annelie: fy attans vad bra skrivet! – ifrågasätt alla måsten, hur viktiga är det egentligen – det är ju precis exakt det jag borde göra i min lista - som hmmmrrrfff… inte har blivit hopplitad idag – men det kommer ju en dag imorgon också, eller hur? ;o) Tack underbara för att du finns! Kram!

    SvaraRadera
  8. Kloka ord här ovan och apropå måsten kom jag att tänka på mitt besök hos en massör för drygt ett år sedan. Medan hon knådade min superonda musarm frågade hon om jag använda musplatta. Nä svarade jag det går mycket fortare om jag använder mus. Den kloka människan tittar allvarligt på mig och undrar stilla - men hur fort måste det gå? Kan säga att jag dagen efter tog fram musplattan - inget jobb är värt att jag förstör min arm!Dessutom gick det snabbt att ställa om och i dag kan jag inte tänka mig något annat.
    Kramar

    SvaraRadera