måndag 10 oktober 2011

Listan – del 15: modedissar

Eftersom jag ligger en massa back, vilket gör mig ganska stressad så har jag bestämt att det här får bli den sista punkten som jag hakar på i Katinkas lista. Det finns en del annat i livet som också stressar mig en hel del just nu, så i operation nerbantning av mentala påfrestningar ryker det som inte är absoluta måsten, och eftersom listan hör dit så får den tyvärr se sig utmanövrerad härifrån… Efter min redovisning av del 15, som är:

FULT INOM MODE - Vad skulle jag aldrig ta på mig? Färg? Form?

- Keps. Huvudbonader överhuvudtaget går fetbort på mig eftersom de får mitt ansikte att se ut som en jätteballong. Men medan det finns hur coola mössor och hattar som helst så kan jag inte se skönheten i kepsar hur mycket jag än försöker.
- Shorts och knästrumpor. Inte var för sig och absolut never i kombination. Sorry till tjejen på bilden nedan, som jag smygplåtade häromdagen, men det här är något av det fulaste jag har sett på riktigt länge…


- Foppatofflor. Färgglada plastgrunkor kan väl knappast kallas mode egentligen… för smaklösare pjux lär aldrig ha tillverkats. Funkar dock, med hjälp av mycket god vilja, på barn men på vuxna går de helt enkelt bara fetbort.
- Klänningar och kjolar som slutar strax nedanför knäna. Kan vara hur snyggt som helst på andra men på mig ger det bara effekten av Teskedsgumman. En liten tjock tant som rultar omkring och är äppelkäck, och det till säger jag definitivt nej tack.

Eftersom jag är van att bli påhoppad när jag uttalar mig i negativa termer om något så räknar jag kallt med en upprepning av det nu. Fast jag står för det jag tycker till hundra procent så alla former av försök till att få mig förvandlad till en kepsbärande Foppatoffeltant undanbedes tacksamt men bestämt… :o) Kram!

5 kommentarer:

 1. Ha ha, keps älskar jag. Perfekt när man har en "bad-hair-day" och ska ner och handla eller nåt. :)
  Knästrumpor och shorts skulle jag kunna tänka mig. Tänk Jaquard long socks och ett par svarta skinnshorts till, jo, det skulle jag kunna sätta på mig :) (damen på bilden hade väld dock inte fått till det så snyggt kanske...)

  Däremot håller jag med om foppatofflorna. Sååå fula. Dock älskar mina barn dem så jag får blunda lite men skulle ALDRIG köpa ett par till mig själv...

  Kram
  /Vivvi

  SvaraRadera
 2. Nej keps passar väl bäst på hårlösa gubbar men jag har ärligen haft det vi ett tillfälle: På apellplan vid hundträning och det bara för att inte få solen i ögonen och solglasögon hindrar ögonkontakt med hunden.
  Annars icke!

  Foppatofflor är fula, statiska och jag begriper inte att man vill jobba i dem. Jag äger dock ett par helkopierade från Lindex som jag enbart nyttjar i trädgården eftersom det går att sola av dem jorden lätt.

  Men shorts och knästrumpor - nä det kommer inte att hända. =)

  Påhoppad är trist. Själv får jag mail från folk som påstår sig vara samtalsterapeut och får analyser av mitt liv, min person och mitt privatliv som jag knappast bett om.
  Slå den du ;)

  SvaraRadera
 3. Hahaha.....
  Foppatofflor äger jag två par - ett par som var vita en gång i tiden, helfejk från Coop, ett par i urläcker turkosfärg, heläkta köpta i Birmingham. Båda används mest i trädgården där de är perfekta, men ve och fasa det har allt hänt att jag missat och dragit iväg på stan i dem och insett mitt misstag för sent, och banne mig om jag inte rent av figurerat på en Odd Molly Inspirations-bild iförd dessa?!
  Och så får jag sticka ut hakan för en rejäl käftsmäll då, för knästrumpor är det fulaste jag vet på mogna kvinns (såna som jag alltså) och särskilt såna med volang upptill. Ja, jag veeet att många fina mollygodingar älskar dessa, men för mig blir det bara babydoll för hela slanten!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Foppa är fula men väldigt bra i trädgården så såna äger jag. Keps bra de få gånger jag springer. Knästrumpor och shorts, no way!

  Kram

  SvaraRadera