Powered By Blogger

söndag 24 juni 2012

Söndagsmorgon med skrämmande syssla i sängen

Det är nästan så att man skulle kunna tro att jag har blivit fastlimmad här, för jag befinner mig fortfarande i sängen. Typ ett och ett halvt dygn efter att jag landade här… Men! Regnet som fullkomligt vräker ner utanför rutorna gör ju inte direkt att man blir sugen på att förflytta sig direkt. 
Och! Det är inte stiltje på aktivitetsfronten för det. För det skrivs artikel och tittas på tv, det webshopsspanas på nätet och letas produktbilder på koftor som jag har för avsikt att efterlysa. Det käkas frukost varvat med ballerinakakor, som är galet goda, det dricks kaffe och framförallt så leks det med Camera+ i Iphonen.


För hur kul är inte den då! Jag har snöat in fullkomligt och totalt. Testar varenda funktion så många gånger att jag knappt kommer ihåg vad jag gjort. Tvångsväcker hundarna som ligger här bredvid för att ta ännu fler bilder, som jag även de redigerar sönder och samman… 
Och mitt i allt så kan jag inte låta bli att tycka att det är en smula skrämmande. Också. Att det bara är att trycka på lite olika funktioner och vips så har bilden bytt skepnad. Sådant som på den gamla goda tiden, när jag stod i mörkrum och vaskade fram bilder dagar och nätter igenom, kunde ta timmar, bara för att få fram en ynka godkänd pappersbild. 
Om det var bättre förr? Ja på sätt och vis, för jäklar vad kul vi hade… Och jäklar vad vi brann för det vi gjorde… Och det kan aldrig ersättas med en Iphone, hur många funktioner man än trycker sig runt bland… Så det så... :o) Peace out!

14 kommentarer:

  1. Det som inte kan göras i sängen är inte värt att göras....
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... det bästa jag läst på länge! Absolut helt i linje med min filosofi... :o) Kram!

      Radera
    2. Hahaha! Helt underbar Nena! :)

      kramar

      Radera
    3. Ja eller hur... klockren! Kram på dig också! :o)

      Radera
  2. hihi det med mörkrum kommer man ihåg. Med en pappa som är fotograf så... han hade vårt kök som mörkrum med jämna mellanrum (läs alltid) och ve den som öppnade dörren vid fel tidpunkt.... hihi

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha... ja jag har också haft mörkrum lite här och var i så kallade vanliga rum och känner altför väl igen där det att bli galen om någon öppnade dörren vid fel tillfälle... Helt tokigt egentligen, att stå istängd i ett mörklagt rum i timtal. Men kul som sagt. :o) Kram!

      Radera
  3. Så sant som det är sagt..Spänningen med att faktiskt få se hur bilderna blir, har ju också försvunnit. Här är också sänghäng, men kanske tar jag mig ut en liten sväng senare.. Och du, det är fan inget fel någonstans på dina spiror! ;) Klem

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den där spänningen kan jag sakna och att man var så mycket mer "rädd om" sina bilder, nu ara knäpper man hej vilt och raderar lika hej vilt. Själva känslan för bilder som "konst" finns inte kvar längre... Kram!

      Radera
  4. Haha. Been there, done that and still do på ren (hoppas jag) engelska :) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet, jag har sett och det är ju till stor del du som har inspirerat mig. :o) Kram!

      Radera
  5. Gick en multimediautbildning -95 och då fotade vi och framkallade och det var som du säger timmars jobb.
    Men ganska roligt när man gjorde det med trevliga kursare och jag vill minnas att det uppstod lite romantik där inne också ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... jag gick fotolinje på Gotland under ett år och det var en hel del romantik i det mörkret också. Jag raggade dock upp en musiker istället för någon i klassen, så jag kunde få slabba bilder ifred. :o) Fast visst var det skitskoj? Kram!

      Radera
  6. ODD MOLLY REA ONLINE! 30-50% rabatt!

    http://ullahillsmagasin.se/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=12

    SvaraRadera