måndag 24 oktober 2011

Om att sticka ut vs vara sig själv

Efter kommentarer i mitt inlägg igår, ”Om att sticka ut men ändå bli accepterad” känner jag för att utveckla en sak lite smått. Nu är det här absolut INTE något påhopp på någon, för jag förstår precis innebörden i kommentaren och håller med, till största delen. Men eftersom det ändå finns en hel del missuppfattningar om det här med att sticka ut vs vara sig själv så tänkte jag ventilera min åsikt, rakt av baserade på egna erfarenheter.
Och det är att de människor jag känner som sticker ut ganska ordentligt ÄR just sig själva. De ser ut som de gör för att de vill, det speglar dem och de står för det.De har alltså INTE gått in för att sticka ut utan för att vara just sig själva. Vilket inte minst märks på att de accepterar andra precis som de är. Utan att glo snett, viska bakom ryggen eller snacka skit, trots att det är precis vad de själva möter ganska ofta… Det är min erfarenhet, vad är er? Kram på er. Kärlek & Respekt!

4 kommentarer:

 1. Men erfarenhet är att de skönaste människorna är de som är som de är just för att de vill det/är såna.
  Som Mr Sambo brukar säga om Mr Make: Det finns inget konstlat där; han ser ut som han gör för att han är sån.

  Och vi saknar er!
  Nån chans att ni vill fira mitt nya jobb nån dag? ;)

  SvaraRadera
 2. Och dom är ju för söta hela högen! Speciellt blyger:)
  Och det finns inget konstlat över dom heller! Hade jag inte sett bildbevis på en liten Mr Josanne skulle man tro att han föddes sån där:)
  Nu ska jag fortsätta klippa! Kram

  SvaraRadera
 3. Åh, jag hoppades ju verkligen att du inte skulle missuppfatta min kommentar! Jag tycker(och skrev väl inte så?) ju absolut inte att det måste vara ett versus mellan "sticka ut" och "vara sig själv".

  Som jag skrev handlade ju mitt bladder inte om ditt inlägg utan bara en tanke på ett annat samhällsfenomen. Ofta hyllas ju de som "vågar sticka ut" men jag tycker att man likväl kan hylla den "vardagliga grå musen". Att sticka ut handlar ju inte alltid om utseendet utan man kan sticka ut på andra sätt. Och nu fick jag ytterligare en tanke angående oss sk mollytokar, men det ska jag inte ta här...

  Så Josanne, jag förstod och håller helt med i det du skrivit angående detta, min reflektion blev bara "tvärtom", hur det kan se ut åt andra hållet i andra delar. Jag tror vi är helt ense(?) om att man ska få vara sig själv och accepteras för det - vare sig man sticker ut eller inte. Sorry för den lååånga kommenten!
  Och så en kram förstås!

  SvaraRadera
 4. Helen: håller absolut med att de är de skönaste människorna, för det allra mesta. Haha… ja han är faktiskt sån… ;o) Absolut ska det firas! Vi höres. Kram!

  Linda: haha… ja blyger är en av de skönaste människor jag vet. Haha… nån bild på Facebook som hans syrra har lagt ut kanske… Kram!

  Fröken Abbe: NEJ jag missuppfattade INTE. Jag förstår vad du menar och håller absolut med dig! Men jag kom att tänka på andra som tycker och då blev det det här inlägget. Sorry det var inte alls meningen att du skulle tro att jag blev sur eller reagerade fel eller något på din kommentar. Hoppas du fattar?... Kram!

  SvaraRadera