Powered By Blogger

fredag 15 juni 2012

En eftermiddag - 15 bilder: från kräftstjärtar till utelåsta

Efter lusigt med inspiration att ta bilder under veckan så drabbades jag idag av en skopa okynnesfotograferingslusta. Så eftermiddagens praktiktid på uteplan med C framskred med Iphonen i högsta hugg. Dock blev det lite ojämt knäppande med den eftersom jag ju trots allt var ute på jobb och därmed fick ägna det lite uppmärksamhet också. Tyvärr :o). 
Men om ni har lust att haka med på den knackligt bildfokuserade färden så kommer den här. Min eftermiddag i bilder alltså. Som inleddes med lunch. 


Waynes sallad med kräftskärtar. En riktig höjdare. Och kanonbra laddning inför en hel rad med tidningsrelaterade punkter att beta av. Sådant som till exempel enkät med uppraggat folk på stan och fotografering i någon butik... 



... och på hotell. Kan verkligen rekommendera hotel Maria om ni får för er att övernatta i min byhåla någon gång. Litet och supermysigt och där alla rum är inredda efter olika tidsepoker. Dessutom har de grymt god tapas där. 


Och vips så hade vi hamnat på stranden. Rekandes inför en större fotografering nästa vecka. Fick konstaterat att det nog kommer att bli bra där, och ganska kul... Och samtidigt fick vi lite viktig kunskap på köpet. Sådant som att... 


... man kanske inte direkt cyklar till Copacabana på en timme. Så den kan man istället spendera här... 


... på Helsingborgs glassfabrik. I lite softare mak, som att göra ett glasstest. Ett uppdrag helt i min smak. Och på tal om smaker så var det inte helt enkelt...


... att försöka välja bland det gigantiska utbudet av smaker. Pannacotta, jordnöt och marsipan. Kokos, skogsär, tiramisu, pistage, havtorn, lakrits, mandarin... Och så vidare. I alla oändligthet. Men till sist hade vi vår bägare och fick en smakrik paus i solstolar i stolen. Journalistyrket ÄR ett jäkla slitgöra... ;o)


Arbetsrutten fortsatte sedan till kulturhuset där jag snöade in ganska ordentligt på utbudet i butiken:




En liten skitstad som disktrasa, ja varför inte liksom... Här hade jag kunnat stanna i en evighet och låta kameran löpa fullkomlig amok då det finns mycket kul i den shoppen. Men. Säg det roliga som varar för evigt... så plötsligt befann jag mig istället på stadens i särklass bästa fiskrestaurang. Tyvärr inte för att käka... 



... utan för att ta bilder. Då främst med Iphonen medan C fick äran att ta dem som håller måttet för att bli publicerade i blaska. Fast lite dåligt samvete fick jag, så resten av rutten gav jag arbetsuppgifterna fullt fokus. 
Ända till vi kom tillbaka till kontoret och upptäckte att någon hade larmat stället och vi hade noll koll på hur vi skulle få bort den röda lampan och kunna ta oss in...



... så där satt vi, med våra nyköpta presenter (ja vi köpte samma chokladinnehållande strut, men till olika människor) och led en liten stund innan vaktbolaget var lokaliserat och vi innanför dörrarna för att plocka med oss våra tillhörigheter.
Ja och sedan var det liksom dags att gå hem, och hålla helg, och inleda den med att ha picknick med familjen en stund. Fast det har ni redan fått bildbevis på. Och nu börjar mitt favoritprogram Criminal Minds på tv så jag flyttar fokus dit istället och säger tack och hej för idag till er. Kram, Kärlek & Respekt!

5 kommentarer:

  1. Men oj vad mycket glassorter, fattar att det var svårt att välja, vilka blev det?
    K

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var grymt svårt, skulle egentligen vilja ta en av varje... :o) Men det blev mörk choklad, jordnöt, kokos och en sockerfri variant som smakade mango. Kokos var minst god, de andra ruggigt goda. Kram!

      Radera
  2. Vilken dag!!!! Och glassen, mmmm...
    Har alltid funderat över varför man inte kan få köpa halvkulor av glass när det finns så ruskigt många goda smaker! Man orkar ju inte hur mycket som helst, men vill testa allt. Vore inte det en himla bra affärsidé?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det har du rätt i, det ska jag minsann ta och kolla med ägaren av den där glassfabriken när jag pratar med honom. Återkommer i ämnet om jag får någonslags svar på det... Kram!

      Radera
  3. Hej typ!
    Har också tänkt att träffa Madde i sommar - fast det vet hon inte ännu själv :)

    SvaraRadera