söndag 20 november 2011

Veckan med Muffin Rubin – del 2: tema likhet

Hon är röd och har lång päls, han var röd och hade lång päls. Och där trodde jag att likheterna skulle stanna. Men Muffin Rubin blir bara mer och mer lik Bosse katt för varje dag som går.
Det är nästan lite ruggigt men ingenting jag bara inbillar mig. Tvärtom så har jag försökt att slå bort deras gemensamma drag som enstaka tillfälligheter... Men…

Hon går efter mig hela tiden och har konstant full koll på vad jag gör, hon ligger gärna i mitt knä eller på saker som block och böcker, och helst där hon är som allra mest ”i vägen”. Hon kommer rusandes så fort man öppnar kylen, hon tigger mat som en hund och försöker oftast roffa åt sig vad hon kan i matväg så fort hon får minsta lilla chans. Hon till och med ligger och sover lika smågalet som han gjorde. Bland annat…

Drag som våra andra katter till allra största del saknar, men som alltså Muffin har. Och Bosse hade. Eller kan det vara så att det är egenheter typiska för just röda katter? Vad säger ni som har en röd katt?

Det var allt för nu. Hoppas ni får en bra dag därute. Take care och Kram på er!

3 kommentarer:

 1. Hon är verkligen vacker Josanne! Skulle så gärna vilja snusa henne lite mellan öronen - nej inte pervo men där är det så mjukt och luktar bara varmt och just mjukt :) Skitsnygg dagens igår - önskar att jag hade den sjalen för den är verkligen pricken över i - det blir alldeles vilt och härligt :)
  <3

  SvaraRadera
 2. Lilla fina Muffin!
  Vet du vad (och nu får kommentarerna gärna hagla bäst de vill)
  Mediet Benny Rosenquist hävdar att djur väljer att återfödas hos människor de trivdes hos och det tror jag är svaret på din fundering.
  Själv är jag övertygad om att jag haft samma hund 2 ggr och snart kanske 3 - det vet jag i eftermiddag. =)

  Frösötös: Det är världens bästa ställe att gosa för där har katter både sitt "lugn-och-ro-center" och körtlar som markerar. Så när du gosat där är du hennes ;)

  SvaraRadera
 3. Hon är sååå söt! Vill också ha henne i knäet här och så kan hon få sova en stund...:-D

  Kramar och ha finaste dagen!
  L

  SvaraRadera