Powered By Blogger

onsdag 24 oktober 2012

Att koppla bort möda och besvär & bli dödshotad

Helvete!... Jag var laddad, peppad och extremt på. För att kicka igång min första dag som effektiv strukturtant. Hade en lista att kasta mig över, en lista inspirerad av Fionas tips med färre saker. (Tack som fan för det vännen!) Realistiskt planerad till skillnad från de tidigare jag plitat som har krävt tre gånger så långa dygn än vad verkligheten bjuder. Laddad, peppad och extremt på. Men vad händer? Jo jag vaknar med feber, halsontet från helvetet och lite andra goa förkylningssymtom… Med andra ord rätt ordentligt däckad… 

Men! Jag må vara ostrukturerad och oeffektiv som attan, men min envishet går inte av för hackor när jag kopplar på den sidan, så en sak på listan har ändå blivit gjord. En av de allra jobbigaste, och tråkigaste till och med... För genom att koppla bort möda och besvär så lyckades jag röjja i vårt värsta kaosskåp. Ett sådant som man inte kunnat öppna utan att det har drösat ut en massa prylar. Nu är det bara fyllt till en knapp tredjedel. 
För skit vad jag har kastat. Allt jag ville utom en sak. Som ockuperades direkt den kom ur skåpet och sedan vaktades med blickar som hotade med dödsstraff om den ens skulle flyttas så mycket som en centimeter närmre sopberget.


Så de har kvar sin kattong. Våga annat liksom… och jag är lika nöjd som äntligen har fått igång operation julstädning på riktigt. Lite på tiden när det nu, på dagen till och med, endast återstår två månader till julafton… :o) Att jag kallar det julstädning beror på att det ska vara sanerat och klart som i skitfint till dess. Och för att det är sådant där fejande som innebär att alla prylar ur skåp och lådor rycks fram, granskas, värderas i huruvida de har rätt att få stanna kvar eller inte… Alla ytor skrubbas frenetiskt och det ska sedan finpyntas och snyggdonasmed ytan... Ett övernitiskt städande med andra ord. Just som forna dagars julstädning… Fast just nu spränger skallen nästan sönder så jag får vila upp den en stund framför bönderna på tv. Take care därute! Tjing!

10 kommentarer:

  1. Men nu får du ju skärpa till dig och sluta vara sjuk!! Det är ju inte roligt alls... Naw, katterna är ju för söta i sin låda, krya på sig, Klemisar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förlåt, det var inte meningen... Skäms, ber om ursäkt & försöker skärpa till mig... ;o) Kram!

      Radera
  2. Ha vad söta och lömska de ser ut.
    Krya på dig!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är just den kombinationen, söta och lömska som är deras specialitet... :o) Kram!

      Radera
  3. Vilka blickar de ger dig! Jag hade inte heller städat bort den kattongen :-)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä inte en chans att jag ens vågade närma mig den sedan... :o) Kram!

      Radera
  4. Nej ockuperade lådor är inget man vågar röra... =)
    Det är härligt att röja tycker jag; befriande på nåt vis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä shit, jag vågade inte ens titta på deras heliga låda efter de blickarna. :o) Ja röja är najs, längtar till feberhelvetet släpper så jag kan fortsätta. Kram!

      Radera
  5. Gud! Jag trodde först att nu har du blivit helt galen och städat ut katterna! Skönt att dom bara leker kartongockupanter! Men trist att du blivit sjuk.
    Krya på dig kram från mig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... nä så galen blir nog inte ens jag. För även om jag blir ganska sugen på att städa ut dem ibland när de jävlas på nätterna så är de ju mina darlingar. :o) Kram!

      Radera