Powered By Blogger

söndag 24 juni 2012

Det glänsande resultatet av kvällens två hantverk


Så var det då äntligen dags denna seneftermiddag. Att jag till sist skulle ge mig på att framställa bakverk, som det har varit ett evigt tjat om här, jag vet… Den där choklad- och hallonmoussetårtan jag, bland annat, spanat in mig på och fixat hem alla ingredienser till kändes dock inte helt kul att ge sig på eftersom den ska stå i kylen i timmar innan den är serveringsklar. Och jag ville glufsa kaka idag. 
Kaka med hallon som fanns i boningen och behövde användas och som jag tillika var extremsugen på. Så. Planerna kastades snabbt om, recept på muffins knipsades hos Linda G, ni hittar det HÄR, dock då på hallon istället för jordgubbar. Mr Make skickades till Ica för resterande komponenter… och för att inte dra ut på detta till en stentråkig gäsproman så hoppar jag snabbt över till resultatet istället:


Hur fult missformade som helst, och med glasyr som vägrar att stelna. Ja, jag flippade visst ur lite där på slutet genom att hitta på själv. Dumt… Men! Sååå brutalgoda de blev i alla fall! Tre sådana på raken botade all hunger och jag slapp det tråkiga i att ge mig på att laga kvällsmat. Bara en sådan sak… Och eftersom mr Make ville glänsa en smula han också så är numera de nyköpta Ikea-stolarna monterade och invigda, uppsvidade i sin tillköpta mörklila klädsel:


Ser kanske ut som vilka jäkla stolar som helst men de är megasköna att sitta i. Henriksdal is da shit. Nu är det dock sängen som gäller. Där jag tänkte avsluta veckan med lite tv och en bloggenad. Så. Tack & hej, god natt & Kram för nu! 

6 kommentarer:

  1. Mumsigt ser det ut! Men det värsta med att baka är ju att när det väl är klart är man ju så himla sugen....så haär har det bakats kladdkakemuffins, och likaledes smaskats tre stycken på raken. Och skam till sägandes funderar jag starkt på en fjärde!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... det var nära att det blev en fjärde för mig också men attan, jag orkade ju inte... :o) Kram!

      Radera
  2. Jag är storligen imponerad! Men sur...nu måste jag ju också testa dem. Imorgon har jag t o m en slags plan att köpa en såndäringa muffinsplåt jag pillade på när vi var i stan, men inte där dock. Klemisar i maaaasssssor ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag såg en sådan på Ikea men den var inte i silikon utan i plåt, kändes inte lika bra, säger jag som ju har bakat en gång och därför är expert nu... ;o) Kram!

      Radera
  3. Goda som f-n är dom! Ska testas med hallon här också nästa gång det bakas. Fina stolar! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Livsfarligt goda... Jag gillar ju hallon och tycker de har mer smak än jordgubbar så det funkade bra det också. Det var bara glasyrjävlen, men men hade ju varit jobbigt att vara perfekt... :o) Kram!

      Radera