Powered By Blogger

söndag 21 oktober 2012

Lite funderingar om det där med stil


Läser ett inlägg hos Septemberflikkan om det där med stil. Och det är ett område som jag klurar en hel massa på. Snudd på jämt och ständigt. Och känner mig helt vilsen i. För vad har jag för stil egentligen? Ingen är mitt eget spontana svar. En fantasilös tråkingenstil. Liksom… Det känns som ett område jag ständigt jobbar på men aldrig kommer ens i närheten av i mål med. Och under tiden har jag ständigt samma enformiga plagg på mig. 
Så då är ju kanske frågan vad jag skulle vilja ha för stil… Och det svaret är ganska enkelt för jag vill ha den stil som matchar mig allra bäst och gärna innehåller lite finess… Så just nu spånar jag för fullt på om det kanske går att nå lite i den riktningen med hjälp av en svart kavaj… Inget wow men något jag tycker är snyggt, något som kanske skulle kunna sätta lite elegans på mig (eller vad tror ni?) något jag inte redan har, tror jag inte i alla fall… Kanske skulle börja gå igenom sina undangömda ”smalkläder”…
Hur ser ni på det där med stil? Vad har ni för stil?... Och har ni dessutom tips på något ni tror skulle funka finemang på mig så får ni såklart väldans gärna hojta! Jag älskar ju sådant hojtande som innehåller era åsikter och tips… ;o) Take care!

6 kommentarer:

  1. Hej!
    Det där med stil, det är knepigt det och jag som tycker att du är en som verkligen har din egen högst personliga stil som är så snygg.
    Själv skulle jag om jag fick drömma vara så där självklart hippielyxbohemklassisk om du begriper vad jag menar, lite slappstrikt samtidigt som det ska fungera i ett liv som innebär allt ifrån Otto-nad till svart kaftan.
    Nu ska jag läsa septemberflikkan och kram från oss.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vad snäll du är men det känns inte som jag har det och har jag det är det en tråkig stil. Hippielyxbohemklassisk lät riktigt bra, något jag absolut också skulle kunna tänka mig. Och som du säger låter som om den passar överallt. Då får vi jaga den nu då... :o) Kram!

      Radera
  2. Även jag har klurat på detta under min X år långa levnad och har kommit fram till att jag nog inte kommer i mål. =)
    För jag ändrar mig efter dagsform, humör, hårfärg osv osv så det finns inte en chans att jag ska kunna ha EN speciell stil.
    Däremot är jag ganska klar över vad som inte passar mig; såsom rysch och pysch, Eva i Walla, rosa pasteller, Lovely knit och Grandma koftor ja den stilen.
    Och jag ser det som en väl så värdefull kunskap.

    Du för din del har faktiskt en stil - din egen stil och jo en stilren svart kavaj passar vid alla tillfällen och är en god investering.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast man kan ju ha en stil men med stor modifikation. Liksom. Hade varit bra att kunna kombinera allt med vartannat tänker jag. Billigare så (kanske...)
      Och håller med dig om vad att det är bra mycket lättare att veta vad som inte passar en, skriver helt under på din lista här till exempel.:o)
      Traderaklickade faktiskt en svart kavaj, så v får se hur den gör sig på mig när den kommer... Kram!

      Radera
  3. Jag har nog min egen stil, som egentligen inte är någon stil alls:) Jag tycker nog absolut att du har stil, det är bara lite svårt att sätta namn på den.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det kan kanske vara så, att jag har en stil utan namn... haha... och du med. :o) Kram!

      Radera