Powered By Blogger

tisdag 20 november 2012

Om att ställa två stycken mot varandra

Att döpa den till PowerShot känns väl mest som missriktad marknadsföring. För den är extremt sengångarslö, så pass att det kan ta upp till sju försök att pressa ner avtryckarknappen innan det säger klick. Och så är den en smula svårt att hålla still, och man kommer alldeles för lätt åt knapparna som ändrar iso, självutlösare och blixt, så lätt att de huxflux är just ändrade. Till exempel. Men! Den funkar! Jag pratar om vår lilla kompaktkamera som har legat övergiven i ett skåp under ett par år men som blev framrotad och testad idag. Och jämförd med Iphonen rent bildkvalitetsmässigt. Ett minitest som gav följande resultat:



Noll fixade Iphonefoto till vänster, lika orörda Canonknäpp till höger. En viss skillnad. Till kompaktkamerans klara fördel. Tycker jag. Så nu kommer den att bli luftad en hel del känns det som. Tjohoo – jag har en kamera, shit vad najs!... :o)

4 kommentarer:

  1. Kul! Då ska vi fotodåra någon dag snart..
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. JAAA! Fotodårerier var megalänge sedan!!! Fotodårerier är megaskoj!!! Kram!

      Radera
  2. Hej!
    Stor skillnad tycker jag.
    Kram från Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det ,dumt att jag inte har exakt samma vinkel och skärning på bilderna men det var inte så lätt med det... :o) Kram!

      Radera