Powered By Blogger

söndag 25 november 2012

Liten rapport från en julmarknad i regn

Hade ju lite hoppats på att det inte skulle regna på Råå, där julmarknaden, eller julskyltningen som det kanske heter, hölls denna dag. Det var fel, för det regnade minst lika mycket där. Och blåste. Fett. Fast vi försökte nonchalera det vädermässiga läget och gav oss i kast med begivenheterna istället. 




Som innefattade väldigt mycket lotteribodar, flest med ål, kakor, choklad och varukorgar på vinstmenyn. Men det fanns även saker att komma över utan att behöva gå via lotter, för de såldes såväl mer eller mindre julrelaterade pryttlar och ting som ätbara saker. 






Den största anledningen till att mr Make beträdde julrelaterad mark med var för att vinna en ål. Och även om det inte blev riktigt rätt så...



... lyckades han få med sig en rökt makrill från första stället han stannade på. Och senare även en helsida rökt lax från lotteri nummer två. Ganska bra jobbat där. Och lätt värt besöket. Viket det även var då vi sprang på snyggo-Sanna och hennes darling A. Blev bjudna på glögg av dem, ett extremtrevligt initiativ! Som gav ny energi, som vi omsatte i att spendera ett par pesetas i djurpryttelståndet. En tröja till lilla frusna hunden och en pipleksak till den något större. 


Så det var trots allt en riktigt nöjd familj som genomblöta satte sig på bussen hem efter nästan en och en halv timme bland tomtar och annat lite smått obehagligt i julväg... ;o) Nu mat så Kram för den här gången. 


8 kommentarer:

  1. Superkul verkligen att vi möttes och fick en lite pratstund. Vilken trevlig karl du har. :) Ses på torsdag då och lycka till i morgon. Håller alla tummar jag har för dig. Kramis

    SvaraRadera
  2. Han ville verkligen vinna en ål?! Var glad för att det bidde en makrill i stället;) Kram

    SvaraRadera
  3. Ål huuuuuuuu har inte ens vågat smaka det någon gång haha.
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Små blöta skruttvovvsar...så söta.
    Jag har inte vågat gå ut i dag i vädret. brrrrr.
    Kramar!

    SvaraRadera
  5. Jay hälsar att även han såg ut sådär efter den nära-döden-upplevelse han hade i duschkabinen...
    Och nu hotar matte med veterinären för ett öra är ilsket rött.
    Blä =(

    SvaraRadera
  6. En ål? Nja, jag tycker nog att makrillen var bättre! Vilket väder, tur ni fick lite glögg!

    Kramar från Oslo

    SvaraRadera
  7. Julmarknader är ju så mysiga, men med dagens väder - njaaa...
    Förra årets skyltsöndag ställdes in här pga storm, granen på torget gick senare av, men det visste ju inte vi när vi knallade in och undrade var all julstämning var.
    Kram

    SvaraRadera
  8. Kul ni besökte julmarknaden, även om vädret inte hängde med riktigt! Synd att Mr Make inte vann sin ål, hör ju liksom till på nåt sätt..fast han vann ju andra fina saker.
    Läste du kommit in på ny utbildning, grattis till dig för det! Lycka till med det nya o skolbänken igen!
    Kram

    SvaraRadera