Powered By Blogger

onsdag 2 november 2011

Min personliga rensa-hjärnan-triologi – del 3

Även detta band har Roskildefestivalskopplingar för mig. Som fan… för det var där jag hörde dem allra första gången. Och det live.

Året var 2009. Någon hade ställt in och de fick hoppa in som ersättare på största scenen. Vilket kom till min insikt via ett gigantiskt glädjetjut från Attila, von Benzos basist som jag överhuvudtaget inte känner, men däremot har bott med på Roskildefestivalen några år. I alla fall så var det ett tjut som följdes av tjat, om att vi bara var tvungna att se dem.
Namnet lät ju så där, som i nollintressant… tyckte vi. som i jag och mr Make men lydde ändå han som skulle bli en stor rockstjärna något år senare…  Och såg…



… zigenarpunk a la Gogol Bordello. Och blev stenförälskade! Både på stört och på sikt. Och fy satan vad ni har fått utstå en massa nostalgidravvel och galenmusik  a la denna Madickenåldring nu.
Så jag återgår väl till rullatorn, boulen och bädden nu… Så får vi ta fler av mina favoritpapparband vid ett senare tillfälle... :o) Så god natt & Kram för idag!

1 kommentar:

  1. ÄLSKAR Gogol Bordello! Jag var också på Roskilde den gången och jag upptäckte dem på exakt samma sätt! Har varit helt frälst sedan dess! Ifjol åkte jag till Zürich bara för att se dem. PS. Jag gillar verligen ditt kattengagemang också! Och strunta i alla som gnäller. Jag har exakt samma erfarenhet som du: de som gnäller mest är de som själva gör minst. Tack för en bra blogg! /Shan

    SvaraRadera