Powered By Blogger

tisdag 23 oktober 2012

Recept på supergodaste rödbetsbiffarna

För att jag själv ska komma ihåg då jag manipulerade ett recept jag hittade. Och för att jag i allra högsta grad kan kalla dessa supergodast, och dessutom var de megaenkka att göra, och därför vill jag dela med mig av receptet på rödbetsbiffarna som jag gjorde i söndags, och idag igen. Så här kommer det: 


Ingredienser: 
600 gram kokta rödbetor
ca 5 ganska stora och kokta potatisar
2 ägg
1 hyfsat stor gul lök
salt 
svartpeppar
eventuellt chili (jag använde chilikrydda)
olja, margarin eller smör att steka i

Gör så här: 
Riv ner de kokta rödbetorna och potatisen i en skål. Skala och finhacka löken och blanda i den. Tillsätt äggen, krydda med salt, svartpeppar och eventuellt chili. Rör om ordentligt. 
Hetta upp en stekpanna och ha i olja, smöret eller margarinet. Forma röran till biffar och stek på medelvärme till de har fått schysst färg på båda sidorna. Tar bara ett par minuter. Klart! 

Tips: 
Jag hade svårt för att få biffarna att hålla ihop i stekpannan första gången. Tror det kan ha berott på att jag vände dem för tidigt, för när jag gjorde dem idag igen så lät jag dem ligga lite längre på varje sida och då funkade det betydligt bättre. 
Det blev väldigt mycket ”smet”, jag gjorde inte allt utan sparade en del i en burk med tättslutande lock i kylen. Funkade kanonbra för när jag tog fram idag och stekte några till så smakade de nästan ännu bättre än när smeten var nygjord i söndags. Som att den stått till sig liksom. 

Vad man kan ha till: 
I söndags testade jag både fetaost och getaost. Lika gott med vilket som. Hade även saltgurka till då vilket var riktigt slurpigt. 
Idag testade jag istället keso och sallad med isbetgssallad, gurka, tomat och champinjoiner. Inte helt fel det heller även om jag nog föredrar altenativ 1. Tjing!

5 kommentarer: