Powered By Blogger

torsdag 13 oktober 2011

Att styla om en gravplats – före, nu & hjälp sökes om efter

Jag är en hemsk dotter som inte har besökt min pappa på hur länge som helst. Vi pratar inte veckor, inte månader, utan år… Nu är det ju inte så att han direkt märker ifall jag gör det eller inte… eftersom han har sin boning i en gravplats sedan drygt 8,5 år… men eftersom det är jag som står som ansvarig för hans grav så känns det ju lite dumt att inte bry sig… har jag tänkt och känt ett bra tag. Men framförallt så kom det dåliga samvetet hoppandes på mig med full kraft när jag tog mig i kragen och åkte dit idag, och möttes av denna pinsamma misär:


Ja, min pappas gravsten befinner sig exakt bakom den gigantiska tallen som någon dåre har fått för sig att sätta dit. Och med dåre kan det bara vara en, den av mina syskon som är mest knäpp… nej jag tror inte att hon läser här… tyvärr… I alla fall så var jag förberedd.
Med liten blomma, mikroskopisk i förhållande till trädet, spade och häcksax. Så det var bara att börja plöja sig ner i jorden, under rötterna och efter mycket våld och en hel del svett så stod jag med cirka 7 ton skog i handen.
Och kunde inleda projekt styling… som visserligen blev bättre, om jag får säga det själv, men ändå lite väl fattigt och framförallt riktigt jäkla skittråkigt:


Det mesta av de andra blommorna som också fanns där rök av bara farten då de hade trasslat in sig ordentligt i trädrötterna… Fast nu är det ju så här, att eftersom jag är en allt eller inget människa så känner jag att jag måste åka tillbaka och göra en riktig styling i snyggostil relativt snart. Fast. Då jag är helt nollad i blomsterriket så har jag ingen aning om vad som funkar eller passar på en grav i hösttider…
Men. Eftersom jag vet att en del av er därute är grymma på blommor så frågar jag er; vad ska jag addera till denna lilla ljung så att jag får till en fin och kanske till och med lite annorlunda gravplats? Alla tips, små som stora emottages med min allra ödmjukaste tacksamhet!... Vad hände då med tallen, kanske ni undrar nu… Och då kan jag svara på den frågan med hjälp av denna bild:

För efter att ha försökt att hitta någon kyrkogårdsarbetare hur länge som helst utan att lyckas så kunde jag inte erbjuda dem att få gratisadoptera den, så nu står den liksom mest bara där i onergrävt tillstånd men med en likasinnad kompis i alla fall… För även om den inte passar på en minimal gravplatsyta så är den ju ändå rätt fin, så där har ju min dårsyster ändå lyckats lite... ;o)
Men för att inte vara en skitsnackartant så byter jag raskt ämne och meddelar att nu ska jag laga mat.
Men planen är att återkomma innan klockan slår midnatt med en lite studie i hösten och hur jag faktiskt lyckades med att gilla den en smula… Så Kram för nu!

8 kommentarer:

  1. Ser att våra pappor är födda samma år.
    Jag hade nog täckt jorden granris, runt ljungen. Vid allahelgona är det gravsmycknings dax och då kan du köpa ett hjära/krans, något fint att lägga på granriset. Varför inte en lykta med ett batteri ljus!? Bra med batteri när man inte gå dit och tända stup i kvarten.

    KRAMAR

    SvaraRadera
  2. Så fint du har jobbat! Ljung är jättefint och jag tipsar också om granris och lykta. Det kommer mycket nu i blomsteraffärerna till allahelgonahelgen.
    Bra motion med grävning va? Puh...

    kramar och trevlig kväll!

    SvaraRadera
  3. En lykta instämmer jag i och sen gillar jag de där nymoderna kålsakerna i vitt och lila.
    Kanske en fin orange pumpa till halloween?
    Och en bekännelse kommer strax per mail som kommer att få dig att få mindre dåligt samvete =)

    SvaraRadera
  4. Ja, jag känner igen det där, du är inte ensam om att ha dåligt samvete över gravar som måste skötas.
    Du kan sätta ljung så att det täcker hela planteringsytan + en vacker lykta, det blir fint!

    Helena

    SvaraRadera
  5. Tusen tack snälla för era tips!!! Nu har jag lite att gå på… Lovar att rapportera när jag har stylat till där igen. :o)
    Lykta ja det har jag satt dit där 2 gånger tidigare, båda gångerna har de försvunnit. :o( Kanske tallplantererskan som inte vill ha mitt ”skit” där… skulle inte förvåna mig ett dugg i så fall... Men ska göra ett nytt försök… Kram!

    SvaraRadera
  6. är också novis och tycker damerna ovan gett bra förslag! fint det blir Josanne!!!
    Kramis!

    SvaraRadera
  7. Lindi Loo: ja de har gett riktigt bra förslag... Sån då ska jag bara få till det också... ;o) Kram!

    SvaraRadera