Powered By Blogger

tisdag 29 november 2011

64 minuter – 14 bilder: på julklappsjakt i en skog

Som jag redan har avslöjat så var jag, mr Make och hans geocachpolare R ute och klampade skogsmark idag. Såklart handlade det om en geocach, en gigantisk sådan, med julklappar i. Och dessutom en riktigt komplicerad en där man först fick leta upp gator med julanknytning, räkna koordinator som en tok och samla siffror som gick till hänglåset som satt på julklappslådan/ cachen. Det där förarbetet har jag inte varit med på så därför fattar jag knappt ett nada själv… Men med ut i skogen för att hitta slutgömman var jag alltså.

Vilket började med två lättframkomliga stigar som vi snabbt traskade oss förbi…
 


… därefter blev det knivigare och terrängen minst sagt lite bökigt svårforcerad…


… eftersom det var till att skutta nerför stup, hoppa över bäckar, vada i sankmark och försöka undvika att fastna i grenar. Bland annat. Men det fanns även en hel del att titta på, även om det garanterat hade varit bra mycket finare där om vi kommit dit under sommartid: 
 


Vi pratar en sträcka på i runda slängar 250 meter, som tog dryga 25 minuter att knalla. Men! Vi hittade målet. Julklappsgömman som befann sig här under:


Och vi pratar lådan som verkligen heter duga, tänk att ha släpat ut den dit…


… med presenningar, julklappar och allt. Riktigt imponerande. Både påhittat och utfört, av ett äkta par i 50-årsåldern.. Sedan var det bara att traska tillbaka. Eller bara och bara förresten, vi yrade en hel del vilse till en början, jag för att jag mer tittade upp och ner och på grenar och grejs än rakt fram, liksom.


Det var en helgalen, men superrolig utflykt. Vilket inte riktigt alla tycker…


… som mina PrimeBoots. De är riktigt ruggigt ledsna. Och sååå skitiga så det är gör lite ont att titta på dem nu… Det får bli någonslags rengörning på djupet här. Är det någon som har tips på hur jag ska fixa det på bästa sätt så är ni hjärtligt välkomna att hojta till här. Hoppas ni har en bra kväll. Kärlek & Respekt!

3 kommentarer:

  1. Jag fick en fråga på mailen av Ingela som undrar vad det var i julklappen. Och det kommer därför en bild på den i ett inlägg alldeles strax.

    SvaraRadera
  2. Vilken rolig idé, skattjakt för vuxna :-) Blir spännande att se vad det var i klappen.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Oslotigern: ja det är ganska kul, även om maken är betydligt mer hooked än vad jag är. Kram!

    SvaraRadera