Powered By Blogger

måndag 1 oktober 2012

Var börjar man? Hur börjar man?...

Jag hann ungefär hälften av vad jag trodde och ville idag. Ska man se det från den ljusa sidan är det ju bra mycket mer än inget. Men! Struktur. Jag efterlyser en kurs i struktur. Fast! Det finns nog en kurs jag skulle behöva minst lika mycket. Och det en snabbvariant. Om konsten att skriva en bok. För visst låter bokmanus kul, spännande utmanande. Men hur tusan gör man?...


Var börjar man? Hur börjar man?... Googlar… får upp författare, shit shit nu fick jag ju ännu mer prestationsångest, dubbel panik. Författare låter bara sååå stort, coolt, spännande. Och svårt! Snabbkurs hittade jag dock ingen. Kanske ska jag googla efter bloggar, författartipsbloggar, finns sådana? Ja såklart, det finns väl bloggar om allting. Okej, det får bli nästa drag... See you! Kärlek & Respekt!

6 kommentarer:

  1. Nä du ska helt enkelt göra det the Josanne-way! Lås inte fast dig på nån annans skrivande. Du kommer att göra det skitbra! Du har ju en bra story i det hela och här har du en som definitivt kommer att köpa den boken!! Så släpp paniken, be den dra åt h-vete. Och gör det på ditt sätt! Vet inte hur jag ska kunna peppa dig mer här!! Kör på! Kram

    SvaraRadera
  2. Du har ju struktur och diciplin tycker jag. :) Kolla in tidningen Skriva kanske? Jag tror den finns på nätet.
    Ett roligt forum är literature and Latte, http://literatureandlatte.com/ och så finns det olika skrivprogram som hjälper till med det strukturella.

    kramar och lycka till som fasiken!

    SvaraRadera
  3. Ja, gör det på ditt sätt, det blir kanske bara konstigt om du försöker skriva som någon annan, eller tänker för mycket på "hur" man skriver och så. Annars finns ju skrivarkurser här i krokarna. Klem snyggo

    SvaraRadera
  4. Det finns nog ingen snabbkurs, det är hårt jobb och rumpan på skrivstolen som gäller :) Men det är det roligaste som finns när man hittar sitt eget flow. Skriv om det du älskar, det som berör dig eller det du brinner för. Skriv ur hjärtat så hittar du rätt. Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Vad kul att du vill skriva bok. Gör du på ditt sett och är dig själv kommer det att bli en jättebra bok jag gärna vill läsa. Jag har dock ingen aning om vad du ska skriva i, eller hur man lär sig skriva bo. Stort lycka till!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Strukturtips är listor! Allt som kan skrivas ner och prickas av ger struktur. Sen behöver du kanske inte vara så detaljerad som en gammal vän till mig som började listorna med:
    1. Gå upp 2. Äta frukost... osv =)



    SvaraRadera