onsdag 19 oktober 2011

Att bli uppiggad av två totalt skilda beteenden

Höstdeppandet dröjer sig alltjämt kvar i min skalle. Men! På ett betydligt mer nertonat plan idag, och det på grund av två vitt skilda ting och beteenden. Det börjar med att jag kikar in hos den här helsköna damen och underbara vännen…
 


Lingondarlingen. Bilden är från vår fika på Mad Miss Molly i Malmö i fredags, med mycket prat och pepp. Men det som gjorde mig upplivad och glad idag var den helt fantastiska kortfilmen som hon la ut igårkväll. Har ni inte redan sett den så gör det, ni kommer till den om ni klickar HÄR.

Det andra som lyckades skingra nerstämdheten ett antal snäpp var en kommentar som var skriven i ett mer än ett dygn gammalt inlägg och därför låg i modereringskorgen.
En anonym, såklart… och jävligt elak kommentar. Ett personpåhopp, på mig. Och hur i hela helsefyr kan det göra en uppiggad?... undrar kanske ni nu.

Enkelt, för jag insåg att det finns de som mår så mycket sämre än mig. De som det är synd om på riktigt. För det tycker jag absolut att det är om personer som måste ägna sig åt att försöka trycka ner andra med elakheter, speciellt som det görs anonymt, för då vågar man ju inte ens stå för åsikterna man har…

Så vi har å ena sidan en sagolik människa som bjuder så otroligt mycket på sig själv, jämt och ständigt och inte minst eftersom hon alltid vill alla så himla väl:Å andra sidan, en tragisk själ som det bara skriker bitterhet om. Jag gläds och skrattar med den första och sänder en tanke med hopp om tillfrisknande till den andra. Men tack för peppet båda två… :o) Ha en bra dag ni andra också. Kram!

10 kommentarer:

 1. Bra tänkt! Ta det på det sättet.

  SvaraRadera
 2. Exakt, bra tänkt Josanne! Du är en så BRA tjej, skit i dom som skriver strunt! Förstår med att lingon är en härlig vän, man blir glad bara av att se henne;)

  Kramar & pepp!
  Adela

  SvaraRadera
 3. Så söt du är och tack för all kärlek! <3
  Men du ser ju hur jag ler på bilderna för jag fick en massa pepp tillbaka av dig.
  Ha nu en underbar dag så hörs vi snart igen!
  kramar och peppeli

  SvaraRadera
 4. Vad härligt med såna vänner!! Lingon verkar vara en riktig klippa och glädjeinjicering :-) Och så bra gjort av dig att tänka så positivt om elaka kommentarer! Pepp, pepp och stå på - du är bra precis som du är!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken skön inställning du har :)
  För ett par år sedan så gjorde jag en "sortering" i mitt umgänge, för jag var helt enkelt tvungen. Det fanns sådana som Lingon, som jag hela tiden kände att jag hade något utbyte med,vi gav och tog och fanns där för varandra. Sedan fanns det dom som bara ville ta och helst aldrig ge tillbaka, dvs energitjuvar och ofta bittra sådana :( Det var så skönt när jag bestämt mig för vilka som var viktiga för mig, men också där jag kände att jag var viktig för dem.... Kram
  Lea

  SvaraRadera
 6. Skönt att du mår lite bättre och skönt att du lyckades vända något så negativt till något positivt! Är själv lite låg för tillfället och har inte varit inne och bloggat så mycket. Missade därför ditt höstdeppinlägg. Återkommer när jag blir lite piggare :) Massa Kramar!

  SvaraRadera
 7. Hoppas det inte är galningen från min blogg för jag har sett i loggen att hon gått vidare från mig till dig.
  I så fall ber jag om ursäkt för att du "smittats".

  SvaraRadera
 8. Vad bra att du lyckas vända en tråkig sak till något positivt:) Nu kan det bara gå uppåt, eller hur. Så härligt med vänner som Lingon!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Du är verkligen sååå bra!!! Så starkt att kunna vända nåt elakt till nåt positivt. Underbart med såna vänner också. Och visst är hon underbar Lingon :) Och det är du med, kom ihåg det

  Kramar i massor fina
  /Vivvi

  SvaraRadera
 10. Tusen tack för alla era kommentarer!!! Tur vi har varandra och kan peppa i en värld som ofta stinker lite för mycket av idioter… :o) Kram!

  SvaraRadera