Powered By Blogger

tisdag 31 maj 2011

19.000:- i garderoben vs Mollysar på kroppen

En statistikpresentation var tanken.  Att kasta in här igårkväll eller nu. Men. Jag har bara inte orkat ta tag i det, så nu har istället jag och min lovely plastsyrra i Bergslagen; Linda, bestämt oss för att köra det inlägget samtidigt ikväll istället. Vilket betyder att om ni ännu inte är med i vår eminenta undersökning så har ni ännu chansen i ett par timmar till. Min kommer ni till om ni klickar på bilden överst i högerspalten och Lindas undersökning står att finna ifall ni klickar här. Och jag lovar, det här ÄR sista gången jag tjatar om denna undersökning... ;o)


Men ni blir inte utan i alla fall en siffra här och nu. För jag säger bara 19.000:-. Ett belopp som dök upp när jag pratade med en människa i min irl-omkrets. En människa som lite för ofta har kräkt ur sig spydigheter om mina ”svindyra” Mollysar. Det var hon som kastade ur sig summan 19.000:-, för det är vad hennes brudklänning kostade. Som kommer att användas en ynka gång och sedan få en permanent plats för resten av hennes liv i en garderob. För det måste den ju, det tillhör, det är minne som måste sparas. Enligt henne själv.


Och då kunde ju inte jag, som är blyg som en oskuld på en bordell ibland och storkäftad som en utsvulten tiger mellan varven, låta bli att fråga hur man kan tycka att det är ett helt okej val att slänga ut så mycket stålar på en engångsdress när man i andra ändan är en guldmedaljör i bitchande när det kommer till Mollysar, som har en betydligt längre livslängd som plagg i användartagen... Inte populärt frågat av mig som fick ett surt ”det är faktiskt skillnad” som svar.
Och då kan jag inte låta bli att undra; är det så, att det är helt okej att placera en brudklänning a la 19.000:- i garderoben, just bara för att det är en brudklänning? Helt ärligt; vad tycker ni? Jag skulle verkligen vilja veta!
Hoppas ni får en bra dag därute. Vi ses senare om ni har tid och lust. Kram!

26 kommentarer:

  1. Håller med dig. Skulle aldrig lägga så mycket på en brudklänning men jag skulle bli överlycklig om jag fick handla "andra kläder" för den summan. Vi överraskade med bröllop på vår sons dop i maj för 8 år sedan så jag kunde sälja årets modell till en tjej via Blocket som skulle gifta sig samma sommar. Jag förstog ju inte att det var så lång leveranstid på klänningarna... tyckte jag var i jättegod tid då jag började kolla på brudklänningar ca 6 veckor innan vigseln ;) Som tur var fanns den modellen jag ville ha i rätt storlek i butiken så kag kunde köpa den. Det roliga var att jag sålde den nästan för samma summa som jag köpte den för :) Kram L8

    SvaraRadera
  2. haha håller helt med dig. Hellre mollysar som går att användas för 19.000kr o en billigare brudklänning. Inget svårt val alls tycker jag. Som gifte mig i en klänning som min mamma sydde åt mig och min pappa hade köpt ett underbart rött sidentyg i Kuala Lumpur när han var där ett halvår innan jag skulle gifta mig. Tur man har en pappa som är en fena på färger o tyger. Så det blev en billig klänning för mig, mönstret fick jag betala ca 120kr...

    AnnaSC (Som får kommentera anonymt för att kunna kommentera)

    SvaraRadera
  3. Jag håller med dig att såna kommentarer inte riktigt platsar när man har en brudklänning för de summorna och tycker det är skillnad. Vad är skillnaden? Den enda skillnaden enligt mig är att man gör ett val vad man vill spendera sina pengar på. Däremot har jag också min brudklänning kvar som inte var helt billig och den kommer ju aldrig användas igen (om jag inte kan få min dotter att ärva den :-)). Men återigen, de är ju bara en fråga om val och det är väl alla fria att göra vilka de vill?

    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  4. Hellre vardagslyx för 19.000 än en klänning som används en gång!

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Nej, hellre en massa kläder för samma summa som jag kan använda om och om igen istället för EN klänning hängandes i garderoben! Min brudklänning har jag kvar, men den kostade ju "bara" knappt tre tusen så det kan jag leva med att den hänger där som mitt kära minne och förhoppningsvis kanske någon av mina tre töser vill ha den en dag (or not...) Såna kommentarer ska hon nog sluta med tycker jag...tala om att skjuta sig själv i foten!
    kram Maddie (som Blogger fortfarande bråkar med, blir tokigt snart!)

    SvaraRadera
  6. Som vanligt, (eftersom jag är dement,haha..) kommer jag inte alls ihåg vad min brudklänning kostade!! Knappast några sådan summor åtminstone! Mycket riktigt så hänger den ju bara som ett minne.
    Nu är det ju upp till var o en hur man vill göra! Fick jag frågan idag o skulle gifta mig, skulle jag glatt ta en Molly som kunde användas även vid andra tillfällen. Vardagslyx är ju att föredra..
    Hoppas du är lite bättre!
    På gång i natt att börja blogga när jag var sur på blogger..skall fundera om jag skall spinna vidare eller inte..
    Var rädd om dig vännen!
    KRAM

    SvaraRadera
  7. haha, aldrig en chans att jag skulle BEHÅLLA den i garderoben... Öh... varför ? Minne ? Det är väl inte klänningen som är minne....
    Men visst... vissa lägger pengar på det, andra på trav... så vi är ju alla olika & DET är ju för väl ;-)

    SvaraRadera
  8. Hej!

    Nej, jag skulle inte lägga ut så mycket pengar på en klänning att vigas i. Själv hade jag en Molly på vår lilla vigsel.
    Sedan kan man diskutera det här med kostnader i all oändlighet och tyvärr är väl 19000:- den kanske lilla summan i sammanhanget.
    Blir så ledsen och trött när jag ibland hör människor säga att de inte har råd att gifta sig. En vigsel i Svenska kyrkan är gratis bara en är medlem. Sedan att var och en lägger pengar på det man vill är ju sant men frågan är om man verkligen vill lägga ut alla dessa pengar på ett tillfälle eller om man bara rycks med. Även om jag fullständigt älskar att viga så har nästan det viktigaste kommit i skymundan.
    Läste en lista på vad som ska göras och i vilken ordning och där kom underklädesstylist före bokning av kyrka, präst. Skulle kunna skriva mycket här....stackars dig då.
    Kramar från Eva
    Som nu ser om det fungerar att kommentera som anonym.

    SvaraRadera
  9. Hahaha - helt vansinnigt. Själv har jag inga som helst planer på att gifta mig och framför allt inte i kyrkan men om jag skulle göra det så inte tusan skulle klänningen få kosta 19.000!!! Mycket troligt att en av mina Mollysar skulle få tjänstgöra :)
    Kram

    SvaraRadera
  10. Får nog ändra mig o säga som kloka vivandivan... sa. det är ju ett val man gör. och vill man lägga 1.900, 19.000 eller 190.000kr för en brudklänning så är det upp till den personen, men det klingar ju verkligen falskt när den kritiserar andra för att köpa kläder som är mer användbara.

    Vi ville ha ett litet bröllop så då vore det ju knäppt att ha en dyr klänning också. vi var 16 pers inkl prästen o prästens fru. o vi gifte oss i Lukas hage (Lukas är svärföräldrarnas ardenner-häst allt gick bra förutom att Lukas åt upp min brudbukett efter vigseln...) och röd klänning fick det bli för jag hade ju redan barn så då var ju vit uteslutet... + att jag älskar rött!
    AnnaSC

    SvaraRadera
  11. Oh my, vad är det med folk? 19 000 för en brudklänning är vansinne tycker jag, men det är min åsikt. Alla har rätt att använda pengarna på vad som vill, men då ska det inte ifrågasättas vad andra gör med sina. Jag tyckte du gav henne bra svar:)
    Kram
    Hilde

    SvaraRadera
  12. Hellre tio mollysar på kroppen en en som hänger i garderoben tycker jag personligen men det är ju en smaksak. Det konstiga är att en del retar sig så på att man köper odd Molly! Det är inte klokt egentligen! Jag bryr mig inte om någon köper en PEAK jacka för 7000:- Medan samma person snörper på munnen när jag har på mig en Molly! Konstigt! Undrar vad det är som triggar? Kram

    SvaraRadera
  13. Den svenska avudsjukan... Alla spenderar på det sätt som passar dem kan jag tycka... Med både brudklänning och mollysar i knökfull garderob. Å andra sidan går jag aldrig på krogen och spenderar pengar på festande. Så man prioriterar som det behagar. Brudklänningenä hade jag sålt om jag fått en son till men nu får dottern en möjlighet attärva den om hon vill ;)
    Kram!

    SvaraRadera
  14. Personligen skulle jag aldrig lägga 19 000 på en bröllopsklänning som bara skulle användas en gång. Inte ens om jag visste att den skulle användas fler gånger skulle jag slänga ut 19 000. Äger inte ens femton Mollysar och tänker jag på hur mycket pengar jag lagt ut för dessa får jag magknip! För egentligen tycker jag det är vansinne. Alltså, det jag menar är: hur fint ett plagg än är - är det verkligen värt tusentals kronor? Egentligen? Även om kvalitén är bra, passformen toppen...för ärligt talat betalar vi ju en hel del bara för att det är ett märke. Hur mycket får den som sitter och syr varje plagg i lön, tro? Tänker man så då blir man lite mörkrädd. Jag älskar mina Mollysar men jag förbannar mig själv samtidigt för att jag "trillat dit". För jag tycker det är alldeles för dyrt med 1300 för en blus. Så för min del blir lösningen att verkligen, verkligen vara sparsam med Mollyinköp. :) Mia

    SvaraRadera
  15. Väldigt spännande!! Jag får också höra många kommentarer om dyra Mollysar, och har du verkligen råd som lever på mammapeng? Tänk så det har jag brukar jag säga...men du har helt rätt. En bröllopsklänning för 19.000 skulle jag ALDRIG nånsin köpa!

    SvaraRadera
  16. Skulle aldrig lägga 19000 på en bröllopsklänning. Har en brud som jag ska fixa håret på i augusti som har lagt 8000 på sin blåsa, tyckte det var dyrt! Jag gifte mig i en kritstrecksrandig kostym från KappAhl jag, är jävligt glad i alla fall;) Kram

    SvaraRadera
  17. Nej att köpa något dyrt och bara använda den en gång hade jag aldrig gjort. J-vligt dyr garderobs kostnad..... Helt fel att anklaga någon annan då för att slänga ut pengar på kläder - som dessutom används.

    SvaraRadera
  18. Tusen tack för era kommentarer, superkul att höra era åsikter! Jag känner att jag inte kan släppa ämnet riktigt än så jag återkommer i frågan i ett inlägg lite senare idag, hoppas jag, för jag mår helkass igen... i värsta fall blir det imorgon istället men det märker vi. Take care! Kramar!

    SvaraRadera
  19. Eh näää! Nu är ju inte risken överhängande att jag ska hamna i det beslutsläget men nä.
    Först: Den får kosta 1800:- för den hänger ju redan här utifall att. =)
    Sen: Om man måste bevara sin brudklänning som aldrig mer kan användas då tror jag man behöver gå och prata med någon om sin separationsångest.

    Och till dina baselusker säger jag, Schas!

    SvaraRadera
  20. Öhhh jag tillhör en av många som bevarat min brudklänning och har varken seperationsångets eller ångest för att den hänger där.

    Ganska omoget att uttrycka sig så :-/

    Det ska bli otroligt roligt att få ta fram den och visa för sina ev kommande barn och barnbarn och många gånger kan den användas vidare med lite små justeringar tex och givetvis är det roligt att själv kolla på den och känna på den ibland.

    En vacker dag så kanske man säljer den, vem vet.
    Hoffsan

    SvaraRadera
  21. Hehe Helen inte har jag heller separationsångest för att jag har min bröllopsklänning hängande i garderoben. Den är ju fö sån att jag kan ha den fler gånger så den är redan använd vid ett antal fester. nu tillsammans med ett linne o vida byxor under istället. Toppen! Den känner jag mig alltid fin i.

    AnnaSC

    SvaraRadera
  22. Jag har två brudklänningar som hänger i garderoben :-) Inget jag lider av eller har behov av att sälja. Vem vill ha dom?
    Kram

    SvaraRadera
  23. Vad skönt att du inte har ordverifieringen kvar!

    SvaraRadera
  24. Min mamma sydde min brudklänning, det var det viktigaste för mig. Har inte en aning om vad den kostade, tror jag köpte material för runt tusenlappen och den blev superfin. Massor av röda fläckar på kjolen innan kvällen var över och hade den kostat 19 000 kr hade jag inte vågat lämna kyrkan.

    KRAM

    SvaraRadera
  25. Linaplina - du är för skön!!!
    Kramis!

    SvaraRadera
  26. Hoffsan: Omoget? Ok det får du tycka för mig är det liksom bara *saker*.

    AnnaSC: Men du kan ju faktiskt använda din röda festblåsa när du vill ;)

    Linapina: =)

    Sorry Josanne men det krävde lite svarskommentar.
    Helen still bannad

    SvaraRadera