Powered By Blogger

måndag 12 november 2012

Vad gör att de överhuvudtaget läser?


Hur får man någon att fatta att man är så fantastiskt superbäst att man bara måste få det där jobbet man så gärna vill ha? Jag har ingen aning, men det är i alla fall vad jag försöker klura ut idag. Huruvida jag lyckas eller ej lär visa sig. Helst i en anställningsintervju, såklart! Troligast är dock att jag inte hör ett skit från dem, heller… Jag är ju van…
Men de där jobbsökerierna är de allra svåraste av texter som finns. I världen. Ever. Jag tycker att allt låter överdrivet, stroppigt och förbannat korkat. Skriver, stryker, skriver, stryker utan att det blir ett skvatt bättre… Vad vill de läsa? Vad gör att de överhuvudtaget läser?... Vänder ut och in på mig själv medan halva hjärnan stampar av förhoppning, den andra är uppfylld av den där gnagande känslan att det spelar ingen roll hur mycket ansträngningar jag gör, stämpeln värdelös och oönskad av alla är inte direkt vattenlöslig. 
Besvikelsesmällen blir hårdare för varje gång. Gör ondare. Utanförskap. Fy fan vad jag hatar innebörden i det ordet!... Men jag har kvar de sista orden i den där ansökan, ska plita till dem nu, så att den kanske kanske blir motsatsen… Tjing!

12 kommentarer:

  1. Bra jobbat och nu håller jag såklart tummarna för att det går vägen! måste tro på det helt enkelt och texten i detta inlägg är f ö alldeles lysande. Klem

    SvaraRadera
  2. Jo jag minns hur det var; skittrist och till slut låter allt likadant.
    Vi håller tummar och tassar här österöver.

    SvaraRadera
  3. Det är ta med tusen en grym miss av dem om de inte väljer dig! Håller alla tumma och tår för att de inte är så korkade att de gör detta enorma misstag. Klart nyfiken på vad det är för jobb men förstår att du inte vill skriva det här.

    Vi skulle ju ses en dag tycker jag!?

    Kramis

    SvaraRadera
  4. Svår nöt det där att "sälja in sig", och på ett papper. Fast du, jag tror på dig, det kommer snart (precis som om jag hade en kristallkula och stirrade i)!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Det är jättesvårt!!! Men du fixar det! Kramar

    SvaraRadera
  6. Ja man kan ju undra vad dom vill se i en jobbansökan egentligen? Det kan nog variera kraftigt beroende på vem det är som läser. Svårt det där......
    Skriva kan du ju! Kram

    SvaraRadera
  7. Håller med dig. Det är skitsvårt att sälja in sig själv. Allt låter konstlat och man vill vara personlig men inte FÖR personlig. Och sen vet man ju inte om ett företag får in 50 ansökningar eller 1000 ansökningar. Vad gör att man står ut i mängden? Håller tummarna för dig i alla fall.

    kram

    SvaraRadera
  8. Så svårt att svara på! Relevanta saker, inget tjafs och inte för långt. Positivt. CVn som är tydliga och i ordning är med viktigt. Men visst är det svårt att skriva när det gäller något så betydelsefullt som en jobbansökan!
    Lycka till! Kram!

    SvaraRadera
  9. ..förstår din känsla..jag sitter där själv..förhoppning om ett yrkesliv när man skriver - men en ansökan kräver svar för resultat..prestationsångest..ifrågasättande av sig själv - fast man vet så väl vad man kan bidra med - om man själv gallrat ut en tjänst att faktiskt söka bland alla andra utannonserade - redan då är man en bit på väg mot att faktiskt få jobb..man ska "bara" få dom att förstå det..lycka till finaste dig - du fixart - OM du verkligen vill ha just det jobbet!//Kram

    SvaraRadera
  10. Godmorgon!
    Usch, förstår du har en tokjobbig tid nu med allt detta sökande!! Hoppas innerligt någon "ser dig o fångar dig snabb"! Håller tummar, tår o tassar!
    Var rädd om dig hjärtat!
    Kram

    SvaraRadera
  11. TackTack som fan för ert stöd!!! Varför är det inte ni som anställer... ;o)

    Sanna: absolut ses! Bara hojta när det skulle funka för dig.

    Anonym: klockrent beskrivet för hur jag också känner. Lycka till själv! Vi får hålla tummarna för varandra :o)

    Kram på er allihop!

    SvaraRadera
  12. Nu är jag en av dem som sitter och läser ansökningar och jag kan bara prata för mig själv. Jag kommer att skriva vad som får mig att skrota en ansökan omedelbart, och det är:
    Inget personlig brev (varför ska jag då välja personen när jag inte vet varför den söker)
    Inga svordomar (jag svär själv, men verbalt :)
    CV (måste vara 100% uppdaterad och helst med snygg layout)

    Det som för mig gör att en kandidat kommer till intervju är:
    Sticker ut och skriver något som inte kanske är förväntad. Inte för kaxigt men ändå så jag ser att det finns ett litet ben i näsan. Mycket av det du skrev i inlägget ovan skulle få mig mer nyfiken på dig, och jag skulle helt klart vilja träffa dig om jag ansåg att du hade rätt kvalifikationer.

    Jag kan inte fatta att ingen nappat på dig än. Vill du ha någon form av hjälp får du gärna maila mig så ska jag försöka. Adressen finns på min blogg.
    Kram, och inte ge dig!

    SvaraRadera