Powered By Blogger

söndag 3 juni 2012

Receptet på min improviserade hallonpaj

Jag glömde ju att lämna någonslags recension på min smuldegspaj, den som jag gjorde tidigare idag. Faktum är att den faktiskt blev så god, och jag är så stolt över det, att jag känner för att kasta ut receptet här. För som vanligt kunde jag inte följa något befintligt utan var tvungen att mixtra lite själv. Lägga till och dra ifrån och allmänt leka lite cakeboss sådär… Så här kommer det, mitt pajrecept:


Smuldegspaj med hallon & citron
250 gram frysta hallon
skalet av 1 citron
2 dl vetemjöl
1,5 dl fiberhavregryn
1 dl råsocker
1 dl kokosflingor
150 gram smör

Lägg hallonen i en smörad pajform. Riv över skalet från citronen.
Blanda ihop alla de övriga ingredienserna i en skål och häll sedan blandningen över hallonen och det rivna citronskalet i formen.
Sätt in i ugnen, 200 grader i 25 minuter. Klart!
Jag hade vaniljglass till.

Inte helt nyttigt men enkelt och supergott. NU blir det god natt för idag! Kram!

2 kommentarer:

  1. Det låter jättegott med citron i, det måste jag prova. Tack för receptet! M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blev en superschysst smakblandning med hallon och citron. Så jag kommer absolut att göra den fler gånger själv. Kram!

      Radera