måndag 31 oktober 2011

En jävla massa flum – om mig och hösten

Jag försöker verkligen. Jag vänder ut och in på alla mina känslor och invanda tyckanden… Jag anstränger mig på allvar och så pass mycket att jag är nära bristningsgränsen. Allt för att lära mig att gilla hösten. Men vi kan liksom inte klicka med varandra. Alls. Okej för finfärgade löv och klar luft, men att behöva leva i ett konstant pendlande mellan grådis och mörker är inte min grej… Alls. Och detsamma gäller kyla.

Hade allt gått enligt planerna så hade vi i detta nu bott på ön där det är någonstans i stil med svensk lagomsommar på solskenshumör året runt. Jag pratar Kap Verde. Och jag pratar jag, mr Make och vårt älskade lilla mini-zoo.
Det gör vi inte. Bor där nu alltså. Men drömmarna är inte skrotade, de är bara framflyttade ett år. Och det är just därför jag försöker gilla läget. Precis som det är. Just här och just nu. Och förhoppningsvis en sista gång…

Men jag misslyckas hela tiden. Även när jag försöker förvränga verkligheten med hjälp av drömlika, och verklighetsflyende inställningar a la Hipstamatic…
Så nu skiter jag i det. Och helt enkelt bara finner mig i realiteten hur skittrist den än må vara… grå, kall och jävligt trist… Men det behöver ju inte betyda att jag måste följa i samma spår…
Jag kan ju leka barnbok och ha pipig röst och skutta fram över de döende ängarna i mina Madickenstassar i alla fall… så vi ses där. Peace and out för idag!

Dagens – som avbröt sin pensionärsvandring

Efter att ha fixat naglar och vallat vovvar så fick jag lust att ordna med ännu lite mer nyttosaker på uteplan.
Kanske för att vädret var så där intetsägande medelmåttig liksom, inte varmt men inte kallt heller, utan bara precis alldeles lagom för just den här stassen:   
 


Jag fick den briljanta idén att jag skulle kolla veckans extrapriser på Ica, skriva en lista och gå och handla allt som levde upp till båda kriterierna; billigt och bra att ha. Såhär måndagen till ära och alltså innan alla varor belagda med erbjudanden har hunnit ta slut… Eftersom pensionärerna har handlat upp dem. Fick ihop min inköpslista och knallade glad i hågen ut med riktning mot Ica. En klockren pensionärsvandring…

Och det var just det som var problemet, för när jag väl anlände till butiken och klev innanför dörrarna så stod jag plötsligt inför värsta nära döden upplevelsen… För jag blev fett nermejad av rullatorer i massor, nerstirrad av arga ögon som lös av ilska ”kom inte här och ta våra extraprisvaror din slyna”… liksom… Så jag retirerade. Fort och långt bort. Och det utan att ha fått roffa åt mig minsta lilla billighetobjekt…
Så kan det gå när man försöker vara ekonomiskt kreativ… En dum idé… Kram!

Namn efter ledande bud – är det okej för er?

Tusen tack alla ni som budar på saker i auktionen till förmån för Lenas katthem! Vilken enorm respons, jag är lite förvånad men allra mest bara superglad!!!Jag känner att jag skulle vilja sätta ut förnamn/ bloggnamn på er som har de ledande buden i respektive auktion. Det av anledningen att då ser ni, och jag får bättre koll, på vem som har de högsta buden. Och dels så har det hänt att flera har budat samma pris på samma auktion och då har jag tagit den som varit först. Skulle det vara okej för er, att jag sätter ut namn alltså? Om inte så får ni hojta så kan vi sätta ett aliasnamn istället. Jag börjar fixa med det på eget bevåg nu men om någon misstycker att ert namn är med så bara hojta. Take care. Kram på er!

söndag 30 oktober 2011

Auktion för Lenas katthem – del 1: Mollysar & annat

Eftersom jag fick in så himla mycket saker till auktionen, där alla intäkter oavkortat kommer att gå till att hjälpa katterna på Lenas katthem, så har jag varit tvungen att dela upp den i tre delar, alltså i tre olika inlägg. Det eftersom Blogger sparkar bakut om jag försöker pressa in för mycket bilder i ett och samma inlägg. Så det är alltså bara att fortsätta bläddra neråt när det här inlägget är över för att spana in alla objekten.

Så funkar det: alla sakerna har ett utropspris. Jag har satt dessa ganska lågt över lag eftersom fler bud är bättre än inga bud. Ni budar genom att skriva en kommentar eller maila mig på oddjosanne@gmail.com och i takt med att buden kommer in så uppdaterar jag här så fort jag hinner.
OBS snälla skriv med numret på auktionen ni budar på så att jag inte vimsar till det. :o) Och glöm inte att skicka med er mailadress så att jag kan kontakta er efter att auktionen avslutas. Vilket den gör på söndag, den 6 november klockan 18.00.
Därefter hör jag av mig till er som har vunnit, ni sätter in pengarna på mitt konto och det ni vunnit skickas med posten. En del saker har jag hemma hos mig, andra finns hos de som skänkt dem, vilket i så fall framgår under varje auktion.

Porto ingår eftersom vi som postar står för det. Det för att varenda krona som auktionen drar in ska kunna gå till katterna. Är det något jag glömt att ta upp här och som ni undrar över så är det bara att hojta. Okej? Då kör vi igång auktionen:1. Odd Molly 327:a i almost black. Storlek 4, den är aldrig använt, så sprillans ny alltså. Tags medföljer. Nypris 799:- Skänkt av och finns hos Doktor Molly.
Utropspris: 300:-
Senaste bud: 450:- - Carina


2. Odd Molly Jamiro knit pants. Blå i storlek 1. Köpta på Freeport och använda en gång. Egen bild kommer så fort dessa har anlänt hem hit till mig. Skänkta av Paula.
Utropspris: 300:-
Senaste bud: 550:- - Ozzy


3.
Odd Molly tumvantar, längre modell, grå med brodyr i rött och rosa. Skänkta av Odd me.
Utropspris: 125:-
Senaste bud: 400:- - Grethe 


4. Odd Molly "Saint tropez scarf" Aldrig använd. Skänkt av och finns hos Eva Solid.
Utropspris: 150:-
Senaste bud: 300:- - Therese


5. Fint bältesspänne i form av en fjäril, cirka 12,5 cm hög och 10,5 cm bred. Skänkt av och finns hos Eva Solid.
Utropspris: 50:-
Senaste bud:6. Mörklila kofta, lite i stil med Odd Mollys grandma coat men denna är av märket Avoca. Storlek 2, som en Odd Molly 2:a. 70% acryl, 30% ull men fodrad inuti med tunt sidenaktigt tyg så den är inte det minsta sticksig. Nypris runt 1500:- Jag kan ta fler, bättre, bilder på den om någon önskar det.
Utrop: 250:-
Senaste bud: 600:- - Anna


7. Ett par nya supersköna strumpor/ innetossor, grå i storlek M-L. Samma strumpor som jag skrev om i ett inlägg tidigare idag. Nypris: 469:- Skänkta av och finns hos Too di Boo.
Utropspris: 175:- Senaste bud: 375:- - Odd me


8. Hårvårdsprodukter. En reseförpackning med shampo, balsam, mousse och spray. Från Goldwell. Pris på salong är 149:-. Skänkta av och finns hos Linda G.
Utropspris: 50:-
Senaste bud: 100:- - Hornsgatans Ros


9. Hårvårdsprodukter. Ett shampo och en hårbottenslotion. För känslig hud och hårbotten. inga konserveringsmedel, färgämnen eller doftämnen i. Från Goldwell. Dualsenses Scalp Specialist heter serien. Pris för båda ihop på salong är cirka 350:- Skänkta av och finns hos Linda G.
Utropspris: 150:-
Senaste bud: 150:- - Annelie

Auktion för Lenas katthem – del 2: kattsaker & annat


10. Presentkort på tatuering till ett värde av 500:-. Skänkt av mr Make, som äger House of Pain i Helsingborg och som även är den som kommer att göra tatueringen.
Utropspris: 150:-
Senaste bud: 300:- - Helen
11. Mia Skäringers bok ”Dyngkåt och hur helig som helst”, i pocket. Läst men det syns knappt. Skänkt av och finns hos Helen.
Utropspris: 15:-
Senaste bud: 20:- - Josanne


12 – 13. Inplastade Odd Molly kortlekar. Det finns två stycken. Skänkta av och finns hos Helen.
Utropspris: 30:- styck
Senaste bud 12: 50:- - Sofia
Senaste bud 13: 55:- - Helena

14-15. Rund kattbädd i plysch. Bra att lägga ut på olika ställen i hemmet så man slipper katthår överallt! Storlek 52x44 cm. Ordinarie pris: 96:- Det finns 2 stycken. Skänkta av och finns hos Anna som har den fina webshopen Hov & Tass.
Utropspris: 45:- styck
Senaste bud 14: 80:- - Innerjoin
Senaste bud 15: 80:- - Carina

16-17. Kattskål Meow i keramik med läckert tryck! Färg svart – vit. Ordinariepris 49:- Det finns 2 stycken. Skänkta av och finns hos Anna som har webshopen Hov & Tass.
Utropspris: 25:- styck
Senaste bud 16: 25:- - Susanne
Senaste bud 17: 25:- - Susanne
 

18 – 20. Katthalsband i bra kvalité som har säkerhetslås, så om katten fastnar så går låset upp. Halsbanden är justerbara från 17-30 cm. Alla halsbanden har pingla och vissa med adresslapp på. Nypris 30:-. Det finns 3 stycken. Skänkta av och finns hos Anna som har webshopen Hov & Tass.
Utropspris: 15:- styck
Senaste bud 18: 30:- - Catarina
Senaste bud 19: 30:- - Catarina
Senaste bud 20: 30:- - Catarina

21- 25. Randig kattboll med kattmynta inuti. Bollens omkrets: 4,5 cm. Ordinarie pris: 14:- Det finns 5 stycken. Skänkta av och finns hos Anna som har webshopen Hov & Tass.
Utropspris: 7:- styck
Senaste bud 21: 20:- - Annelie
Senaste bud 22: 20:- - Bodil
Senaste bud 23: 20:- - Bodil
Senaste bud 24: 20:- - Bodil
Senaste bud 25: 20:- - Bodil

26 – 30. En mysig kattleksak i plysch och i form av en larv med kattmynta inuti. Katterna bara älskar den! 12 cm lång. Ordinarie pris 12:- Det finns 5 stycken. Skänkta av och finns hos Anna som har webshopen Hov & Tass.
Utropspris: 6:- styck
Senaste bud 26: 20:- - Odd me
Senaste bud 27: 20:- - Susanne
Senaste bud 28: 20:- - Annelie
Senaste bud 29: 10:- - Innerjoin
Senaste bud 30: 20:- - Annelie

Auktion för Lenas katthem – del 3: smycken


31. Detta är en äkta silverring, handgjord med äkta sötvattenspärlor, stl ca 17. Utpriset på denna ligger på över 500:- Skänkt av och finns hos Too di Boo.
Utropspris: 150:-
Senaste bud: 150:- - Oslotigern


32. Humanity armband i guld. Skänkt av och finns hos Odd me.
Utropspris: 100:-
Senaste bud: 300:- - Dr Molly


33. Halsband i silver på längre kedja med stenar i svart och vitt. Längst ner ett svart hjärta. Skänkt av och finns hos Odd me.
Utropspris: 75:-
Senaste bud: 150:- - A-M S34. Halsband med längre kedja och ett hjärta i silver. Skänkt av och finns hos Odd me.
Utropspris: 75:-
Senaste bud: 75:- - KarJac


35. Halsband med längre kedja av svarta stenar. Längst ner en svart hängande stjärna. Skänkt av och finns hos Odd me.
Utropspris: 75:-
Senaste bud: 75:- - Josanne

36. Halsband med lång silverkedja och en stor berlock med två glasaktiga stenar. Skänkt av och finns hos Odd me.
Utropspris: 75:-
Senaste bud: 150:- - Anna


37. Halsband med kort kedja och ett silverhjärta. Skänkt av och finns hos Odd me.
Utropspris: 75:-
Senaste bud: 150:- - Anna

38. Halsband av modell längre, ganska tunt i silver och med små stenar. Svart berlock längst ner. Skänkt av och finns hos Odd me.
Utropspris: 50:-
Senaste bud: 50:- KarJac


39. Fint silverarrmband med dödskallar och små kulberlocker. Designat av Maud. Skänkt av och finns hos Fengxumamma.
Utropspris: 50:-
Senaste bud: 100:- - Johanna

40. Armband i tre rader med en massa supersöta saker på, bland annat en rosa dödskalle. Skänkt av Titti som köpte det i Göteborg i somras.
Utropspris 50:-
Senaste bud: 50:- - Linda

41. Örhängen som matchar armbandet här ovan. Även de skänkta av Titti.
Utropspris 50:-
Senaste bud: 60:- - Linda

42. Armband i äkta silver och läder med en svart onyx i mitten. Ingen aning om utropspris eller märke men jag fick det i present nät jag slutade på mitt förra jobb. Använt under ett par timmar.
Utropspris: 50:-
Senaste bud: 100:- Bodil

Auktionen avslutas på söndag, den 6 november klockan 18.00

Tusen tusen tack till er som skänkt alla fina saker!!! Och massa tack till er som lägger bud på något! Ni får väldans gärna sprida ryktet om auktionen precis hur mycket ni vill… :o) Och kram på er allihop!

Efterlyses – Puppa och Glenda


Katarina efterlyser denna vrålsnygga Odd Molly-skapelse; Puppa silk patchworkwrap. Hon önskar den i storlek 0.


Nina är på jakt efter Glenda Lopez leather bag.

Har du någon av dessa att sälja så skriv en kommentar eller maila mig på oddjosanne@gmail.com. Det var allt för den här gången. Så Peace and out.

Return of a dödsmisshandlad favorit

Ni som har hängt med här ett tag kanske minns att jag under hela förra vintern lät ett plagg, eller snarare ett maka par, haka på i dagensbild efter dagensbild. Det då jag i princip bodde i dem på hemmaplan. Bland annat dök de upp så här:
 


Japp, jag pratar såklart om de grå innetossorna. En present från vackra Too di Boo. Som jag älskade och vårdade ömt… ända till den dagen då de råkade skutta ner i tvättmaskinen på för höga grader och kom ut som stenhårda filtbitar i babysize. Trots diverse återupplivningsförsök så repade de sig aldrig och fick därmed avsluta sin tjänstgöring i soporna…

Ett mycket sorgligt och ytterst tragiskt fall av dödsmisshandel… så gissa om jag blev till mig av eufori när ovan nämnda Too di Boo plötsligt har dem till salu i sin blogg… Och för att göra historien kort så väntar det alltså ännu en vinter med inomhusbaserade dagensbilder på mig och dessa värmande och lovely tossor:   


Varför vara moderiktig och satsa på att ständigt visa upp nya saker när man inte behöver… liksom… :o) Och om nu någon är sugen på att gå med i min tossesekt så tror jag att T har fler kvar att sälja.

Nu ska det fixas med kattauktionen här, så att den kan bli utsläppt lite senare under eftermiddagen/ kvällen. Schysst att ha fått en timme extra så här i nybliven vintertid. Hoppas ni har en bra dag! Var rädda om er själva & varandra. Kram!

lördag 29 oktober 2011

Dagens - mitt osexiga bidrag men även lite skryt

Egentligen känner jag att jag inte har ett vettigt jota att komma med just nu. Men eftersom jag ingår i en infantil sekt där en av de dagliga ritualerna går ut på att man tvingas visa upp sig själv i sina osexiga plagg så kommer mitt bidrag här: 
 


Men eftersom ytterkläderna inte finns med på bilden så kommer de som ett separat, men ack så viktigt tillägg för att få min barnboksvärld of today korrekt:


Och eftersom man helst även ska skryta fett med allt man shoppar, framförallt när man är arbetslös och lever i misär... eller om det nu var tvärtom... svårt att uppfatta alla anonyma... så kan jag inte låta bli att kasta in bilden, som jag inte kunde låta bli att ta… på paketet jag plockade upp hos ”mitt” DHL-ombud idag:


Mitt absoluta favoritgodis som bonus, tack synska vännen T!… Inuti det bruna pappet något jag haft, älskat men idiotiskt nog ”lyckats” sumpa i en tvättmaskin… och nu return of ett älsklingsplagg. För jag har sådana, många sådana, och det trots att jag enligt prussiluska Thulin inte tänker efter när jag tar på mig mina Mollysar… fast det här är ingen Molly…

Haha… märker ni hur mina zigenargener, de blattiskt känslospirande sinnena som bor i mitt blod fick ta över här? Såklart ni gör… Fuck you Camilla Thulin och detsamma gäller anonyma fegdårar! Och Kram sekten! Nu ska jag fixa taco... :o

Lite uppdatering om kattauktionen

Jag har fått mail med frågor om hur det går med auktionen som ska hjälpa Muffin Rubins kompisar på Lenas katthem där hon bodde innan hon flyttade hem hit. 
 
Muffin i detta nu: övervakar så allt går rätt till

Så jag tänkte uppdatera er lite om det här och nu efetrsom jag inte hinner med att svara på alla mail: Jag har fått in supermycket saker, vi pratar någonstans runt 25-30 objekt som kommer att auktioneras ut här. Just nu håller jag på att bena upp i allt, mailar de som har skänkt saker, inväntar svar, försöker få ihop rättvisa och schyssta utropspriser, plita samman texter… allt på norra jordklotets segaste dator…
Sedan ska jag ta bilder, fixa dem och sammanställa allt på bästa, enklaste och vettigaste sätt. Samtidigt har jag lite andra irl-baserade grejer att göra idag.

Så. Jag räknar inte med att hinna få ut auktionen här förrän någon gång under morgondagen.  Så sorry, men ni får härda ut till dess… :o). Kram på er för nu!

fredag 28 oktober 2011

En långpromenad – 15 bilder: i närkamp med hösten

Jag kunde inte hålla mig från att okynnesfotografera under dagens långtur med mr Make och hundarna. Så kom det sig att jag gick i närkamp med hösten. Och verkligen såg på den, doftade, kände. Eftersom jag ännu inte har bestämt mig för om jag ska återgå till att avsky den eller om jag ska ge den en chans till så kastar jag ut bilderna här. För att suga på karamellen, liksom… Kram för idag!