Powered By Blogger

måndag 5 november 2012

En japansk duffel & fiskande efter tips

Att pricka av på min lista denna kväll finns till exempel tvättat, käkat, diskat, telefonkonferansat, haft lite tv för ögonen. Och! Traderaninjningen gick vägen, det var på håret där men vinnarmailet landade trots allt i min inkorg efter en smått dramatisk upplösning... :-) Av denna:


Bilden är olovligt lånad av säljaren. En japansk duffel till Freja hund. Klart hon måste ha en sådan liksom...
Men det var ändå inte för att berätta det som jag plitar här nu igen. Utan för att fiska tips. För jag har ett par doftljus där veken tagit slut och brunnit ner men det finns fortfarande en massa ljus kvar. Så att säga. Och då jag är en sniken sate så är det alltså fiskande efter tips på hur man kan gå tillväga för att lyckas använda upp allt stearin istället för att bara behöva göda soporna med det. Om det nu funkar, om ni har sådana tips. Om det finns sådana tips... 
Eller så kanske det är löjligt enkelt, fast jag inte fattar det. Men har man IG i hushållskunskaper så har man... God natt & Kram för idag!

- Posted using BlogPress from my iPhone

8 kommentarer:

  1. Så coolt! Handbollslaget har i nuläget inga hundtröjor, men de tyckte att det var en toppenidé och ska ta det vidare till den som köper in.
    Så Freja hund ska nog få sin orange tröja tror jag. =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Shit vad kul om de gör det! Håller tummarna och superkul att du engagerar dig i detta viktiga. :o) Kram!

      Radera
    2. Vad gör man inte för en supporter till... ;)

      Radera
  2. Godmorgon!
    Klart Freja ska ha en Japansk duffel! Hoppas hon kommer gilla den!
    Bra fråga om stearinljusen..hoppas på ngt svar jag med, fniss. Känns alltid som slöseri att bara slänga iväg sådär, när det finns kvar.
    Skönt du fick en läkare som lyssnade på dig o tog prover! Hoppas svaren om 14 dagar fixas lätt som en plätt..
    Idag skall jag på nypremiär i varmbadet hos sjukgymnasten. Håll tummarna jag inte svimmar i bassängen, vilket jag gör lite för ofta sedan medicinbytet. Första gången jag känner oro för gå ner i vattnet, som annars är mitt element. Några dråpliga situationer har uppstått pga av det nyligen..
    Väderrapport från vår lilla ö är klart väder, ett par plusgrader o bara lite blåst idag!
    Skall lösa några bloggar till sedan upp o ut med flickorna!
    Önskar dig en riktigt fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Freja gillar alla kläder, utom de som har lite för långa ärmar så hon trampar på dem men det har ju inte denna så hon kommer säkert att bli megaglad. :o)
      Håller tummarna att badet gick bra idag! Jobbigt att svimma jämt, det gjorde jag när jag jobbade på helvetesarbetsplatsen. Ruggit! Hoppas det går över. Kram!

      Radera
  3. Klart Freja ska ha en sån cool duffel :) Tjusigt värre...

    Jag vet att Panduro har kit för att göra ljus av gammalt stearin. Man kan även göra sina egna doftljus med aromaoljor som man har i när stearinet smält. Vi gjorde nån gång hemma när jag var liten nya ljus av gammla ljusstumpar. Bara å smälta osså ny veke. Men doftljus kommer ju oftast i nån sorts glas eller liknande så man får väl gröpa ur stearinet på nåt sätt först och det vet jag inte hur det ska gå till. Kanske värma i micron...

    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen Tack för tipset! Då får det bli en sväng till Panduro i Malmö på lördag. Kul att göra egna doftljus också, jag är lite doftljusberoende :o) Kram!

      Radera