lördag 30 juni 2012

Vet ni något om pjuxen som ska ge snygg häck?

Eftersom jag redan har träningstjatat idag så kan jag ju lika bra avsluta på den linjen också. Fast temat är nytt faktiskt, för nu gäller det inte gympass utan…


… träningsskor, eller rättare sagt powerwalkpjux. Och framförallt så handlar det om en fråga till er. För jag har hört något löst om att det finns sådana pjux som på något sätt gör att man även tränar häcken när man knatar omkring i dem. Så den blir fast och läcker, typ.. :o) Och det låter ju inte fel alls, men vad är det för sorts skor? Någon sa att de nog kallades något speciellt… men vad i så fall?... Någon av er som har koll?
Träningstjat OCH puckade frågor från en okunnig dåre, så har dagen mestadels sett ut här alltså… Stackars er som läser skiten… Och stackars Flipfloppan som kände sig manad att försöka hjälpa sin puckade kompis i collageland, tack som fan för det snygging! :o)
Men nu drar jag i alla fall ner ridån för denna afton. Så tack & hej, gonatt & Kram!

Inte bra, ny slags spaning & kan det vara laktos

I ren och skär självbevarelsedrift så får nog det här med bildcollage stå åt sidan ett tag. I alla fall till jag har lyckats fjäska för någon som kan hjälpa mig irl, för det här går ta mig tusan INTE bra. Och jag håller på att bli galen på kuppen… av att ingenting funkar som jag vill och tror. Till exempel hade jag gjort fina ramar här:
Men se de ville inte alls haka på när jag förflyttade över bilderna till en mapp på skrivbordet… Men nu orkar jag inte mer, jag har till och med tömt tålamodet ner till sista droppen i reservdunken så nu får det vara så här.
Bilderna då? Ja de är tagna under min eftermiddagstur på stan. Shoppade reahanddukar med tofsar på till badrummet och så återupptog jag projekt att hitta något matchigt att ha under Spiraklänningen. Och eftersom jag har gått bet på bikinitopfronten där så övergick jag idag till att fokusera på olika slag och typer och färger av bh. Spanade mig igenom ett par reaställningar också men inget som fick följa med hem.
Det fick däremot en helt schizofren matkasse från Ica, som innehöll ett totalt mischmasch av duktigt nyttigt och grymt osunt. Och det är också så mitt matintag ser ut just nu. På gott och på ont. Det smakar ju väldans bra, men min mage är inte glad på mig. Alls! Ont ont och uppsvälld som om den skulle innehålla tvillingar på väg ut. Funderar på om det är laktos jag inte fixar… Det ska tydligen finnas något test på Apoteket som man kan köpa och göra själv. Någon av er som vet något om det? Eller om onda svullna magar i allmänhet?...
Dags för vovvenad och sen bloggenad. I min gräsänkliga tillvaro… Så peace out!

Dagens – som testade gamla fotspår


Linne – Odd Molly Fields of Lace, pink, underklänning – Odd Molly Wunder underdress, chalk, jeans – Please, sandaler – Moow, dödskallehalsband – Rock by Sweden, tygväska – Odd Molly.

Jag håller på att rensa i Mollyroben, igen… och fick då för mig att återuppliva lite gamla godingar. Gå i forna dagars fotspår vad gäller klädstil. Ni har ju redan sett vad det blev. Kändes hyfsat okej, men jag är ännu inte helt på det klara med om detta fortfarande är mitt klädsliga uttryckssätt eller inte…
Vet inte heller om det är så viktigt att ta reda på och dessutom kan man ju definitivt och absolut pendla lite mellan stilar också…
För mig är det rakt av trivsel som är prio 1 när det kommer till det som kastas på kroppen. Och det är där det eventuellt fallerar, för jag vet inte om jag trivs i långa tunikor med lager på lager.  Men! Ser det okej ut, eller? Vad tycker ni? Ärligt!


Jag besökte inte bara provrum, i solskenet, i den stassen, jag var även och fick kvitterat ut ett Mollyket på Seven Eleven, av värsta otrevliga donnan… Om det nu spelar någon roll…
Spelar roll gör dock om den, mitt reaklick från tidigare i veckan ska passa, är lite storleksnojjig där… men! Den som provar får se så då gör jag väl det… Kram!

Överlevare med en ny utmaning på agendan

Jodå, visst överlevde tanten en sväng om i bodyviveland. Beviset har ni här:


Med använda attiraljer, rödmosigt nylle och notera på linnet, kämpade till och med mig lite svettig minsann… Stundtals körde jag, ytterst ofrivilligt, på helt andra steg och kombinationer än de andra men jag bestämde mig redan i förväg att jag skulle fokusera så det gick absolut över förväntan. Klurigast är när ben och armar ska flaxa samtidigt, halleluja snacka om att mina lever sitt eget liv då.
Men det var kul. Riktigt megaskoj! Vilket jag till stor del är ganska övertygad om att det handlar om att instruktörerna är så otroligt bra och roliga och peppande på ”mitt” gym, som är Aktiverum. Vilket jag nämner bara för att de definitivt förtjänar att bli reklamade. :o)
Och eftersom en gång inte kändes riktigt nog så fick jag ett spontant infall som gör att jag nu har jag satt upp en utmaning till mig själv. Att jag inom 1-2 månader, tiden får hänga lite på hur ofta jag kommer att gå på fler bodyvivepass, ska fixa vartenda steg, alla vändningar och knycker, samtliga vift och turer. Och eftersom min erfarenhet är att vill man så kan man så hyser jag till och med hopp om att lyckas med det…:o) Så fortsättning lär följa på den fronten.
Och även inom andra områden, för jag ska ge mig på lite mer collageande senare idag hade jag tänkt. Men först en sväng på stan, så peace out för nu. Take care!

Kan ni tänka er mig...... på ett sådant här pass? Inte jag heller! Inte minst eftersom min kondition är lika med noll. Verkligen noll! OCH att jag lätt som en plätt hade kunnat knipa guldet om grenen "Okoordinerad så det är überpinsamt" hade funnits med i de olympiska spelen... Ändå! Är det exakt ett sådant här pass som jag nu är på väg till... Provade en gång i januari, det gick INTE bra. Alls! Så wish me gärna luck, för det lär definitivt behövas... Fortsättning följer... om jag överlever... Peace out & Kram! 

Trots att det icke motsvarar mina önskningar

Joråsåatt… enkelt? Med Picasa? INTE för den här tanten. Jag måste vara det största puckot på den här sidan jordklotet för jag tycker det är skitsvårt!... Att göra bildcollage… bilderna vrider sig och hoppar i storlek, de lägger sig inte alls som jag vill, funktioner som jag sprungit på står icke att finna när jag letar efter dem, utfört jox blir inte sparat, var i helsefyr sparar man by the way… Ja ni hör ju själva… Det är skitkrångligt och obegripligt.
Jag hade klara visioner i skallen hur jag ville att mina bildcollage skulle se ut, för jag var inne på att få till 3-4 stycken. Av bilderna som jag yrade runt och tog på stan igår. Men med tanke på alla fadäser, alla svordomar som har avhandlats här så borde jag vara megaglad att jag fick till något collage överhuvudtaget…


… och på sätt och vis är jag väl det också. Trots att det icke motsvarar mina önskningar. Och bara innefattar en liten bråkdel av mina knäppta bilder. Men man kan ju inte få allt, har jag hört så nu ger jag upp för denna afton, natt… men med mission att nu jäklar ska tanten lära sig att göra grymma bildcollage. Återstår att se om det går att lära gamla hundar att sitta… Kärlek & Respekt! 

fredag 29 juni 2012

Skumraskklänningen som ett första steg

Att mecka ihop någonslags bildcollage var tanken, tusen tack för era tips i förra inlägget!, men så snöade jag in på Photoshop istället, tänkte först försöka fixa collaget där, som Katinka gör och hennes är ju dundersnygga!. Men! Jag fattar nada.
Så då kom jag på att jag kanske ska lära mig lite Photoshop först. Fattar dock fortfarande nada men hux flux hade jag i alla fall lyckats skumraskfixa en bild så den blev ganska cool. Tycker då jag alltså. 

Och eftersom den innehåller den där dunderfina klänningen som jag såg och förälskade mig lite i under en av modevisningarna igår så visar jag härmed två i ett. Som i, enligt mig, lite cool bild och, enligt mig, ännu coolare Derhy-klänning:


Jag kanske inte hade behövt att stå som en påse nötter men nu gjorde jag det ändå... Vad tycker ni, om bilden men kanske framförallt om klänningen?...
Nu ska jag fixa någonslags kvällssupé och smygtitta lite på Gladiatorerna under tiden. Och sedan försöka leka vidare i collageland. Får jag till något så lär det troligast, och av ren stolthet från detta otekniska freak om inget annat, hamna här vad det lider… Hoppas ni har en kanonbra fredagskväll därute! Peace out för nu!

Dagens – som önskar lite collagehjälp… igen

Det var sol i morse. Jag bestämde mig för vit stass. Närmare bestämt denna:Vit blus – Odd Molly Multi anglaise ltd blouse, white, blå blusaktig sak – Odd Molly Shivers blouse, indigo, vita jeans – Please, sandaler – Moow, dödskallehalsband – Rock by Sweden, bälte – Cowboybelt.

Lagom till den hade åkt på noterade jag en fult grånande himmel utanför rutan. Anade regnstänk men bestämde mig för att hårdblunda och intala mig att jag hade fel. Jag hade inte fel… En sommardag hann det alltså bjudas på här innan regnguden började dansa polka över himlen igen… Jaja, inte så mycket att göra åt saken, och därför behöver jag ju inte tjata mer om det heller… Kan ju försöka mig på att fiska lite hjälp istället, av er… 
Jag är nämligen megapepp på att börja köra med lite bildcollage här i bloggen. Jag vet att jag varit på er om just det en gång tidigare. Då fick jag tips som gjorde att jag fixade till ett sådant. Men! Jag kan för mitt liv inte hitta det inlägget nu så därför att jag är så ofin och frågar igen… Så! Ifall ni har tid och lust så blir jag supermegatacksam för all hjälp… See you lite senare igen om ni vill. Kram för nu!

torsdag 28 juni 2012

Kläder, sköna snubbar & visningar - ett event i 9 bilder


Det där med att dokumentera roddandet av ett event samtidigt som man gör just det gick inte ihop. Alls! För att försöka ta bilder samtidigt som man har sju kassar i händerna var ingen lysande kombination. Och när släpandet väl var avklarat…


… och klädställningen nästan höll på att knäckas av mängden kläder och pryttlar somden blev överhopad med så var det ljudteknikersnubbar att ”ta hand om”.Sköna gubbar som hellre poserade än jobbade… :o) Därefter vankades det bland annat godisutdelande, japp jag och C gick runt med varsin av de där korgarna som var med i förra inlägget. Delade ut Dumlekolor och några andra, megagoda chokladkulorsaker med kaffenougat i till alla vi passerande och inviterade dem samtidigt till modevisningarna. Som...
… liksom inte alls gjorde sig att bli förevigade genom en mobiltelefon. Men det var okej visningar och framförallt fanns det med ett par riktigt superläckra plagg med… En klänning måste jag nog till och med prova imorgon… Ja just det, vi hade en halvsnygg trubadur på vår lott att serva lite smått också. Och några timmar senare var det dags att släpa klädställning genom stan och lämna tillbaka det lånade. Jobbigt nog hade några affärer hunnit bomma igen så min första uppgift imorgon blir att återuppta det jobbet. Inget jag riktigt orkade tänka på när jag stod i hissen på väg hem nu ikväll. 


En slagen tant som just nu har någon timmes jobb av annat slag att ge sig i kast med. Korrekturläsa artiklar närmare bestämt. Så peace out från mig för idag! 

Om konsten att rodda ett mode-event

Kläder, assessorer och teknikprylar plockas upp i butiker, här bara en bråkdel, en söt hund på 10 veckor gullas lite med och godis att dela ut är fixat. Kan vara så att jag åker på rollen som godisflicka... Hmrff... ;-) Fortsättning följer... Kram så länge!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Hopp om att få hyfs på den här veckan

Den allra sista punkten är precis satt i den allra sista artikeln för nästkommande nummer av tidningen. Inga större fadäser so far denna dag. Solen skiner, för första gången på en vecka, vilket firas här med favorittypen av pjyx på fötterna.Trött efter stress men på uppåthumör eftersom jag trots allt och äntligen känner att det finns hopp om att få lite hyfs på den här veckan, som hitintills mest har badat i misär, depp och gråmul. Visserligen en hel massa att göra idag då jag är med och roddar ett event med tillhörande modevisningar på stan ikväll, men det känns mest bara kul.
Om jag hinner tänkte jag försöka uppdatera här under eftermiddagen, ta er med bakom kulisserna inför ett mode-event... Kan det vara något? Kram så länge!

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 27 juni 2012

Om konsten att spendera 10 000 kronor på en eftermiddag

Ja egentligen vet jag inte om det var så mycket konst, för det gick undan. Eva, som vann shoppingtävlingen vi hade i tidningen, den HÄR tidningen, var snabb som en vessla (jag hann knappt ta en enda skarp bild på henne under hela det två och en halv timme långa butiksloppet) och hon var i stort väldigt mycket på det klara med vad hon skulle använda sina nyvunna 10 000 kronor till. En väldigt trevlig och rolig människa tillika, förbenat megasnyggt och stilfullt klädd dessutom:


Japp, i Molly. :o) Det blev dock ingen Mollyshopping denna dag. Istället köpte hon en hel del till sin man, sina barn och till sitt barnbarn som är på väg. Men lite till sig själv också, som inredning, en datorväska, underkläder, gångvänliga skor...


.. en fin vindjacka, handdukar... När jag tänker på det nu i efterhand så var det rätt så skitskumt att haka på en helt okänd person under en shoppingtur, vilket det kanske inte borde vara med tanke på våra Mollyträffar :o) Men hon var lätt att ha med att göra och skoj att "umgås med", absolut en värdig vinnare, så det var inget jag tänkte på under tiden.
Det jag däremot tänkte på allra mest under tiden vi rantade runt var vad jag själv skulle ha shoppat om jag var i hennes situation... Och jag kom fram till att det nog skulle bli ett par enstaka grejer, snordyra pryttlar, som man sååå mycket skulle vilja ha men inte har råd med annars, eller bara tycker är för dyra. Givetvis inom kategorin saker man har på sig. Som några skitsnygga stövlar och kanske en väska som är instoppad i drömfacket, förmodligen någonslags jacka med prislapp i multumklass och troligast något flådigt smycke.
Sedan hade garanterat de pengarna varit finito, antagligen för länge sedan... Vad skulle ni spendera 10.000:- på om ni fritt fick välja butiker? Peace out för idag!

Dagens – som ni får nöja er med så länge

Sådärja, då hade vinnaren Eva shoppat upp 10 000 kronor på två och en halv timme. Det var superkul att haka på henne. Jag kommer med en bättre rapport lite senare ikväll. Måste först bara trycka i mig min nyköpta Subway-macka och vovvenada en sväng. Så därför får ni nöja er med min dagens stass så länge.Blus – Odd Molly Rock-a-fellow silk l/s top, dark berry, svart baslinne under från Twilfit, kofta – Odd Molly Dipdye cardigan, vintage lite lilac, jeans – Please, bälte – Cowboybelt, skor – Converse.
Är det förresten någon som har produktbilden på Rock-a-fellown jag har på mig här så blir jag superduperglad om ni har lust att dela med er av den. Kram på er!

Laddad för värsta roliga uppdraget


Tänk att vinna 10 000 kronor att få spendera i butikerna i en stad under ett par timmar... Valfritt shoppande och i vilka butiker man vill... Det är precis vad jag ska iväg på nu. Fast nä, tyvärr är det inte jag som ska få stå för konsumerandet, jag ska bara vara reportern som hakar på och tar bilder och ställer jobbiga frågor till en artikel... Fast! Det känns riktigt skoj ändå... själva grejen är megarolig. Vill ni ha rapport om hur det gick? I så fall ska jag försöka få till en sådan... Peace out!

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 26 juni 2012

En ny chans & den jag inte alls skulle titta på

Ni vet säkert redan om det, det att pre-fall nu finns i Odd Mollys egen webbutik.


Vilket fick mig att bestämma mig för att ge kollektionen en chans till. Mitt betyg blev ju stentrist efter premiärtitten. Och det känns inte riktigt helbra, för jag vill ju verkligen tycka om, i alla fall något litet plagg. Sinnessjukt? Ja, troligast, men det är ju Mollysar för guds skull!... :o)
Lite mer välvilligt inställd blev jag nog allt och kanske att jag faktiskt har en favorit bland den lilla skaran höstplagg. Men jag vill helst se i verkligheten innan jag å ena sidan ropar hej och å andra sidan totaldissar… Så! Fortsättning lär garanterat följa i ämnen.
Och på tal om fortsättning så råkar ju liksom rean ta vid där nykomlingarna slutar. Och den skulle jag absolut INTE titta på. Hade jag bestämt. Joråsåatt… det gick ju till och med så bra att jag visst råkade klicka… Bara så där. Fast! På ett plagg jag haft under span ett tag och när jag såg att det bara fanns en enda, och det av alla färger den finns i, dessutom i min storlek (tror det är min storlek i alla fall…) så handlade fingrarna på helt eget bevåg… Visar när den kommer, roligare så. Tycker i alla fall jag… Håller ni med? Eller är sådant mest fjantigt?
Roligare än så här blir dock inte jag denna kväll. Så tack för idag, gonatt & Kram!

Om konsten att få det att jämna ut sig

Om man denna kväll har varit så himla duktig att man har…


… varit och tränat. Japp, denna kväll också, för som det ser ut så kommer det att bli betydligt sämre med den varan under resten av veckan... Och därefter…


… varit ännu lite duktigare genom att laga och äta väldans nyttig mat. Visst borde det då jämna ut sig att jag nu visst råkade öppna den här lilla påsen … Kram!

Dagens – som skyller alla fadäser på en och samma sak

Försov mig i morse och missade träningspasset jag var inbokad på. Vilket barnsligt nog gjorde mig på riktigt skithumör direkt. Inte minst eftersom det nu räcker att jag missar ett pass till utan att ha avbokat i tid och jag förlorar min ypperligt braiga funktion att kunna boka pass på nätet eller i appen. Och det under en hel månad…
Men det var inte stopp där, skithumöret späddes snabbt på, i takt med andra oinbjudna incidenter. Som att jag skulle tvätta håret men schampot var slut så jag fick ta en hotellstulen lågprisvariant som gjorde håret utstående och torrt som fnöske. Nä, man ska inte stjäla, jag fattar också det nu, när straffet kom… 

Jag spillde ner min första dagens stass med nästan ett helt glas blåbärsyoughurt, jag hittade inte mina nycklar, tog fel på tiden till en grej, lyckades starta ett kattslagsmål efter att ha trampat en katt på svansen, vilket INTE var meningen, såklart!... är nog bäst att tillägga innan rabiata djurrättsaktivister står med piskor utan för dörren och vill prygla upp mig… Men katten blev sur på en annan katt för det och så var det liksom i gång...

Jag trampade i hundskit i parken, fick en påse apelsiner på foten när jag öppnade ett köksskåp, mascaraborsten i ögat när jag skulle sminka mig…
Ja det låter som att jag hittar på, jag hör ju själv hur överdrivet det låter… Så då kanske det inte är konstigt att jag är såväl sur som helt slut i skallen just nu. Är det fler än jag som upplever att det är något ruggigt med att försova sig? Att det liksom är startskottet till att lagen om alltings jävlighet ges fritt tillträde? 
Min outfit of today är i alla fall småhyfsat okej, om jag får lov att säga det själv:Blus – Branting: Mira short Li, seashell pink, linne under – Odd Molly rib jersey tank, white, gröna byxor med tryckta blommor på – Please, skor – Converse limited edition Roskildefestivalen 2012, jacka – Odd Molly CC jacket, almost black, sjal – tunn vit med massa fransar, dock ingen aning om märket, halsband med ängel – gammalt, noll koll på märke på det heller.
Så är det med det, nu ska jag bara försöka överleva resten av dagen också, helst utan fadäser av något som helst slag… Simma lugnt därute! Kärlek & Respekt!

Att ge sig själv ett löfte om att bli en fegis


Jag fick syn på löpsedeln när jag var ute och köpte cigaretter i gårkväll. Och nu pratar jag inte omJ.Lo´s sommarglöd utan om 23-åringen som slogs ihjäl. Vilket, tyvärr, fick mig att tänka ännu mer i spåren jag halkat in på efter midsommarafton. För jag är en sådan som lägger mig i och går emellan bråk. Har alltid varit, och på midsommarafton hamnade jag i den situationen igen. 

Det var en massa bråk och slagsmål mellan ett par killar. Tjejen till den ene av dem fick nog och började tjuta. Ledsen och besviken över att hennes kille alltid ska hamna i bråk varenda gång de är ute någonstans. Även jag tyckte att han betedde sig som ett ärkepucko och var därmed tvungen att påpeka för honom att han skulle lägga av och tagga ner, för sin tjejs skull i allmänhet och för allas skull i synnerhet. Och vips så var hans ondsinnade temperament vänt enbart mot mig. 

Med riktigt elaka påhopp och hot. Under en bra stund. Medan de andra, som råkat ut för hans våldsamma lynne nöjde sig med att betrakta på håll. Jag tjafsade dock emot och tog hans tjej, som hamnade i fokus, i försvar. 

Efter en bra stund går han. Och tjejen valsar efter, utan ett ord till mig, inte ens ett minimalt tack eftersom jag faktiskt stod upp för henne, rejält. Och det gjorde mig så jäkla trött. Och besviken. Och det blev ett löfte till mig själv att sluta lägga mig i. Att det inte är värt att hamna i skottlinjen och få ta en massa skit när de man står upp för är så fega att de inte gör det ens en nanosekund själva. 

Jag har lyckats klara mig från att hamna i våldsamma situationer, utom en gång då jag blev inkastade i ett skyltfönster som rasade samman och gav mig kraftig hjärnskakning. Det är ett gäng år sedan och ingenting jag tänker på när jag lägger mig i och går emellan. Men i fredags började jag göra det, i efterhand, och nu ännu mer. Jag har ingen aning om vad som hände i Veberöd, inte mer än vad jag läst och det ger ingen klar bild, såklart, för då måste man ha varit där. 

Men! Jag tycker det är tragiskt att det finns så mycket fega människor som bara tittar på. Och nu ska jag bli en av dem. En tragisk fegis. Om inte fler börjar våga istället… Hur funkar och tänker ni; lägga sig i eller hålla sig i bakgrunden? Kram!

måndag 25 juni 2012

Att mota bort en skitdag - både beräknat & oväntat

Träning har en tendens att vända tillbaka mitt humör på rätt köl, så därför gav jag mig i kast med ett pass bodybalance nu ikväll. Och jajemen, en släng av den sköna yoga-pilates-taichimixen fick minsann tanten en smula gladare till sinnet:


Ja jag är född med surutseende, jag vet, men jag försökte verkligen se glad ut på bilden, jag lovar… Och där hade jag dessutom precis varit med om en lynneshöjande sak till. För mellan gymet och hemmet sprang jag på en av mina bästa barndomsvänner, en tjej jag inte har träffat på hur många år som helst. Trots att vi bor i samma lilla stad. 

Men eftersom våra mammor fortfarande är bästa vänner (de umgicks jämt när vi var små och därför gjorde vi också det) så får vi rapporter om varandra av dem. Och så är vi vänner på Facebook, vilket var det som gjorde att vi kände igen varandra, så Facebook är trots allt bra till något… :o)
Nu fick vi uppdaterat varandra lite mer, och pratat minnen, och samtidigt som det var superskoj så kommer ju onekligen det där med att åldern har hunnit skjuta i höjden en hel massa in i bilden samtidigt… Fast det försöker jag förtränga, för denna dag har det varit nog med depp och skit och neggogrejer som det är i alla fall…
Och för att kanske kunna bota och mota sådana dagar lite lättare i framtiden så undrar jag om ni har något tips. Vad gör er på bättre humör under stunder och tillfällen som känns plockade från helvetet? 

Så fick jag frågeterrat er lite också. Ännu en gång…;o) Kram, Kärlek & Respekt!

Om att ge en skitdag en guldsmäll på käften

Trots att den ännu inte är över och förbi (tyvärr…) och utan att gå in på detaljer som ändå bara är stentråkiga, så klassificerar jag denna dag som en riktigt ruggig skitdag. Rakt av! Men! För att ändå åtminstone försöka införliva små stänk av framåthopp och glädje så har det storklickats här. En hint kommer här:
Jajemen… biljetterna är nu hemklickade, det blir Roskildefestival för oss i år igen! Sova halvtaskigt i sunkigt tält, nästan konstant trängas och stångas med tusentals människor, äta skräpmat, kanske vada i gyttja, eventuellt knalla runt svimfärdig i gassande sol och med näst intill noll chans att finna skugga. Tjohoo! 
För det betyder även att se en massa bra band man kände till och upptäcka andra, minst lika bra som man inte hade en aning om, att umgås med vänner man sällan träffar, hitta på en massa tokiga upptåg, glida runt i skön stämning, ta dagen som den kommer… Helt enkelt leva frihetsliv. Avfärd om en och en halv vecka, shit vad jag längtar! Och där fick skitdagen från helvetet sig en guldsmäll på käften ändå… :o) Nu ska den bara ha vett att ta slut också… Peace out för nu!

Att vara andrasortering och behöva rensa både här och där


Hur många bilder får det plats i en Iphone? En ganska korkad fråga om jag får säga det själv, men en fråga som jag tydligen är i färd med att försöka ta reda på.Över 3000 i alla fall… Bland annat alla bilder från Kap Verde, alla jag samlade på mig i Amsterdam och en hel massa annat, både kul och skräp. Hade det inte varit för att jag har så svårt för att rensa… Och det gäller allt. Som Mollyroben till exempel, som innehåller alldeles för många plagg jag inte kan använda på grund av den storlekstekniska fråga… Idiotiskt! 
Vad gäller mitt liv generellt så finns där en del saker som också skulle behövas rensas upp i. Eller kanske ännu hellre, styras upp i… Som den lilla detaljen vad jag ska göra med mitt liv till exempel. Är inne på sista veckan som praktikant nu. Lite kluvet det där, ska faktiskt bli riktigt skönt att få släppa praktikstämpeln, för den har en tendens att dra med sig den egna känslan och vibbar utifrån av att inte duga, att vara andrasortering, lite dumdum sådär… 
Arbetslös är ju dock inte ett dugg bättre och det är vad som väntar om en vecka… Jag vill ha ett jobb!!! Nu!!! Fast det blir nog enklare att börja ta tag i ångesten med alla bilder som sväller över i mobilen. Och kanske att jag göra ett riktigt ryck och rensa i den ångestladdade Mollyroben också… 
fast senare idag. För först måste jag plita klart en artikel, och det är bråttom bråttom så slut på okontrollerat svammel här och hej för nu. Take care därute!

söndag 24 juni 2012

Det glänsande resultatet av kvällens två hantverk


Så var det då äntligen dags denna seneftermiddag. Att jag till sist skulle ge mig på att framställa bakverk, som det har varit ett evigt tjat om här, jag vet… Den där choklad- och hallonmoussetårtan jag, bland annat, spanat in mig på och fixat hem alla ingredienser till kändes dock inte helt kul att ge sig på eftersom den ska stå i kylen i timmar innan den är serveringsklar. Och jag ville glufsa kaka idag. 
Kaka med hallon som fanns i boningen och behövde användas och som jag tillika var extremsugen på. Så. Planerna kastades snabbt om, recept på muffins knipsades hos Linda G, ni hittar det HÄR, dock då på hallon istället för jordgubbar. Mr Make skickades till Ica för resterande komponenter… och för att inte dra ut på detta till en stentråkig gäsproman så hoppar jag snabbt över till resultatet istället:


Hur fult missformade som helst, och med glasyr som vägrar att stelna. Ja, jag flippade visst ur lite där på slutet genom att hitta på själv. Dumt… Men! Sååå brutalgoda de blev i alla fall! Tre sådana på raken botade all hunger och jag slapp det tråkiga i att ge mig på att laga kvällsmat. Bara en sådan sak… Och eftersom mr Make ville glänsa en smula han också så är numera de nyköpta Ikea-stolarna monterade och invigda, uppsvidade i sin tillköpta mörklila klädsel:


Ser kanske ut som vilka jäkla stolar som helst men de är megasköna att sitta i. Henriksdal is da shit. Nu är det dock sängen som gäller. Där jag tänkte avsluta veckan med lite tv och en bloggenad. Så. Tack & hej, god natt & Kram för nu! 

Dagens - som forcerade det stora gulblå huset


Vickan hade rätt, visst var vi på Ikea idag. Och visst hade även jag rätt, som tippade på megakaos. Smockfullt med shoppingstinna sengångare. Ja, jag har lite panik för när människor masar sig fram i slowmotion samtidigt som de täcker upp alla millimeter gångyta. Jag kan inte gå så sakta, jag trillar omkull då… Jag försökte trots allt blunda och stänga av hjärnan från att låta omgivningen sippra in där. Och istället bara fokusera på det vi skulle ha…


… som dock inte var någon servis. Och ramar stod inte heller på shoppinglistan… Fast! Det gjorde……. nya köksstolar eftersom en av våra totalhavererade för ett par dagar sedan. Provsatt ett par men var ganska snabbt eniga om att Henriksdal var den bästa ut skönsittarperspektiv. Lyckades susa förbi nalleavdelningen utan att råka rycka med mig ett enda mjukdjur.


Ovanligt men vuxet gjort… Precis som beteendet när jag upptäckte spegelhörnan… 


… och såklart var tvungen att knäppa av en bild på dagens stass, som dagen till ära var blus – Branting: Mira short Li, seashell pink i storlek XS, jacka – Odd Molly CC jacket, sjal - Odd Molly Cascais i guld, jeans – Please och skor – Neosens. Innan det bar vidare till...


... baksortimentet. Där såväl ett kit med formar för formidabla 49 riksdaler som ett gäng andra kakrelaterade småpryttlar åkte ner i den gula kassen. Ska man nu bli en bakdrottning så ska man och då är det ju lika bra att ladda upp ordentligt. För visst är en mjölsikt en helt oumbärlig kakpryttel? 


Lampa skulle vi också ha, det eftersom katterna har tyckt att de senaste tre vi haft har varit fula och därmed skickat ner dem på golvet. Där de gått i kras då de varit gjorda av glas. Nu blev det hårdplast, den mörkgrå på bilden. Skitful men haha, försöka att sabba den om ni kan era fyrbenta marodörer. 


Lite annat smått blev ryckt på vägen och efter att ha lyckats genomlida en kassakö som kändes längre än motorvägen till Stockholm så tog family Taikon sitt pick och pack och steg ombord på bussen hem. 


Och så var det liksom med det. Därefter vovvenad, Icashopping och pakethämtning, dock inget Mollyket eller annat skojigt så det blir ingen visning. Men det kanske det blir av stolarna när de blivit hopmonterade. Eller av sysslan som jag ska ta mig för härnäst. Äntligen liksom... Men Peace out för nu!