onsdag 31 oktober 2012

Min dag i tre bilder – onsdag med naket, span & bak

Det har varit en riktigt jobbig dag. Massa tankar hit och dit, storslängar av saknad och en fet orosklump i magen… Tillika är förkylningen kvar. Men skit i det nu. För nu ska jag istället flasha en liten del av min betydligt mer ytliga sida av dagen. Som till exempel innehöll en skopa insupande av höstluft. 
Där det gick att slå fast att vi befinner oss betydligt närmre vinter än sommar just nu… Ruggkyla som tränger in under alla klädlager, dagar som nästintill enbart pendlar mellan grådis och mörker. Och så är träden nästan nakna nu.


Och så är det ju julinvasion, på snart alla fronter känns det som. Jag lyckades blunda ganska kraftigt för det idag, dock kunde jag inte låta bli att förundras när jag plötsligt  befann mig med tidningshyllan mitt i blickfånget... 


... för shit pommes fritte vad mycket tidningar som avhandlar denna högtid. Helt sjukt många... nästa julspan från min sida får nog bli att gå igenom dem för att se vad det är de har att avhandla i så pass gigantiska mått.
Trots min väldigt blasé inställning till julerier knatade jag hem och drog igång... 


... projekt lussekattsbak. Ja igen, de förra hade ju den märkliga förmågan att ta slut... Fast för mig är dessa bullar inte så hårt förknippade med jul, mer med att de är mucho goda. Generellt har jag jäkligt svårt för det där med traditioner, när man får och inte får... Men det är en annan historia. Den som står närmst att skriva just nu är förknippad med tv och sängen. Så peace out för denna dag. Take care!

Dagens - som mest hemmafrusysslar just nu


Tröja ovanpå – Odd Molly Gimlet blouse, almost black, tröja under – Odd Molly 100 gr cotton jersey l/s, lite lilac, jeans – Please, bälte – uråldrigt men nyss framrotat ur mina samlingar, halsband med stor silversak och små dödskallar i olika färger – made by fina vännen Maria, handledsvärmare – Odd Molly Aguarana sleeve warmer, dark grey. 

Bullar i ugnen, ja som det låter, inget förtäckt annat. Fiskburgare på spisen och tvätt i maskinen som väntar på hängning. Så jag pinnar ut i verkligheten på direkten igen. Nästan på direkten för jag har en liten fråga också; om det möjligen är någon som vet namnet på denna?:


Och skulle någon dessutom sitta på en produktbild att dela med sig av så hade jag blivit kanonglad… Dags att återgå till hemmafrusysslorna ett tag. Tjing!

Vem är du? - min favoritundersökning i repris

För snart ett och ett halvt år sedan genomförde jag en liten undersökning här. Som gick ut på att få reda på vem ni är… Ni som läser här. Jag fick superrespons då och gjorde en liten sammanställning som ni hittar HÄR. När jag nu av en slump hittade den undersökningen,min favoritundersökning, så fick jag en idé, om att uppdatera den. Att helt enkelt kasta ut samma frågor igen (plus två nya) för att i nyfikenhetens tecken se om min lilla läseskara möjligen kanske har förändrats…


Så det här är vad jag undrar: Hur gamla är ni? Vad jobbar ni med? Har ni barn? Kanske djur? Är ni gifta, sambo, singlar? I vilken del av Sverige har ni er boning, eller om ni kanske bor i något annat land? Hur ofta tittar ni in här? Vad gillar ni bäst i denna blogg? Och vad tycker ni allra minst om?

Ni får svara hur avhugget som helst eller precis hur långt ni vill. Ni kan plita svar på allt eller bara något. Anonymt eller med namn. Här eller via min mail, som är oddjosanne@gmail.com. Allt är helt upp till er… Förra gången fick jag 89 svar! Vågar jag hoppas på typ lika många nu?... :o) Ha en bra dag därute. Kram för nu!

tisdag 30 oktober 2012

Min dag i tre bilder – tisdag med glömska på tapeten

Om jag hade tänkt till och kanske framförallt kommit ihåg att jag drog igång en veckolång fotoutmaning igår så kan det hända att jag hade tagit någon bild på doftljuset som hittade hit idag. Kokos och citrongräs, en ganska söt doft men riktigt najs ändå. Och kanske att jag hade dokumenterat någon utevy i den solkryddade höstskrud som vilat över verkligheten här idag. Eventuellt hade glöggen, den riktiga, som både har inhandlats och testats denna tisdag blivit avbildad. Eller Freja hund i sin fina kamouflageväska, som hon satt i när maken for iväg med henne till djursjukhuset nu i afton. 

Men nu tänkte jag inte till, kom inte ens ihåg. Så därför har jag istället få ta vad som fanns att tillgå ur det befintliga sortimentet, det okynnesknäppta sortimentet. För att slippa stå med skägget i brevlådan var det liksom bättre med skitbilder än inga bilder. Och det är ju definitivt ingen garanti att det hade blivit så mycket bättre om jag verkligen hade tänkt till, kommit ihåg… Men nu kan jag, oavsett vilket, ändå och lite lagom ostolt presentera min dag i tre bilder:


Det ska göras gågatan av en vanlig gata runt vår husknut. En riktigt bra initiativ tycker jag. Däremot är det galet sorgligt att de måste plöja de fina träden som stått där jämt bara för det. Varför liksom. 


Freja hund i sprillans ny tröja, damp in i brevlådan idag. Snöflingemönstrad årstidshelvetet till ära... Det är sådant jag roar mig med ibland, när shoppingsuget slår till men kassan är ganska skral, jag shopsar billiga plagg till den lilla hunden. Jag stillar shopmanin, hon slipper frysa. Dubbelt bra där med andra ord.


Mr Make och Smilla katt. Konfererar huruvida det är matdags eller ej. Smillas blick fick det slutgiltiga ordet, det var matdags för djuren.

Och nu har det blivit sängdags för min del. Så god natt, tack och Kram för idag!

Statementprovning på Lindex & Dagens stass i repris

När Titti visade lite av dem hos sig för några dagar sedan så blev jag lite nyfiken. Och knallade därför inom Lindex idag. För att spana in deras ganska nysläppta kollektion Statement style. Fem plagg åkte med in i provrummet. Och när jag stod där inne och kastade av och på dessa ovandelar så kände jag att det var statement på dubbla plan. För min egen del som ett never ever att jag skulle kunna börja shopsa mina kläder i en kedjebutik. Som en äckligt jävla bortskämd kläddiva… En riktigt pinsam sådan... 
Men vid första anblicken så tyckte jag att plaggen såg ganska billiga ut, så det var den känslan jag drog med mig genom hela provningen. Som var lite feberkryddad och stressad då det var kö till provrummen och dessutom hade jag röster av två gapiga kärringar i hytten intill ekandes i skallen på ett obehagligt sätt hela tiden. Ja jag skyller min dumhet lite på det. För när jag kom hem och tittade på bilderna så är det ju inget fel på de kläderna. Alls! De kanske inte riktigt är jag?... Fast all världens designers kanske nödvändigtvis inte behöver skapa enbart för mig… ;o) 
Ni får gärna berätta vad ni tycker om plaggen. Att sedan jag är ful och kanske för fet, kanske för smal, har ju blivit anklagad för både och så det är inte så lätt att veta hur min dagsform tolkas... och att jag har feberglansiga ögon och taskig frisyr och allt det där kanske ni kan bortse från... Okej? Då kommer provningen:Svart linne med pärlor och strasstenar. Storlek 36. Pris 299:-


Svart ärmlös topp med handsydda paljetter och pärlor fram. Storlek S. Pris 199:-Vit ärmlös blus med olikfärgade glasstenar framtill. Storlek S. Pris 199:- 


Svart peplumtopp i spets. Storlek S. Pris 149:-Kort, pärlbeströdd kavaj i öppen modell. Storlek S. Pris 899:-

Mer om dessa plagg och andra i samma kollektion hittar ni om ni klickar HÄR. De plaggen jag, välklädda superdivan själv… ;o) (ja, jag skäms...) bar denna dag har jag redan visat en glimt av i förra inlägget, men då jag fick frågan om jag inte kan skriva ut vad kläderna jag har på mig är så kommer min dagens stass i repris här, direkt följt av ingrediensförteckningen.


Blus – Odd Molly Multi anglaise ldt blouse, vintage dark grey, kofta –Odd Molly Timeout wrap cardigan, dark blossom, döskallehalsband – Rock by Sweden, handledsvärmare – Odd Molly Aguarana sleeve warmer, jeans – Please, bälte – urgammalt och saknar märke, jacka – mörkgrå Odd Molly parker coat (som den kanske heter…), sjal – Odd Molly Cascais, multi, svarta pjux – Primeboots, tygväska – ett marknadsfynd från i somras. 

Det var alles för den här gången. Kom precis på att jag helt glömt av att ägna minsta tanke åt fotoutmaningen, min dag i tre bilder… Men får se vad som fastnat i Iphonen under dagen så jag kanske kan återkomma med ett hopfuskat sådant inlägg lite senare. Men Tjing för nu! Take care därute!

Dagens – som tampades lite med pesten

Var tvungen att släpa mig ut på stan idag. På grund av tre grundläggande behov; införskaffande av tjocka sulor till ett par pjux, ett stort blogg att klottra fullt med listor och insupande av solklädd luft. Och såklart drogs jag, likt en fluga till skit, in i ett litet hörn jag egentligen avskyr. Men som jag ju kämpar på att försöka gilla, i alla fall litelite... trots att det idag mest kändes som att tampas lite med pesten.Japp, jag julspanade. På Åhlens. Och som om inte det var nog där gav jag även mig i kast med något som till stor del bekräftade det jag misstänkt, att jag är en klädmässig diva… Hur det tog sig uttryck och vad det var jag släpade med mig in i provrummet på Lindex avslöjas dock först lite senare. (Bilden här är dagens stass...) För nu står det två hundar och hoppar av vovvenadlängtan här. Tjing! 

måndag 29 oktober 2012

Min dag i tre bilder – måndag med en tjuv i huset

Den usla fotoskörden idag krävde lite upprättning. Kände jag. Och eftersom jag tidigare funderade på om det inte är dags att ta till lite fotoutmaning igen, det var ju ett bra tag sedan nu, så slog jag till på en beprövad sådan. Min dag i tre bilder. Nu har jag ju då alltså fusksattigång men vill någon av er andra haka på från imorgon så hade det varit skoj. Jag tänkte köra konceptet hela veckan.

Eftersom jag fortfarande är i feberförkylningens grepp har det blivit en hel del sänghäng idag också. Vilket ju alltid blir lite trevligare med tillgivet sällskap…


… och det är en uppgift som PimPim katt är grymt bra på. Fast det är ändå inte hon som spelat huvudrollen här idag. För den roffade istället denna dam åt sig:


Muffin Rubin. Som har lagt sig till med en ny titel den senaste veckan. Hon har blivit tjuv. Stortjuv till och med. För allt från hårsnoddar, cigarettaskar och räkningar till en påse med lussekatter, pennor, armband och en rökelsehållare har fått fötter med hennes hjälp. Idag har hennes kriminella handlingar gjort mig till detektivaspirant, i hopp om att försöka lösa mysteriet med det bortrövade Eifeltornet. Som i hängsmycket som följde med mig hem från Panduro i Malmö för lite drygt två veckor sedan.

Alltihop började med att den lilla påsen det låg i befann sig på golvet i morse. Tom. Och inget smycke i närheten. Så det var inte så svårt att räkna ut att fröken Roffare släpat iväg eiffeltornet någon helt annanstans. Frågan var dock var, för som jag har letat. Tokletat. Hela dagen i princip. Framåt kvällningen gav jag upp och bestämde mig för att ge mig på disken istället. Gissa förvåningen när jag nästan var klar och hade låtit det Yesdränkta vattnet rinna ner i avloppet: 


För där låg det lilla blingtornet gömt. Minsann. Vem hade tänkt på att leta där liksom?... Och dess återfinnande tar jag som ett tecken på att det kanske är hög tid att fixa till det så att det kan användas. Och bara för det så fick jag en hel massa andra idéer på smyckespysslande som jag skulle vilja ge mig i kast med… Hmmm… var köpa prylar till det?... Får bli kvällens närbaserade projekt här… Så peace out för idag. Och Take care därute!

Glömde allt, utom nykomlingen som dök upp idag

Med god vilja och en sjujäkla massa positivitet, och det var ju min plan att vara tant uppåt den här veckan (eller i alla fall så länge det funkar… och en fjuttig dag ska jag vill kunna fixa det i alla fall…) så är nog förkylningen så sakteliga på väg åt tillbakagångshållet. I alla fall lite. Bra där. 
Men istället har en förvirring, ovanlig kraftig till och med för att vara mig, satt in. För inte nog med att jag glömde telefonen hemma under båda vovvenaderna jag varit ute på idag, och därmed alltså inte kunde ta en enda bild,så förlorade jag även ur minnet att det dagligen brukar tas dagensstassbilder här. Fast! Lite dokumenterat har det ändå blivit. Oskarpa, lysrörsgula och jävliga. Men jag vill ändå visa, nykomlingen. Som landade hos mig idag. Rebiya blouse, mid indigo:Som alltså är en sample då denna aldrig gick i produktion. Jävligt korkat… Tjing!

söndag 28 oktober 2012

Rapport från en nerbäddad gnälltant – del 5

Tillbaka i bädden och detta får bli den allra sista gnällrapporten. Inte för att jag på långa vägar känner mig kry och alert men däremot färdig på gnällfronten, för den här gången i alla fall. För det börjar bli lite trist och tjatigt. Att vara en kronisk gnällkärring… Men jag passar på att suga ur sista droppen, för det är fortfarande jävligt synd om mig. 
Feber, halsont, spränghuvudvärk och så vidare. Och som om det inte skulle vara nog har det tillkommit ett evigt rinnande och extremt kliande i ögonen. Kul, kul… 

Och nu gnäll, eller vad man ska kalla det, av lite annat slag, för jag fick en fråga, av någon som vill veta vad jag menar med underbara och älskade av alla, som jag ordviftade om tidigare idag, denna någon bad mig specificera. 
Och absolut. Min definition av detta begrepp innefattar människor, av det kvinnliga könet främst, om man nu ska specificera… som jämt och ständigt framhäver hur bra, nej förlåt, det var lite för klent, fantastiska passar bättre, hur fantastiska de är. Och lyckade. I allt det gör och tar sig för. Hur fina hem de har, rena inredningsreportagen a la toppklass. Hur söta, finklädda, välartade barn de har, såklart! Hur extremt kunniga de är inom styling med sin egen stil, också såklart!...

I kort är allt, exakt allt, ett enda rosaskimrande lyckolull. Enigt dem själva, enligt bilden de ger av sig själva. Som kanske är helt sann, kanske bara bullshit i kvadrat… vad vet jag? :o) Mer än att jag är något av tvärtom, mer sluskig whitetrash liksom. Inte underbar och därför långtifrån älskad av alla… Ni fattar va?

Fast jag har två katter som är underbara och älskade. Av oss. Trots att den ena, PimPim, bara har ett öga (det andra fick opereras bort när hon var liten, innan jag fick henne, eftersom hon for illa när hon blev utkastad som liten kattunge) och den andra, Mazarin, har en tass som är sönder och därför haltar sig fram och som dessutom mest är ganska vilsen och förvirrad i skallen. Underbara och älskade. Av oss här i boningen. Just för att de är som de är. Operfekta... Ni fattar va? ;o)


Shit vad mycket dravvel det blev här. Förlåt, det var inte meningen… Fast nu får det vara nog från mig, för idag, för den här veckan. Återkommer imorgon. Kram!

Dagens - en klenis som premiärgick nya jeansen


Vit tunn och väldigt skrynklig blus – Braez, kofta – Odd Molly Timeout wrap cardigan, dark blossom, mörkblå jeans – G-star Raw Lynn skinny (nyadopterade och de jag skrev om igår), halsband made by Maria, bälte – urgammalt som jag grävde fram ur en låda idag, handledsvärmare – Odd Molly Aguarana sleeve warmer, dark grey, jacka – mörkgrå Odd Molly parker coat (som den kanske heter…), sjal – Odd Molly Cascais, multi, svarta pjux – Primeboots.

Lyckades som synes släpa mig ut med vovvarna. Och maken. Soligt men kallt och definitivt supernajs med luft. Och ljus. Fast shit vilken klenis jag är, blev helt utsjasad av den lilla turen på en dryg timme. Men innan jag kraschlandar i sängen igen ska jag passa på att svänga ihop någonslags mat. Liiite trött på att leva på snask och skräp… See you! Kram för nu!

Rapport från en nerbäddad gnälltant – del 4

Tv-tittande, tidningsbläddrande och kaffesörplande. Det är väl i stort sett så det har sett ut i min lilla värld sedan mitt förra inlägg. Så same shit, different day kan man väl lugnt påstå. Traderaninjandet blev det dock inget med för datorjäveln hängde sig… Inte alls störigt när det var en hoodie som jag letat efter ett tag som gick för under femtiolappen… 
Men vad är väl en klädtrasa när jag redan har garderoben överfull… Ni hör, jag försöker förhålla mig positiv, som man ju ska i alla lägen… Har jag hört…

Fast jag håller inte med. Jag tycker att en blandning av upp och ner, av skit och bra är att föredra. För i mina öron låter det betydligt ärligare. Men så tillhör ju inte jag skaran av underbara och älskade av alla. Så det kan kanske vara därför som jag bättre kan identifiera mig när även motgångar kommer på tapeten. Sådana är jag väl bekant med nämligen…
Fast jag menar det med hoodien. För jag har kommit på att jag har en gigantstor kartong med gamla kläder, så kallade smalkläder, från ett par år tillbaka, som jag ska släpa upp från källaren och gå igenom så fort det är bye bye febern. 
För med en skvätt tur finns det prylar där som inte känns helt passé utan som funkar att återuppliva till användning. Så fortsättning lär följa på den fronten...

Det är sådant jag funderar på här i sjukbädden just nu. Och lite på vad jag ska göra med mitt liv, denna ständiga fråga som aldrig tycks få något konkret svar… Jag har däremot kommit till insikt inom ett annat område, det efter att de senaste dagarna ha druckit mig igenom stora delar av vårt teförråd. Och blivit på det klara med att de där billigare sorterna från Lipton är faktiskt inte helt fel ändå. Indian chai speciellt, det är mucho slurpigt. Fast godaste var nog ändå dagens frukost…


… ostbågar. Till frukost. Yes! Lite kul ska man väl ändå få ha… Att det sedan har parkerat sig en massa transfetter och annan skit i min kropp på grund av det är liksom inget som jag orkar bry mig om… De är i gott sällskap av pepparkakor, choklad och lussekatter så de har det nog alldeles finfint… Själv ska jag strax kasta mig in i duschen. Och klä på mig något annat än sunkstass och ge mig ut på en vovvenad. Luftbristen börjar nämligen gräva stora hål i skallen på mig… Vilket ni hör av allt omotiverat svammel här. Så punkt för nu. Kram & Take care därute!

Rapport från en nerbäddad gnälltant – del 3

Jag höll andan och hoppades. Stenhårt. På att förkylningen skulle vara långt borta när jag slog upp ögonen denna morgon. Förgäves. För den är kvar… med exakt samma symtom som igår, precis samma intensitet. Jävla skit. Liksom. Men det finns ju inte så väldans mycket att göra åt saken direkt. Inte för att jag har några planer på att gilla läget, men acceptera det känns ju ändå som det enklaste… Trots att sängen och jag är rejält skittrötta på varandra vid det här laget.

Så vad finns det då att blogga om när jag har varit stationerad i just bädden sedan jag plitade här sist? Ingenting egentligen. Men om man sänker sina krav till någonstans väldigt nära gränsen ointressant så kan man ändå kasta in ett ord eller två. Så som att jag var superladdad inför ”Så mycket bättre” igårkväll. Har verkligen varit helt såld på de tidigare säsongerna. Men samma känsla infann sig aldrig riktigt nu. Och jag kan inte riktigt sätta fingret på varför… Uggla är en skön pajsare, Darin ganska cool och Maja likaså, förutom att hon INTE ska sjunga på skånska, för det lät inget bra. Alls… Miss Li däremot, kvällens bästa om vi ska prata i musikmässiga termer. Grym tolkning! Men resten, jag vet inte, jo med tanten vet jag, henne gillar jag absolut inte, dryg, stroppig och alldeles för sminkfixerad :o) De andra var mest bleka. Typ. Vad tyckte ni andra som såg det?

Något annat som också visade sig vara en klar besvikelse var glöggen. Blossa 12. Med ingefära och yuzu. Som shoppades hem för ett tag sedan men testades på riktigt först igår. Som sig bör med russin och mandel. Och många pepparkakor till.


Då Flipfloppan har gjort en klockren recension av den, som jag skriver under på till punkt och prick, så hänvisar jag er dit istället för att efterapa. Ni hittar den HÄR. Själv ska jag försöka Traderaninja lite nu, men vi hörs senare, med fler menlösa rapporter från sjukstugan, om ni nu mot all förmodan vill ha sådana… :o) Tjing!

lördag 27 oktober 2012

Rapport från en nerbäddad gnälltant – del 2

Jag lyckades aldrig nätlokalisera de där pjuxen, Dr Martens med nitar. Lika bra det kanske för det är väldigt väldigt lätt att slinta med febriga fingrar. Har jag hört… :o) Och dessutom är det ju hundans enkelt att få med hjärnan på sådana tilltag när det är extremt synd om en… Så därför har jag hållit mig långt ifrån all form av webshopar idag. Däremot lyckades jag med lite irl-provning. 
Det medan tevattnet ännu inte kokade och jag fick syn på dem i sin påse i köket. G-star jeansen som kom i veckan. Superfina jeansen som jag adopterade av en annan bloggtjej. Tack söta för det! De passar perfekt! Nu var jag inte alert nog att ta bilder under den lilla stund de satt på kroppen men de lär troligen användas flitigt så ni lär få se dem till leda framöver i alla fall… :o) 
Annars har det varit konstant sängläge. En lång stund med det sötaste sällskapet.


PimPim katt. Som har klampat och trampat på täcket medan jag haft ett öga på något program på tv och ett i någon tidning. Och så har jag inte kunnat låta bli att fundera över varför det aldrig, någonsin, förekommer något Odd Molly-plagg i blaskornas modereportage… För jag har då aldrig sett något vad jag kan komma ihåg, har ni?... Det är svindyra plagg, en del från kedjorna och så figurerar en hop andra märken i samma prisgrupp som Odd Molly… Men inte de då. Är det någonslags bojkott?... Förbannat märkligt i alla fall…
Det var allt från sjukstugan för nu. Men eftersom jag har vansinnigt tråkigt så lär jag väl titta in med fler komplett menlösa rapporter... Så to be continued... Tjing!

Rapport från en nerbäddad gnälltant – del 1

På sängbordet hopar sig drivorna av snorpapper i rasande fart, inte så speciellt fräscht men som det är. För det är en sådan dag idag igen, en förkylningsdag. Som sedan i onsdags har eskalerat för varje nytt dygn. Blivit värre. Så idag är det förutom en konstant rinnande näsa även sprängigaste huvudvärken, en igentäppt hals, ihållande hosta och feber på schemat. Fy fan vad det är synd om mig!

Ja jag är gnällig. Allra mest för att idag skulle egentligen ha varit en rolig dag. Med PT-grupp och kompisutfärd till annan stad. Som jag både och har sett fram emot så mycket. Jag vet att det finns de som lider av obotliga sjukdomar och att de faktiskt har det mycket värre men jag kan ändå inte låta bli att bli jäkligt nerstämd av alla bakslag som mitt liv verkar präglat av just nu… :o( 
För så fort jag tror mig se en ljusning i sikte så rycks mattan bort under fötterna på mig… Och då kan jag inte låta bli att undra var man ska hitta ny inspiration till att orka fortsätta så, att vara glad, positiv, bygga upp hopp, för att ändå alltid landa tillbaka i mörka förhatliga dalen igen… Om och om och om igen…

Fast nu blev det lite väl gnälligt, även för mig… För jag försöker ju trots allt att pigga upp mig, vara positiv, en kämpe, hjälte eller what fucking ever av allt det där som förväntas av en… ;o) Just nu genom att bland annat försöka lokalisera ett par Dr Martens som jag kärade ner mig i när jag bläddrade modetidning nyss. Dessa..


… med nitar på. Ännu inget napp så jag plöjer vidare ett tag till… samtidigt som jag fortsätter att bygga torn av snorpapper på sängbordet… Så peace out för nu!

Månadens bästa på Instagram

fredag 26 oktober 2012

Dagens – som inte tänkte på att ta hänsyn

Det har varit sängläge tillsammans med hosta, huvudvärk, feber och snor för min del idag. Ganska trångt om utrymme att andas med andra ord. :o) Så på sätt och vis var det därför ganska skönt att hundarna behöver ut och röra på sig lite då och då. För eftersom mr Make också mår i klass med mig så har vi dels skiftats om och dels tagit en tur tillsammans. Då vi även passade på att köpa hem allra bästa sjukmaten (pizza) och knäppa av en dagensstassbild på moi…


… eller två blev det som synes. Jag kunde nämligen inte välja mellan pest och kolera och därför kryddar jag till det med både och. Kunde ju faktiskt ha tagit hänsyn och besparat er min deprimerande uppenbarelse fredagskvällen till ära…Och skippat att kasta ut någon bild alls. Men tänkte inte på det… Sorry :o) Nu: tillbaka till min miserabla synd-om-tillvaro i bädden… Fast Johnny Depp gör den lite skojsigare i alla fall... Genom sin närvaro på tv :o) Take care & Kram!

Om det helt enkelt är de som får mig på fall

Vaknade vid 7 i morse och kände mig galet pigg, ovanligt alert, så jag borde ju anat redan där... för jag vaknar aldrig med ett tjohej på läpparna, jag vaknar som en sengångare som behöver koffein för att kickas igång... Nu var det tjohej ända ut i fingerspetsarna redan från det att lgonlocken slogs upp, så projekt julstädning gick loss på ännu ett överbelamrat köksskåp.
Började gå loss, för som om en 250-kilosbomb bränt av blixtrade plötsligt yrsel, huvudvärk och halsontet från helvetet till. Back to bed. Där jag nu ligger och ömsom tycker extremt synd om mig själv, och ömsom funderar över om det helt enkelt kan vara så att jag är gravt allergisk mot svulstiga städoperationer... Om det helt enkelt är de som får mig på fall. Kanske... Och eftersom intresseklubben börjar få en hel massa att anteckna så blir det Tjing för nu!... Take care därute!


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 25 oktober 2012

Inte bara min förtjänst utan troligen mest Leifs

Lovade ju att avslöja vad det blev av min spontana bakrond idag. Och även om jag redan har gjort det i kommentarsfältet så upprepar här. Men nu även i bild:


Inte ett dugg snygga och dessutom ganska ojämt gräddade men attans vad goda! Så pass att jag är inne på att slurpa i mig en tredje just nu… Jag kan tydligen lyckas med något här i livet… ;o) Fast det är inte bara min förtjänst utan troligen mest Leifs. Eftersom det är han som har totat ihop receptet som jag (för en gång skull) följde till punkt och prick. Ni hittar det HÄR
Och så tycker jag det är kul att baka bullar så kanske lite därför de blev bra också. För jag tror ganska mycket på att man är lite bättre på det man tycker är roligt, än det man tycker är trist och drygt. Typ. Vad tror ni? Peace out för idag!  

Nykomlingen som dras med två tveksamheter

Jag försökte mig på det för en himla massa år sedan. Men den gången klickade det aldrig riktigt som jag hade önskat. Inte alls om jag ska vara ärlig... Så därför var det lite av ett vågspel när jag hux flux fick för mig att jag vill ha en svart kavaj. Och väldigt snart därpå, som i innan jag hann tänka efter ett skvatt, föll för en på Tradera som jag ninjade hem. Och nu är den här... Och ser ut på följande sätt:Ja skitbilder jag vet, lysrör är ingen jättepolare med min Iphone… Och ja kavaj med en guldig dragkedja strax nedanför midjeområdet. Vilket jag tyckte kunde vara en smula annorlunda, kanske till och med lite coolt. Liksom... Men nu vet jag inte riktigt. Vad säger ni? Och inte nog med min tveksamhet på den fronten, jag blev plötsligt även megaosäker på vad jag ska ha under… Så att det blir just lite coolt som jag är ute efter. För klassiskt och strikt är inte riktigt jag… Hade tänkt mig så här med ett enkelt linne under men känns inte det lite väl trist?... Hilfe, hilfe… Någon som kan hjälpa tanten här?... Ha en bra kväll därute. Kram!

Att försöka roa sig en febrig eftermiddag i sängläge…

… är inte det allra lättaste direkt. Tycker i alla fall jag. Försökte först med…


… kaffe och artikel om Lars Wallin. Såg hans utställning tillsammans med kombatant Helen i somras, galet bra. Har velat åka och se den igen men eftersom den slutar om en dryg vecka ser det lite dystert ut med det. Tyvärr. Men! Bra där då att den kommer till min lilla by nästa sommar. Fast det är då och även om det gjorde mig massa glad så tog tristessen av idag snabbt över igen. Och ensamheten. Fast ett paket skorpor funkade bra för att få sällskap…


… av Ajax som inte tackar nej till att få glufsa en och annan sådan. Dock var hennes matte rubbat sugen på chokela (som vanligt…) och gick snart loss på mr Makes förråd av just denna åtråvärda vara. Som jag snabbt slurpade i mig…


… framför datorn. Som alldeles riktigt saknar ett par tangenter. Den lider även brist på snabbhet, pålitlig Internetuppkoppling och lite annat bra att ha men just nu finnes icke råd för en ny så den får tjänstgöra ett tag till. Dock inte så länge denna eftermiddag för tv lockade mer. Och då i synnerhet ett avsnitt ur en serie som jag är helt såld på just nu…


… Property ladder. Om vanligt folk som köper och renoverar upp hus och lägenheter för att sälja med fet vinst. Spännande. I alla fall i min händelsefattiga värld :o). Som dock ska förgyllas med lite lagomaktivitet strax. För risken att växa fast mellan lakanen är överhängande och hur kul är det?... Inte speciellt. Jag behöver en smula omväxling och därför står bland annat dessa attiraljer just nu och väntar på att svängas ihop i köket…


… till vad kan ni få gissa om ni vill… ;o) Annars kommer svaret senare. Tjing!

Dagens – som försökte sopa under mattan för en stund

När det känns som ett träningspass i råstyrka att lyfta ner mölkpaketet från hyllan i butikens kyldisk till kundkorgen på golvet. När det känns som ett maraton på snävt åtstramad tid och under pistolhot att gå till affären och tillbaka. När man skakar av köld trots vinterjacka i plusgrader, för att strax därpå tycka att strilregnet är lite skönt då det svalkar ner svettfrossningarna… Då kanske man borde ha stannat hemma och hållit sin feberförkylning i sängen. 
Borde. Inte gjorde. För jag var ju tvungen att shopsa mat. Och hade dessutom ett mission att ta itu med åt en vän. Så jag sopade dåligmående under mattan, försökte i alla fall… och knallade ut på stan. Som inte direkt var en munter syn:


Och det kanske inte dagens stass heller var, den jag bar under vinterjackan:


Trekvartsärmad t-shirttunika – Maison Scotch, underklänning i bomull – Spira, sjal med USA-flagga som jag inte vet märke på, jeans Please, pjux – Primeboots. 

Fast det spelar inte så stor roll, att stassen var fantasilös, i alla fall inte nu. Nu när det är mysdressen på och jag ligger nerbäddad i sängen och förbannar att jag inte fick med mig någonslags choklad hem. Eller åtminstone en liten burk pepparkakor… Attans… 
Men jag fick dock med mig ett paket med en kläd. Ett plagg jag plötsligt fick för mig kanske kanske kunde vara något för mig… Får jag ett ryck att köra kombinationen prova och plåta så dimper det in bild på den sedan. Men Tjing för nu!

Tips till helsingborgare: gilla, dela, få 30% på Odd Molly

Rubriken säger det mesta, förutom att det handlar om att gilla och dela inlägget som ser ut så här…


… på Zebras sida på Facebook. Det dök upp där igår så erbjudandet gällde för igår. Och idag. Fredag och lördag är det istället detta som är aktuellt…


… inte helt fel det heller tycker jag som gillar en del av deras saker. Peace out! 

onsdag 24 oktober 2012

Glädjefyndet som ska bli en tatuering

Jag glömde ju att visa dagens lyckoframkallande städfynd i förra inlägget. Något jag letat efter så länge att jag nästan gett upp hoppet att få återse det, nämligen...


… fotot på min pappa. Och som en glad bonus dök även ett på brorsan upp. Ett som jag inte heller har hittat trots gediget letande, men som ändå har funnits med mig jämt eftersom det är den bilden jag har tatuerad på min vänstra underarm. Ett foto som jag själv tog för sisådär 12, kanske 13, eller 14 år sedan. 
Det på farsan är från 1971. Som såhär lite drygt 40 år senare ska bli högaktuellt igen. Som tatuering. På mig… Tillsammans med ett lika gammalt på min mamma. Vilket jag säger här så att det ska bli av också… jag är nämligen sämst på att ta tag i projekt som innefattar nålklotter. Det gör ju för fasiken ont… 
Men nu är det sagt, och därför oåterkalleligt... ;o); så nu får ni påminna mig om ni vill ifall jag glömmer (eller förtränger heter det visst…)… Gonatt & Kram för idag!

Att koppla bort möda och besvär & bli dödshotad

Helvete!... Jag var laddad, peppad och extremt på. För att kicka igång min första dag som effektiv strukturtant. Hade en lista att kasta mig över, en lista inspirerad av Fionas tips med färre saker. (Tack som fan för det vännen!) Realistiskt planerad till skillnad från de tidigare jag plitat som har krävt tre gånger så långa dygn än vad verkligheten bjuder. Laddad, peppad och extremt på. Men vad händer? Jo jag vaknar med feber, halsontet från helvetet och lite andra goa förkylningssymtom… Med andra ord rätt ordentligt däckad… 

Men! Jag må vara ostrukturerad och oeffektiv som attan, men min envishet går inte av för hackor när jag kopplar på den sidan, så en sak på listan har ändå blivit gjord. En av de allra jobbigaste, och tråkigaste till och med... För genom att koppla bort möda och besvär så lyckades jag röjja i vårt värsta kaosskåp. Ett sådant som man inte kunnat öppna utan att det har drösat ut en massa prylar. Nu är det bara fyllt till en knapp tredjedel. 
För skit vad jag har kastat. Allt jag ville utom en sak. Som ockuperades direkt den kom ur skåpet och sedan vaktades med blickar som hotade med dödsstraff om den ens skulle flyttas så mycket som en centimeter närmre sopberget.


Så de har kvar sin kattong. Våga annat liksom… och jag är lika nöjd som äntligen har fått igång operation julstädning på riktigt. Lite på tiden när det nu, på dagen till och med, endast återstår två månader till julafton… :o) Att jag kallar det julstädning beror på att det ska vara sanerat och klart som i skitfint till dess. Och för att det är sådant där fejande som innebär att alla prylar ur skåp och lådor rycks fram, granskas, värderas i huruvida de har rätt att få stanna kvar eller inte… Alla ytor skrubbas frenetiskt och det ska sedan finpyntas och snyggdonasmed ytan... Ett övernitiskt städande med andra ord. Just som forna dagars julstädning… Fast just nu spränger skallen nästan sönder så jag får vila upp den en stund framför bönderna på tv. Take care därute! Tjing!

tisdag 23 oktober 2012

Recept på supergodaste rödbetsbiffarna

För att jag själv ska komma ihåg då jag manipulerade ett recept jag hittade. Och för att jag i allra högsta grad kan kalla dessa supergodast, och dessutom var de megaenkka att göra, och därför vill jag dela med mig av receptet på rödbetsbiffarna som jag gjorde i söndags, och idag igen. Så här kommer det: 


Ingredienser: 
600 gram kokta rödbetor
ca 5 ganska stora och kokta potatisar
2 ägg
1 hyfsat stor gul lök
salt 
svartpeppar
eventuellt chili (jag använde chilikrydda)
olja, margarin eller smör att steka i

Gör så här: 
Riv ner de kokta rödbetorna och potatisen i en skål. Skala och finhacka löken och blanda i den. Tillsätt äggen, krydda med salt, svartpeppar och eventuellt chili. Rör om ordentligt. 
Hetta upp en stekpanna och ha i olja, smöret eller margarinet. Forma röran till biffar och stek på medelvärme till de har fått schysst färg på båda sidorna. Tar bara ett par minuter. Klart! 

Tips: 
Jag hade svårt för att få biffarna att hålla ihop i stekpannan första gången. Tror det kan ha berott på att jag vände dem för tidigt, för när jag gjorde dem idag igen så lät jag dem ligga lite längre på varje sida och då funkade det betydligt bättre. 
Det blev väldigt mycket ”smet”, jag gjorde inte allt utan sparade en del i en burk med tättslutande lock i kylen. Funkade kanonbra för när jag tog fram idag och stekte några till så smakade de nästan ännu bättre än när smeten var nygjord i söndags. Som att den stått till sig liksom. 

Vad man kan ha till: 
I söndags testade jag både fetaost och getaost. Lika gott med vilket som. Hade även saltgurka till då vilket var riktigt slurpigt. 
Idag testade jag istället keso och sallad med isbetgssallad, gurka, tomat och champinjoiner. Inte helt fel det heller även om jag nog föredrar altenativ 1. Tjing!

Dagens – som sköt upp det till imorgon

Mörklila kofta – Odd Molly Cotton embroidered cardigan, skinnjacka – Odd Molly Letherette jacket, powder, Halsduk – Odd Molly Scarf scarf, rose, jeans – Please, kamouflagemönstrade pjux – utåldriga. Freja hund i randig luvtröja från Dobaz. 

Struktur och effektivitet uteblev. Även denna dag. Men jag har i alla fall jobbat på det. I listform. Som är hopplitade och börjar gälla imorgon. För varför börja direkt när det går att skjuta lite på… :o) Men imorgon. DÅ blir det minsann ett kliv in i den där struktureffektiva världen jag suktar efter att få tillhöra. Till dess, eller i alla fall till det blir dags att lägga brillorna på sängbordet och säga hej till John Blund så är det kaffe, chokelabollar, popkorn och tv som gäller. Var rädda om er. Tjing!.