Powered By Blogger

tisdag 27 november 2012

Det var lite för mycket överkurs…

… för mig med ett sådant där kalenderljus som jag yrade om i förra inlägget. Titti och Linda sa Åhlens så Åhlens blev det. Perfekt då det dessutom ligger i min färdväg från skola till hem. Och jag hittade ett sådant där ljus på direkten. Men! Det måste ju stå i eller på något också. Den grymt svåra frågan var bara vad… så jag snurrade runt och bökade i varenda hylla i butiken. Utan att hitta någon lämplig ståplats för ljuset. Så då blev det snabbt ett annorlunda alternativ istället:


En helt vanlig ljuslykta men med lite snöflingedekor eftersom det ju tvunget skulle vara julrelaterat, enligt mig själv då alltså. Och en liten röd glasgris som var så galet tacky att den fick haka på just bara därför. Jag kunde ju inte bara gå därifrån tomhänt, ska det nu julas loss så ska det minsann göras det efter konstens alla regler… :o) 
Men jag kan ändå inte låta bli att undra, och det trots att ni troligen skickar hit specialstyrkan i psykiatri nu, men vad sätter man de där datumljuset i? Visst kan man ta en ljuslyktsaktig sak eller något ditåt men då täcks ju en del av de sista datumen på ljuset… Eller ska man ha en slags mer glasunderläggsliknande pinal och fylla på med mossa och doningar?... 
Det är sjukt svårt det här med att försöka bli juladept… Sjukt svårt… Tjing för nu!

3 kommentarer:

  1. Har mitt smala ljus i en vanlig ljusstake.
    De större kanske passar på ett ljusfat, akta mossan bara när ljuset brinner långt ner.
    Lycka till!!
    Kram Titti

    SvaraRadera
  2. Är det vanligt smalt ljus?
    Mitt brukar stå i en ljusstake i form av en stjärna (silverfärgat glitter på) som min morfar ärligen lånat från Trolle Ljungby slott. (jaja han är död och det hände på 40-talet innan nån ringer 112)

    SvaraRadera
  3. Hihi ja det är inte lätt, men det större ljuset sätter du på ett ljusfat som har en liten pigg i botten och håller fast ljuset tex. Kram Nilla

    SvaraRadera