Powered By Blogger

lördag 30 juni 2012

Inte bra, ny slags spaning & kan det vara laktos

I ren och skär självbevarelsedrift så får nog det här med bildcollage stå åt sidan ett tag. I alla fall till jag har lyckats fjäska för någon som kan hjälpa mig irl, för det här går ta mig tusan INTE bra. Och jag håller på att bli galen på kuppen… av att ingenting funkar som jag vill och tror. Till exempel hade jag gjort fina ramar här:




Men se de ville inte alls haka på när jag förflyttade över bilderna till en mapp på skrivbordet… Men nu orkar jag inte mer, jag har till och med tömt tålamodet ner till sista droppen i reservdunken så nu får det vara så här.
Bilderna då? Ja de är tagna under min eftermiddagstur på stan. Shoppade reahanddukar med tofsar på till badrummet och så återupptog jag projekt att hitta något matchigt att ha under Spiraklänningen. Och eftersom jag har gått bet på bikinitopfronten där så övergick jag idag till att fokusera på olika slag och typer och färger av bh. Spanade mig igenom ett par reaställningar också men inget som fick följa med hem.
Det fick däremot en helt schizofren matkasse från Ica, som innehöll ett totalt mischmasch av duktigt nyttigt och grymt osunt. Och det är också så mitt matintag ser ut just nu. På gott och på ont. Det smakar ju väldans bra, men min mage är inte glad på mig. Alls! Ont ont och uppsvälld som om den skulle innehålla tvillingar på väg ut. Funderar på om det är laktos jag inte fixar… Det ska tydligen finnas något test på Apoteket som man kan köpa och göra själv. Någon av er som vet något om det? Eller om onda svullna magar i allmänhet?...
Dags för vovvenad och sen bloggenad. I min gräsänkliga tillvaro… Så peace out!

8 kommentarer:

  1. Usch, att ha ond och svullen mage är ingen höjdare. Jag vet inget om testet, men jag har samma problem om jag äter bröd. Hoppas du reder ut det.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Stackare! Det jag skulle tipsa om är att sluta helt med mjölk i 4 veckor ( det tar 4 veckor innan all mjölk är ur kroppen har det sagts till mig men vet ej om det stämmer), inte bara laktos utan all mjölk. Sen testa igen då med laktos fritt... De läkare vi varit i kontakt med säger att det är bättre att testa själv än att ta ett test som ändå kan visa fel... Kan ju vara så att det är mjölken helt och hållet du ej tål. Vet många magar här som är sånna...
    Sonens mage blev sååå mkt bättre av mjölkfritt, hans mage var som din.
    Hoppas du kommer på vad det e.
    Kramar

    SvaraRadera
  3. Sen lägger jag till att dotterns magen blir hemskt ond och så av gluten...... det måste man dock testa hos läkare innan man testar med maten.....

    Kram igen

    SvaraRadera
  4. Men att collagen bråkar så med dig!

    OK, här kommer en roman från en med mycket välutredd och bråkig mage, som beter sig just som din beskrivning:
    När det gäller magen skulle jag vilja varna dig för att testa för mycket på egen hand. Eftersom jag själv har gjort just detta misstag! Visst kan man testa att utesluta mjölk, men det är lurigt. Jag var helt övertygad om att jag var laktosintolerant , tyckte att jag blev uppsvullen och bubblig om jag åt mycket mjölkprodukter (mjölk i sig har jag dock inte druckit sen tonåren...) Började även använda laktastabletter och laktosfria produkter på eget bevåg, något jag sen fått veta att man inte ska göra om man inte är konstaterat laktosintolerant, eftersom då kroppens egen produktion av laktas kan minska. Till slut fick jag göra en laktosbelastning och den visade att jag inte var laktosintolerant, men att värdet låg på gränsen. Enligt läkaren borde det vara fritt fram, medan dietisten visst trodde att det skulle kunna förklara mina symptom. Så jag fortsatte med laktosfritt. När jag sen fick komma på en större utredning av mina besvär tyckte läkaren att jag skulle göra ett gentest (blodprov) för att en gång för alla se om jag tål laktos eller inte. Och det visade sig att jag inte är laktosintolerant. (Vilket jag nog tror stämmer eftersom jag reagerar på mjölk ibland och inte ibland. Ja, håhåjaja, glutenallergiker har jag också varit-i en månad! Blodprov visade på detta, sen togs biopsi från tarmen, läkaren uppmanade mig att helt utesluta gluten eftersom allt tydde på detta, en månad senare kom svaret - jag var inte glutenintolerant heller. Jag är så utredd som man kan bli och jag har IBS. Det innebär att jag är bättre ibland, sämre ibland. Det innebär också att jag kan vara mer känslig för viss mat i perioder. Det jag framförallt inte tål alls är för mycket fibrer, vilket gäller för många med IBS, men inte alla!
    Så summan av kardemumman - magar är oerhört luriga och det kan vara nog så svårt att komma fram till vad man tål och inte tål. I mitt fall förvärrades snarast mina problem av allt testander med att utesluta än det ena än det andra... Och numera äter jag det mesta, men får passa mig så det inte blir för mycket av just fibrer, men även mjölkprodukter och gluten kan vara lurigt i för stor mängd. Har också hört att även om man inte är glutenintoerant så får många symptom från magen om man äter för mycket gluten.

    Hoppas du snart mår bättre i magen!Vill inte gissa på vad du drabbats av, det kan ju vara något högst tillfälligt också.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Har inte hängt med riktigt ang. det här med collage av bilder. Jag använde Picnik förut, men nu finns inte det längre och jag är lost. Hittar inget liknande gratis på nätet... Ang. magar är min som din, fast jag får inte direkt ont när den sväller upp. Jag ser verkligen gravid ut när jag har ätit, oftast på kvällarna. När ja stiger upp på morgonen är magen nästan platt som en pannkaka, men den växer under dagen. Så trist när de flesta tillställningar och fester ju är på kvällstid och då kan det ju vara kul att ha något annat på sig än en gravidvänlig Molly som magen ska få plats i... Nu har jag börjat undvika en del kolhydrater - bröd, potatis (alltså kolhydrat som tillbehör till måltider) - typ GI... Mår nog bättre på det och framför allt håller jag mig mer harmonisk när det gäller sötsuget som annars går mycket upp och ner, mest upp! :)
    Kram

    SvaraRadera
  6. Här har det fyndats böcker och en tavla på loppis och avnjutits en härlig grillkväll då vi satt ute till kl 22.30.
    Saknade er dock och tycker vi gör en ny sån som förra sommaren; eller? =)

    SvaraRadera
  7. Min mage strular ofta, men det har blivit mycket bättre sedan jag började äta regelbundet och började äta imumax. Finns receptfritt på apoteket och innehåller bra magbakterier och andra ämnen som är bra för immunförsvaret. Har också testat mig för lactos och gluten och det var ok på mig men, jag ligger ändå lågt med mjölkprodukter eftersom jag märker att jag är lite känslig för det. Använder mjölk i kaffe och matlagning, liksom grädde och cremefraiche. Men jag har tagit bort yoghurt från frukosten tex. Man får nog pröva sig fram och testa sig. Lycka till Kram

    SvaraRadera
  8. Tusen massa Tack för era kommentarer!!! Jag har alltid haft en ganska bångstyrig och jobbig mage så det här är inget nytt alls, tycker dock att det har blivit värre. Har varit hos läkare tidigare men de tog inte det ett skit på allvar och inga tester gjordes, kanske dags att göra ett nytt försök och vara lite mer påstridig den här gången om det skulle behövas… KRAM!

    SvaraRadera