Powered By Blogger

tisdag 23 oktober 2012

Om ni har något knep inom detta område?

Jag skriver listor och försöker så in i bomben att bli en sådan som med självklarhet kan kallas strukturerad. Och därmed även effektiv. För jag har fått för mig att det hänger ihop. Och jag är avundsjuk, för det där är egenskaper som totalt har gått mig förbi. Fast nu tänker jag att man är väl inte sämre än att man kan ändra sig. Lära sig. Och lutar mig på min övertygelse att vill man så kan man…
Så jag skriver listor. Och lyckas nästan förtränga att det inte är första gången jag gör det… Och att det inte har lett till någon struktur, ingen effektivitet någon av de andra gångerna. Så därför tänkte jag göra som jag så ofta gör, fiska efter lite tips, goda råd, smarta tankegångar, helt enkelt terra er med frågor igen....Om ni har något knep inom detta område? Att dela med er av till en akut nödställd dåre… :o)


Om ni undrar vad bilden har med saken att göra så är svaret inte så mycket. Men den råkade fastna i Iphonen under vovvenad igår och kan väl med god fantasi och på något sätt fungera som någonslags illustration till mitt röriga sinne… Tjing!

8 kommentarer:

  1. Jag har samma problem så jag hoppas också på lite tips. :-)
    Kram
    Isa

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja visst är det ett problem, jag blir galen på mig själv hur ofta som helst... :o) Kram!

      Radera
  2. Fräck bild! Jag är en person som skriver massa listor som jag glömmer överallt. Har börjat med en almanacka i sovrummet som är det första jag ser på morgonen. Nästa steg om inte det hjälper är kanske påminnelser från mobilen :)) Men det känns lite drastiskt... Det är enklare att vara strukturerad när man jobbar, Tiden bara rusar och jag efter nu för tiden...Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller absolut med dig om att det var enklare när man jobbade! Nu rusar tiden och man hinner inget. Dessutom gör jag ofta misstaget att påbörja tio saker samtidigt. Allt eller inget liksom. Idioti... :o) Kram!

      Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Det råkade bli dubbla kommentarer så jag tog bort den ena ifall du undrar... kram

    SvaraRadera
  5. Svårt ämne. Jag är både strukturell och rörig. Har skrivit långa listor genom åren utan större resultat. Istället har jag gått över till korta listor. Vad är prio idag och sätta upp Max tre grejer som MÅSTE fixas fast då kanske inte stora grejer som att plåta halva garderoben OCH samtidigt lägga ut på Tradera, störstäda huset och laga mat till 25 personer!
    Men lite kaos och röra skadar väl inte är min insikt i mitt 40+ liv;)
    Kram snygging!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmmm... där har du nog en viktigt poäng! För mina dagslistor innehåller alltid typ 10 grejer mer än vad jag hinner på en vecka... Så nu ska jag göra som du, mindre saker, mindre projekt. Låter bra! Tack som fa snygging! Kram!

      Radera