Powered By Blogger

måndag 30 maj 2011

Mina köp från Odd Mollys sommarkollektion 2011

För ett tag sedan listade jag mina bästa köp från Odd Mollys vårkollektion 2011. Nu tänkte jag att det var dags att göra detsamma med sommarplaggen. Fast eftersom det ”bara” har blivit sex plagg, som jag är superglad för allihop, så plockar jag bort bästa och gör en lista över de som har hamnat här istället. Vilken bland annat innehåller alla mina fyra toppkandidater som jag listade i samband med att produktbilderna släpptes i januari. Bland annat den här:

Patchwork wrap tunic, mid apricot

Den var helt given direkt när jag såg den första gången. Och eftersom jag inte kunde bestämma mig för om det var den färgvarianten eller istället denna...

Patchwork wrap tunic, vintage lite lilac

... som var den allra snyggaste så blev båda två förbeställda hos DeepFling. Tanken var att eventuellt bara behålla den ena, men båda har fått stanna. Trots att de pinsamt nog inte har blivit direkt luftade. Ännu. Ett öde som även gäller:

Patchwork embellished dress, multi

Som jag först dissade på grund av prislappen och sedan en gång till när jag provade den i Odd Mollybutiken i Köpenhamn i april. Den gången för att jag tyckte att den var för lång, och dessutom inte så smickrande på en köttbullekropp. Men de argumenten dog ut efter en kort stund, och med en födelsedag i antågande och därmed en present att kvittera ut så fick den trots allt ta ett skutt över Atlanten, från DeepFling och hit. Nu ska jag bara bli färdig till att kapa av den understa spetsdelen så att den blir i den längd jag gillar och vill ha den i. Sen blir det premiär. Vilket det blev på stört när jag blev ägare till:

Cannes scarf, multi

Även denna en av mina förhandstippade toppkandidater och därför kastade jag mig över klickbefarandet så fort AjaBaja la ut sommarkollektionen till förbokning. Och när jag sedan var i deras butik i Malmö för att hämta hem den och gav mig i kast med en liten Mollyprovning så föll jag även ganska stenhårt för:

Crochet frill cardigan, mid apricot

Som därmed bara var tvungen att få en permanent plats i min Mollyrob. Där den har skaffat sig ett par bästisar som den gärna hakar på när det vankas utevistelser av olika slag. Så den är hyfsat använd redan alltså, precis som:

Silk sleeveless, grey

Som jag inte ville tycka om eftersom jag istället hade dess äldre föregångare på span. Men det gick åt skogen när jag fick se och prova den irl. Och när den sedan dök upp som rabatterat plagg hos Nantucket strax därefter så var klickfingret framme och roffade åt sig den. Vilket jag inte har ångrat en sekund ens. Sidenplaggen är och förblir mina favvosar helt enkelt. Det finns ett par plagg, tre stycken för att vara exakt som jag inte hade haft det minsta emot att överta vårdnaden om. Men man kan inte få allt och dessutom är jag trots dessa habegär både Mollymätt och väldigt osugen på konsumtion överhuvudtaget just nu. Vill istället glädja mig åt det jag har, vilket är en hel jäkla del. :o)

Vilka är era favoriter från sommarens kollektion? Ha en bra dag! Kram!

7 kommentarer:

  1. Silk sleeveless i lite apricot är nog min stor-favorit från sommaren. Sitter här på jobbet och kommer pinsamt nog inte ihåg vad fan jag köpt mer;) Får nog kolla Molly-roben när jag kommer hem! Tack för gårdagens tjatter! Blir svårartat Josanne-sjuk när jag får prata med dig. Men det är ju bara sisodär 7 veckor kvar tills vi kommer hela cirkus Gunnarsson:) Kram!

    SvaraRadera
  2. Oj, säger som Linda...minns inte vad jag köpt ju???? Svårartad demens??? nej, men nu känner jag att jag har dålig koll på vad som är från vår och vad som är från sommar. Men jag tror att nästan allt jag köpt är från vårens när jag tänker efter. Den enda jag vet klockrent är från sommar är väl min lace wrap dress ( eller vad den heter) i lila. Släkting till dina finingar med underklänning i samma tyg som den lila wrappen och klänningen i samma tyg som ärmarna på den. den är jättefin!!!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Min "sommarlista" påminner lite om din...patchwork wrap i lila - använd endast en gång men jag gillar den jättemycket. Cannes scarf är nog det jag använt mest (o fått jättemyckt beröm för). Har en silk sleeveless i rött i garderoben (oanvänd) o en i grey på väg hit i posten...tycker de är superfina o tänker mig att jag ska använda dem jättemycket i sommar!! En superian tunic i chalk har jag också köpt (o sprättat bort fransarna på)...kanske jag köpt nåt mer som jag förtränger just nu...har för mycket i garderoben men känner mig rätt nöjd ändå då jag faktiskt för första gången i livet sålt av en del. Kram

    SvaraRadera
  4. Hej hjärtat,
    fina godbitar du plockat hem från sommaren!!
    Själv får jag gå med i "demensklubben"..vad har jag köpt!?? Hmm, ja en sådan liten sidensak du visar som sista plagg har jag ju.. Ärligt så minns jag inte just nu för tillfället! Handlat har jag, det vet jag bestämt..men vad!? Fniss..
    I pauser har jag verkligen försökt om o om igen men det fungerar inte med blogger hos flera bloggar!! Varit inne på en massa konstiga sidor jag blivit hänvisade till, tryckt lite här o var men vad hjälper det!! Måste vara fullkomligt urblåst..fattar ju inte!! Har ju fungerat alldeles utmärkt i ett par år innan. En vacker dag kanske det går igen, men inte nu!
    Var rädd om dig!!
    KRAM

    SvaraRadera
  5. Linda: haha... jag kom heller inte ihåg så där rakt av, jag var tvungen att tjuvkolla i mappen i datorn där jag har lagt bilderna på mina sommarköp... så koll var det inte i den här shopparsjuka skallen heller... :o) Ser så mycket fram emot cirkus Gunnarsson!!! Skåne behöver fan livas upp!!! Kram!

    Nena: haha... här har du en till som lätt platsar i demensklubben. Jag har sparat ner alla bilderna i olika mappar, e för vår, en för sommar. Hade jag inte gjort det så hade inte jag heller haft koll på vad som kommer från vad. Lace wrap dress är superfin, lite för lång för mig tyvärr... men jag står ju liksom inte klädlös för det... ;o) Kram!

    Runa: jag har också bara använt den lila patchwork wrapen en gång. Den i lite apricot är pinsamt nog inte använd alls... men det kommer väl... Superian tunic är jag jättenyfiken på men har ännu inte lyckats få se den irl... den är en sådan som jag vill prova eftersom den kan vara både hiss och diss på mig, främst på grund av så mycket mönster. Jag har också sålt av en hel del i år, känns superbra! Kram!

    Annelie: haha... välkommen i demensklubben då eftersom jag har fuskat och sparat ner bilder i mappar när jag köpt något nytt... :o) Skumt och skittrist att det fortfarande strular med kommenterandet :o( Tyvärr har jag tummen mitt i handen när det gäller datorer så jag kan tyvärr inte hjälpa dig eller komma med några tipps... Men jag håller tummarna att det fixar sig väldans snart. Var rädd om dig! Kram!

    SvaraRadera
  6. Åh så mycket fint du har köpt :-) för mig har det inte blivit så många sommar köp utan jag beundrar på avstånd ;-)
    Kram vännen!

    SvaraRadera
  7. Peggy: det är vad jag planerar att göra i höst... kan vara kul det också. Kram!

    SvaraRadera