Powered By Blogger

tisdag 2 oktober 2012

Tisdag by Instagram – aldrig öppet, glömde & svårt val








Trots att det har varit en tråkig dag så har ju inte det direkt hindrat mig från att gå loss i Instagramland… ;o) Mest ute på eftermiddagsvovvenad där jag ännu en gång inte kunde låta bli att förundras över landets märkligaste leksaksaffär, kanske till och med världens märkligaste, för den är aldrig någonsin öppen. Mannen som äger den är en riktig rikskuf som inte vill sälja något, därav att han aldrig har öppet. Och skyltfönstren har sett likadana ut i åratal. Troligen decennier. Med solblekta nallar inte minst och en massa megakul prylar från 70-talet… Så nära men ändå så långt borta liksom…
Videobutiken däremot är i princip alltid öppen och rea där blev ett rotande måste. 20 riksdaler filmen fick mr Make att riva omkring ordentligt, så nu är helgen räddad ifall den skulle få för sig att regna sönder.
Turen fortsatte till kyrkogården som är hur gammal och hur galen som helst. Skulle kunna gå där i timmar men nu blev det bara lite hastigt och lustigt eftersom klockan rusade ifrån oss. Mr Make skulle jobba och i hetsen glömde jag till och med att tvinga honom ta en dagensbild på mig i utemiljö. Riktigt illa… ;o). Men jag kompenserade lite genom att istället föreviga grönsakerna som fick ingå i kvällssupén. Och! Har man ätit så mycket nyttigt så är det liksom läge för lite balans. Så nu står jag här och velar om vilket chokela som ska få följa med mig till sovrummet för lite slappt tv-tittande… Hmmm, svårt val… så det lutar allra mest åt att jag nallar lite av alla tre… See you! Kram för idag!

3 kommentarer:

  1. Jag gillar kyrkogårdar! Speciellt dom riktigt gamla. Finns mycket att titta på där. Och rogivande på nåt sätt.....
    Må du och chokladen ha en fin kväll ihop! Kram

    SvaraRadera
  2. Gillar Rikskufar jag. Han kanske är släkt med Häxan Surtant, hon vill inte heller sälja nåt.
    De där riktigt gamla gravarna är så fina och spännande och jag undrar alltid vilka de var de som ligger där.

    SvaraRadera
  3. Kyrkogårdar har en lugnande effekt på mig! Konstigt men funderar ibland vem som ligger där, hur livet såg ut då osv. Fast det blir ju annorlunda känslor när det ligger någon som stått en väldigt nära såklart. Då kommer saknaden o minnena ännu starkare.
    Alvaret är en plats som jag lätt funderar o fantiserar hur det såg ut för flera hundra år sedan! Där vet man ju att det var bebott, vilka har trampat samma mark för tusen år sedan..
    Dina Instagram är roliga inslag, fortsätt gärna med det!
    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera