Powered By Blogger

lördag 13 oktober 2012

Istället för tio och hinna tröttna fett

Jag tycker att tio veckor (och två dagar för att vara exakt) är att gå händelserna liiiite väl i förskott. Men det verkar inte butikerna i Malmö tycka för hej å hå vad det smyg-godjulas både här och där. Allra flitigast (i alla fall i vår väg idag) var Åhléns:




Jag gillade när julpryttlarna höll på sig till julskyltningen. När de över natten till första advent plötsligt bara fanns där. Från noll till hundra, liksom. Då när känslan slog ner som en blixt och det var fyra veckor att känna någonslags stämning istället för tio och hinna tröttna fett... Tycker jag. Vad tycker ni? När tycker ni det är "lagom" att låta julen komma ut i ljuset?
Det är sådant jag funderar på just nu, på tåg, på hemväg, efter en dag som kommer att landa här som en smärre bildbomb lite senare... Tjing på er till dess!

- Posted using BlogPress from my iPhone

11 kommentarer:

  1. Är i Sthlm...har inte sett något juligt....men så har jag ju mest spanat på kläder!
    Men förstår att det är på gång......
    Kram Titti

    SvaraRadera
  2. Oj! Har helt missat att det blivit julskyltning. Det kanske inte har börjat i Göteborg :) Kram

    SvaraRadera
  3. Jag håller (givetvis) med dig. Hur mycket jag än älskar julen och med risk för att låta som värsta åldringen "det var bättre förr" när skyltsöndagen verkligen var just det. Klem

    SvaraRadera
  4. Ick....det är precis sånt här som göt att jag har sååå svårt på julen. Hinner liksom kräkas på den 17 gånger innan julafton :( Oj vad jag måste träna känner jag!
    Kram snygging

    SvaraRadera
  5. Det är allt för tidigt för mig i alla fall. Här har de redan börjat, och jag fattar inte varför. Har ingen koll på när julen verkligen är?
    Kram

    SvaraRadera
  6. Förr var jag färdigpyntad vid advent, numera kommer jag på vid den 17 att hoppsan det är visst snart jul. =)

    SvaraRadera
  7. Jag har inte sett något jul-lull här än men det kommer väl. Eller så har jag missat det. Jag tycker 1:a advent är lagom, inte fasen i oktober redan.

    kram

    SvaraRadera
  8. Jag och Marodören har klämt på julsaker i dag. På våran lokala skräpbod. Kändes aningen bisarrt......Kram!

    SvaraRadera
  9. Mer jul, ja´vill ha..mer jul! Tusen stjärnor som tindrar, glitter så långt jag ser... la,la, la. Skoja bara, det är lite för tidigt, de kunde väntat till nästa vecka ;)Klem

    SvaraRadera
  10. ..håller med dig - jul = december. OKTOBER..JUL???..NEJ!//Tusenkramar Sanna

    SvaraRadera
  11. Tack för kommentarer! Och skönt att höra att ni också tycker det är för tidigt. Det får ju liksom finnas gränser... :o) Kram!

    SvaraRadera